Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ ! Έξι και μία μέρες για την συντέλεια του κόσμου


Έχεις χρέη; Χρωστάς το χαράτσι και κινδυνεύεις να σου κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ; Τελειώνει ο μήνας και εσύ ακόμα δεν μάζεψες λεφτά για να πάρεις το σήμα του αυτοκινήτου; Βαρέθηκες να βλέπεις το ψυγείο σου άδειο; Μη στεναχωριέσαι... Τα προβλήματα σου θα «λυθούν» σε 6 μέρες, μιας και μετά τη συντέλεια του κόσμου... δόσεις, χαράτσια κτλ, ΓΙΟΚ! Δεν είναι λίγοι αυτοί που θα πουν «Αμάν, πια με αυτή την καταστροφή! Κάθε τόσο τα ίδια λένε!» και πιθανότατα θα έχουν δίκιο. Το θέμα όμως, δεν είναι εκεί... Αυτό που παρουσιάζει το περισσότερο ενδιαφέρον είναι ότι ο κόσμος είναι ενθουσιώδης με κάτι τόσο τρομακτικό και τόσο ανόητο την ίδια στιγμή, που δεν σταματά να το συζητάει! ..Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε ότι ανέκαθεν οι εσχατολογικές θεωρίες ήταν οι δημοφιλέστερες. Δεν μπορώ πραγματικά να εντοπίσω τι είναι ακριβώς είναι αυτό που μας ηδονίζει στην ιδέα ότι το «αύριο» μπορεί να σημάνει το τέλος της ανθρωπότητας, αυτό που ξέρω όμως, είναι ότι σίγουρα έχει μια δόση «αρρώστιας»!

Αλλά για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή... Γιατί στις 21 του Δεκέμβρη; Σύμφωνα λοιπόν, με τους Μάγια την επόμενη Παρασκευή, ο Αρμαγεδώνας θα έρθει με τη μορφή του μυθικού πλανήτη Nibiru ή θα καταστραφούμε από ηλιακή ακτινοβολία ή θα αντιστραφούν οι πόλοι ή θα έρθουν εξωγήινοι. Ή τελοσπάντων κάτι – το οποίο ακόμα παραμένει ασαφές- θα καταστρέψει τον πλανήτη μας! Μεταξύ μας, το τι μπαρούφα έχουν ακούσει τα αυτάκια μου τελευταία... δεν περιγράφεται!
Στην περίπτωση πάντως, που ξυπνήσετε το Σάββατο και ο διαχειριστής συνεχίσει να είναι έξω από την πόρτα σας ζητώντας τα κοινόχρηστα, μην το βάζετε κάτω. Στο «τραπέζι» υπάρχει και εφεδρική ημερομηνία! Θα πρέπει, λοιπόν, να περιμένουμε ως το 2018, ημερομηνία που ορθόδοξος μοναχός Μάξιμος πιστεύει ότι θα καταστραφούμε ή το 2060 όπως προφήτευσε ο Νεύτωνας! Και αν μέχρι τότε πάλι δεν γίνει τίποτα... ε, ώχου... βλέπουμε!
Όλη αυτή η ιστορία πάντως, με το κατά πολλούς «πολυπόθητο» τέλος- πράγμα που πραγματικά δεν καταλαβαίνω... δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Ούτε μόδα της εποχής. Στο ποίημα του Καβάφη «περιμένοντας τους Βάρβαρους» περιγράφεται η παρακμή μια κοινωνίας που περιμένει την εισβολή των βαρβάρων και την καταστροφή σαν λύτρωση, σαν διέξοδο από τα συνηθισμένα. Προφανώς το ίδιο συμβαίνει και σήμερα, μόνο που όπως ΠΟΤΕ δεν ήρθαν οι βάρβαροι , έτσι δεν θα έρθει και το δικό μας τέλος...
Λιάνα Μπουκουβάλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive