Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙΣ κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ; Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΛΩΡΑ


 Σάλος επικρατεί εδώ και λίγη ώρα με την ανακοίνωση της απόφασης του Ειρηνοδικείου Αθηνών (599/2012) με ειρηνοδίκη τη Σταυρούλα Κουτρουβίδα με την οποία θεωρεί αντισυνταγματική την μείωση των μισθών του Δημοσίου. Δεν θεωρεί αντισυνταγματική την μείωση των μισθών απλά επειδή έγινε αλλά διάφοροι άλλοι παράγοντες δεν μεταβλήθηκαν ή μεταβλήθηκαν με λάθος τρόπο οπότε καθιστούν την μείωση αντισυνταγματική.
Αναφέρει η γενναία Ειρηνοδίκης, η οποία τολμάει και σηκώνει το ανάστημά της στο βρώμικο καθεστώς.
«Κατά συνέπεια, με τα επίδικα μέτρα παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας, καθώς, εκτός από την παραπάνω ανεπίτρεπτη μονιμότητα του χαρακτήρα τους, δεν βρίσκονται σε αντιστοιχία με τον επιδιωκόμενο σκοπό, ούτε συνοδεύονται με αντισταθμιστικά μέτρα (μείωση τιμών, άμεσων και έμμεσων φόρων κ.λπ.) και εγγυήσεις για την προστασία ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού της χώρας. Αντίθετα, όπως είναι γνωστό, επιβάλλονται στους πολίτες ταυτόχρονο με μία σειρά ιδιαίτερα σκληρών φοροεισπρακτικών μέτρων..
που προβλέπουν μείωση ή κατάργηση αφορολόγητων ορίων και τα οποία πλήττουν τις πλέον ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, την προστασία των οποίων έπρεπε να εγγυώνται και να διαφυλάττουν».
Λεει δηλαδή η κ. Κουτρουβίδα ότι σε κάθε περίπτωση θα ήταν ανεκτή μια μείωση μισθών και από το Σύνταγμα αν τουλάχιστον έπεφταν οι τιμές στα προϊόντα. Εδώ αντί να πέσουν οι τιμές έχουν αυξηθεί την τελευταία διετία περίπου 20%.

Ο υπεύθυνος Υπουργός για τα καρτέλ είναι ο κ. Χατζηδάκης, Υπουργός Ανάπτυξης. Είχε την ευθύνη για τα καρτέλ το 2007-2009 οπότε και με νομοθετικές του ρυθμίσεις τους έδωσε κάθε δικαίωμα να μας καταληστεύουν καθημερινά.
Πώς να πέσουν οι τιμές όταν η Ελλάδα είναι το Βασίλειο των καρτέλ;
Πώς να πέσουν οι τιμές όταν αν κάποτε συλληφθεί ένα καρτέλ η Επιτροπή Ανταγωνισμού (με πρόεδρο τον κ. Κυριτσάκη και γενική διευθύντρια την κ. Ξηρόκωστα) το απαλλάσσει με μόνη την προσκόμιση απλών επιστολών "έχθρας"; Πώς να πέσουν οι τιμές όταν η Επιτροπή Ανταγωνισμού κάνει 8 χρόνια για κάθε υπόθεση;
Πώς να πέσουν οι τιμές όταν η μεγάλη πολυεθνική θα πληρώσει πρόστιμο το 10% των παράνομων κερδών της και δεν θα έχει ούτε μια μέρα ποινή φυλάκισης;
Πως να πέσουν οι τιμές όταν την ευθύνη για την μείωση των τιμών την έχει ο κ. Χατζηδάκης;
Γιώργος Φλωράς
Μέλος του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

1 σχόλιο:

  1. Η θαραλλέα απόφαση τής εντίμου Δικαστού τού Ειρηνοδικείου Αθηνών είναι σαφώς αιτιολογημένη και νομικώς δεν πάσχει! Η αξιότιμη Κα Δικαστής απλώς εφήρμοσε τόν Νόμο (με γνώμονα τίς Γενικές Αρχές τού Δικαίου): εάν σοκάρει κάποιους αυτή της η απόφαση, είναι γιατί ετόλμησε μόνη αυτή (από τό χαμηλό ύψος τής 'Εδρας τού Ειρηνοδικείου) να αρθρώσει εύγλωττα τόν λόγο τού "Δικαίου και τού Πρέποντος" εν αντιθέσει προς τούς μεγαλοσχήμους συναδέλφους της τών ..."Ανωτάτων" Δικαστηρίων οι οποίοι μάς παραμυθιάζουν εδώ και δεκαετίες περί ...Διακρίσεως τών Εξουσιών ώστε να δύνανται ξεδιάντροπα να μασκαρεύουνε τήν Κλεπτοκρατία (που στηρίζουν λόγω και έργω) σε ..."Δημοκρατία" σαπροφυτικών μικροβίων...!!! Ε-Υ-Γ-Ε στήν αξιοθαύμαστην αυτήν Δικαστή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive