Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΔΙΚΗ


Με την απόφαση 780/12 ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι οι αποφάσεις 6989, 11384, 12622 και 16978/2011 του Πρωτοδικείου Αθηνών με τις οποίες αθωώθηκε από την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος για την υπόθεση «καρτέλ ξενόγλωσσου βιβλίου-Φλωράς», ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Σπυρίδων Ζησιμόπουλος, αναιρούνται και παραπέμπει σε νέα δική με διαφορετικούς την φορά αυτή δικαστές.
Στην απόφαση του ο Άρειος Πάγος κρίνει ότι την ευθύνη για την καθυστέρηση στην εξέταση μιας υπόθεσης την έχει, με βάση τον νόμο, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού και όχι ο γενικός διευθυντής αυτής ή άλλο πρόσωπο.
Η απόφαση του Άρειου Πάγου, με εισηγήτρια την κ. Γεροστάθη, διαπιστώνει ότι η αθωωτική απόφαση των Πρωτοδικείου δεν έχει επαρκή ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία αφού δεν αιτιολόγησε ουσιαστικά και με λεπτομέρειες την έλλειψη δόλου από τον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Η αναίρεση έγινε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου...
κατόπιν αιτήσεως προς αυτόν της εταιρείας ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΚΟΣΜΟΣ-ΜΑΡΙΑ ΦΛΩΡΑ ΕΠΕ η οποία παραστάθηκε ως πολιτικώς ενάγουσα στην προαναφερόμενη δίκη.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΛΩΡΑΣ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 59 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. 2105232621

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive