Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Το πολιτικό πρόβλημα. Της Δήμητρας Αλεξάκη. Υποψήφιας με το ΛΑΟΣ στήν Περιφέρεια Αττικής


http://www.facebook.com/d.alexaki
Δυστυχώς οι εκλογές αυτές δεν φαίνεται να λύνουν το πολιτικό  πρόβλημα της χώρας. Η επόμενη μέρα δεν αποκλείεται να μας βρει σε μια ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη  ατμόσφαιρα, ενώ  όποια απόφαση και αν πάρουν οι πολίτες, θα κληθούν άμεσα να πληρώσουν το κόστος.
Οι  πολιτικές ηγεσίες και οι πολιτικοί, φαίνονται στα μάτια του κόσμου σαν μια ομάδα ιδιοτελών ανθρώπων, ανίκανων, ψευτών και αδιάφορων για τα προβλήματα των πολιτών, που παράγουν διατάγματα και αποφάσεις με τις οποίες νομοθετούνται αθλιότητες. Η εικόνα μπορεί να είναι σε κάποιο βαθμό άδικη, δεν είναι όμως αδικαιολόγητη. Όπως  δεν είναι  αδικαιολόγητο να μην τρέφει κανείς την παραμικρή εμπιστοσύνη, ότι αυτοί οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, που προκάλεσαν τέτοια καταστροφή,  θα μπορούσαν να προσφέρουν κάτι καλό για τον κόσμο στο μέλλον....

 Την ίδια στιγμή η παρατεταμένη ατμόσφαιρα επαπειλούμενης εξαθλίωσης,  οι μέχρι στιγμής απώλειες  και οι διαρκείς απειλές νέων μέτρων εις βάρος των πολιτών, γεννούν μία συλλογική αγωνία και βαθαίνουν τα αδιέξοδα  της ελληνικής κοινωνίας.

Το  ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ για το μόνο που ενδιαφέρονται  είναι ο σχηματισμός όπως-όπως  μιας κυβέρνησης που θα προωθήσει την πολιτική του Μνημονίου, αλλά με την απόσπαση λαϊκής πλειοψηφίας υπέρ της πολιτικής αυτής. Και αυτό γιατί φοβούνται ότι χωρίς τη συναίνεση του λαού, οι συγκρούσεις ενδέχεται να οξυνθούν υπέρμετρα.

Όποια απόφαση και αν πάρουν οι πολίτες σ αυτές τις εκλογές θα κληθούν να πληρώσουν άμεσα το κόστος. Αν εγκρίνουν τη συνέχιση της ασκούμενης πολιτικής, υπερψηφίζοντας τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δεν θα έχουν φυσικά δικαίωμα να διαμαρτύρονται για τις συνέπειες.

Αν απορρίψουν  την πολιτική αυτή δίνοντας υψηλότερο ποσοστό στα πάσης φύσεως αντιμνημονιακά κόμματα, πρέπει να ετοιμαστούν  για  σκληρή αναμέτρηση με τη Γερμανία, την ΕΕ και το ΔΝΤ, που βεβαίως καθόλου δεν πρόκειται να ενθουσιαστούν από την ανατροπή της γραμμής που επέβαλαν στις κυβερνήσεις  Παπανδρέου και Παπαδήμου.

Η κρίση δεν έχει περάσει και υπό αυτή την οπτική γωνία τα δύσκολα είναι μπροστά. Και για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη που  συνεχίζει να λιθοβολεί την χώρα μας, αλλά σύντομα θα κληθεί να υπερασπιστεί τον ίδιο της τον εαυτό έναντι της τοκογλύφου Γερμανίας και των αρπακτικών των αγορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive