Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

H άγνωστη διαδρομή του Πρωθυπουργικού συμβούλου


stavrospapastavrouΟ Σταύρος Παπασταύρου έχει παρελθόν στη ΝΔ από την εποχή του Κώστα Καραμανλή μέχρι σήμερα και υπήρξε εκρόσωπος του κόμματος στις Βρυξέλλες. Μετά τον Κ. Καραμανλή «έπαιξε» με τη Ντόρα Μπακογιάννη αλλά σύντομα διέκρινε ότι το μέλλον του θα ήταν καλύτερο δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά που τελικά τον όρισε διευθυντή της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. της Νέας Δημοκρατίας.
Μπήκε στον «στενό πυρήνα» του πρωθυπουργού και τον συνόδευσε στο γεύμα με τον Γιούνγκερ, με τον Μπαρόζο και ήταν στο πλευρό του Α. Σαμαρά στη Μασσαλία για το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κόμματος. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Σταύρος Παπασταύρου ανέλαβε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Μέρκελ στην Αθήνα, να παραδώσει...
στη Γερμανίδα υφυπουργό Εξωτερικών, Έμιλυ Χάμπερ, (συντονίστρια της «ελληνο-γερμανικής εμπορικής σχέσης») το φάκελο με τους 10 τομείς της ελληνικής οικονομίας που θα αναλάβουν να εποπτεύουν οι Γερμανοί (με πρόσχημα τις μεταρρυθμίσεις και την επιτάχυνση της ανάπτυξης).
Πρόκειται για τους τομείς της Υγείας, Τραπεζών, Ασφαλειών, Τουρισμού, Τεχνολογίας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εργασιακών, Διμερών Επισκέψεων, Παιδείας και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Επίσης, ο Σταύρου Παπασταύρου συνόδευσε στις αρχές Σεπτεμβρίου τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη στη Βέρνη για τις διαπραγματεύσεις με τις ελβετικές αρχές προκειμένου να φορολογηθούν καταθέσεις και να δοθούν στοιχεία.
Δηλαδή στείλαμε τον άνθρωπο που περιλαμβανόταν στη λίστα Λαγκάρντ να...πείσει τους Ελβετούς να μας δώσουν στοιχεία με βάση τη λίστα Λαγκάρντ!

Αποκάλυψη της σχέσης του Παπασταύρου με τα λεφτά της λίστας


Ενοχλήθηκε ο Σάμπι Μιόνις από την εμπλοκή του ονόματος του δικηγόρου και στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά στην υπόθεση με την εταιρεία Capital Management Advisors (CMA) και δήλωσε ότι ο Παπασταύρου δεν συνδέεται πουθενά, είναι προσωπικός του φίλος και δικηγόρος, ενώ έχουν συνεργαστεί σε άλλη εταιρεία.
«Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται και οι εμπνευστές αυτών των μυθευμάτων σύντομα θα έρθουν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη», ανακοίνωσε ο Σάμπι Μιόνις από το Ισραήλ.
Στο μεταξύ, εμείς διαβάζουμε στον ετήσιο απολογισμό (2006) της EFG International (μητρική της Eurobank) και στη σελίδα 34, τα εξής:
EFG International, Rapport Annuel
Direction Capital Management Advisors LTD Bermudes:
Sabby Mionis CEO Chief Investment Officer, Keri Wong Operating Officer, Hubert Wong Valuation Officer, Alexander Matathias Chief Financial Officer, Stavros Papastavrou Deputy Chief Executive Officer-Head of Legal, Solomon Levis Head of International Technology.
Όπως αποδεικνύεται ο Σταύρος Παπασταύρου ήταν κορυφαίο στέλεχος της Capital Management Advisors που ανήκει στην EFG International (Λάτσης, Eurobank) και μάλιστα το Νο2 μετά τον Σάμπι Μιόνις στη διοίκηση της εταιρείας στις Βερμούδες (φορολογικός παράδεισος) και επικεφαλής νομικός της σύμβουλος.
Ο Σάμπι Μιόνις ψεύδεται ασύστολα όταν δηλώνει ότι ο Σταύρος Παπασταύρου «δεν συνδέεται πουθενά» με την Capital Management Advisors και ότι «έχουν συνεργαστεί σε άλλη εταιρεία».

Ερωτάται ο Πρωθυπουργός

Γνωρίζει ο πρωθυπουργός τη θέση του Σταύρου Παπασταύρου στην Capital Management Advisors που υπάρχει στη λίστα Λαγκάρντ (όπου περιέχεται και το όνομα του Παπασταύρου) με ποσό 550 εκατομμυρίων δολαρίων;
Γνωρίζει ο πρωθυπουργός τη σχέση του Παπασταύρου με τον Σάμπι Μιόνις που διακινεί «αμοιβαία κεφάλαια» (έχει κατηγορηθεί για ξέπλυμα από την HSBC) ενώ παράλληλα είναι και εκπρόσωπος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων;
Γνωρίζει ο πρωθυπουργός τη δυνατότητα που έχουν κάποιοι να βγάζουν χρήματα σε φορολογικούς παραδείσους μέσω τραπεζών που διαθέτουν offshore εταιρείες και νομικούς «συμβούλους» εκεί;
Γνωρίζει ο πρωθυπουργός αν ο Σταύρος Παπασταύρου έχει φορολογηθεί για τις υπηρεσίες που διέθετε στην Capital Management Advisors των Βερμούδων;
Γνωρίζει, τέλος, ο πρωθυπουργός τις «ιδιαίτερες ενασχολήσεις» κάποιων όταν τους στέλνει να διαπραγματευτούν με την Ένωση Ελβετικών Τραπεζών για φορολόγηση των καταθέσεων και την αποκάλυψη της φοροδιαφυγής;

Η προσπάθεια συγκάληψης

Ενοχλήθηκε ο Σάμπι Μιόνις από την εμπλοκή του ονόματος του δικηγόρου και συμβούλου του Αντώνη Σαμαρά στην υπόθεση με την εταιρεία Capital Management Advisors (CMA) και δήλωσε ότι ο Παπασταύρου δεν συνδέεται πουθενά, είναι προσωπικός του φίλος και δικηγόρος, ενώ έχουν συνεργαστεί σε άλλη εταιρεία.
«Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται και οι εμπνευστές αυτών των μυθευμάτων σύντομα θα έρθουν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη», ανακοίνωσε ο Σάμπι Μιόνις από το Ισραήλ.
Ο Σάμπι Μιόνις είναι ένα ισχυρό πρόσωπο στο Ισραήλ και έχει βραβευτεί για τις υπηρεσίες του σε εβραϊκές οργανώσεις από τον Πρόεδρο Σιμόν Πέρες. Εξάλλου, κάποια Καρόλ Μιόνις (η σχέση της με τον Σάμπι Μιόνις ερευνάται) είναι γραμματέας του Ιακ. Αράρ που είναι ο Ραββίνος Αθηνών.
Με επιστολή του σε ελληνική εφημερίδα ο Σάμπι Μιόνις αντικρούει τον Θ. Πάγκαλο σε θέμα σχετικό με τις βίζες και...αποκαλύπτει ότι γνωρίζει καλά τις διαδικασίες αποφυγής φορολογίας μέσω τραπεζικών λογαριασμών!
«...Ως παλιός μετανάστης στις ΗΠΑ, γνωρίζω καλά ότι ένα από τα πιο ακανθώδη ζητήματα για τους Αμερικανούς στο θέμα της βίζας ήταν η άρνηση της Ελλάδας να αποκαλύψει στις ΗΠΑ τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Ελληνοαμερικανών, που διατηρούνται στην Ελλάδα προς αποφυγήν της φορολογίας τους...» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 18/3/2010)
Στο βιογραφικό του Σταύρου Παπασταύρου διαβάζουμε ότι:
«...Έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος σε πολυεθνική εταιρεία...», χωρίς όμως να αναφέρει λεπτομέρειες για την «εταιρεία» και τον τόπο της δραστηριότητάς της.
Στην εκπομπή ΑΝΑΤΡΟΠΗ του Mega (Δευτέρα 3/12/2012) ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζιδάκης υπεραμύνθηκε του Σταύρου Παπασταύρου δηλώνοντας ότι «άλλο είναι η σχέση του δικηγόρου ως αντίκλητου του πελάτη Σάμπι Σάμπι Μιόνις και άλλο η ιδιότητα του πρωθυπουργικού συμβούλου».
Είναι προφανές ότι ο κ. Χατζιδάκης ανέλαβε την υπεράσπιση του Σταύρου Παπασταύρου με άνωθεν εντολή, αλλά...μπέρδεψε τον «αντίκλητο» με τον «παράκλητο», καθώς ο κ. Παπασταύρου ήταν βασικός άξονας της Capital Management Advisors από κοινού με τον Σάμπι Μιόνις και την παρέα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive