Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Ή ΠΑΡΩΔΙΑ; Γράφει η Αγρίου Αγράμπελη


Μία σύλληψη , μία απολογία, μια προφυλάκιση, ένα εξιλαστήριο θύμα. Η κοινή γνώμη, μόνη και τούτη τη φορά, να αναρωτιέται για το κατά όσο η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί πραγματική απόδοση δικαιοσύνης ή αν μέσω αυτής γίνεται ξανά μια προσπάθεια συγκάλυψης διαφόρων άλλων ανθρώπων , γεγονότων και σκανδάλων.
Ένας πρώην υπουργός και βουλευτής, οδηγείται στις φυλακές. Ένας άνθρωπος, παραλίγο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ , ένας υπουργός που με τη σύμφωνη γνώμη των ανωτέρω του κοροϊδεύανε τον Ελληνικό λαό. Μια μορφή ανεξίτηλη στη μνήμη πολλών. Τώρα βρίσκεται στο ίδιο κελί , το οποίο πέρυσι τέτοια εποχή πάλι «φιλοξενούσε» έναν άλλο ηγέτη, τον ηγούμενο Εφραίμ για σκάνδαλα που ζημίωσαν τον Έλληνα και την Ελληνίδα και υποθήκευσαν το μέλλον τους. Ξανά μετά από μια δαιδαλώδη απολογία οδηγείται στις φυλακές ένα κομμάτι του πολιτικού μας συστήματος.
Είναι πραγματικά άξιο απορίας το γιατί.! Δεν αναρωτιόμαστε το γιατί είναι ο κος Τσοχατζόπουλος στη φυλακή αλλά το γιατί τώρα , μόλις τρεις εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες Εθνικές μας Εκλογές.
 Πυροτέχνημα ή βόμβα;..
Μια ανακάλυψη ξαφνική, μια διαδικασία εξπρές για τα Ελληνικά δεδομένα και μια φυλάκιση σε κελί επωνύμων με όλες τις ανέσεις , που παρέχει ακόμα και τη δυνατότητα αλλαγής διακόσμησής του από το «φιλοξενούμενο».
Ευτυχώς ο Ελληνικός λαός έχει ξυπνήσει εδώ και καιρό και δεν πιστεύει άκριτα οτιδήποτε του «πασάρεται» ως αληθινό. Για καλή μας τύχη, γνωρίζουμε πλέον ότι η τακτική της εξιλέωσης μερικά εικοσιτετράωρα πριν την κάλπη, ωφελεί μόνο αυτούς που μας έφεραν σε αυτά τα χάλια.
Έλληνες και Ελληνίδες θέλουν να δούμε το δέντρο και να χάσουμε του δάσος. Θέλουν να ρίξουν για μια ακόμη φορά στάχτη στα μάτια μας, να μας παραπλανήσουν , για να το χρησιμοποιήσουν, ως ένα χειροπιαστό παράδειγμα στον προεκλογικό τους αγώνα. Θέλουν να πιστέψουμε ότι ένας «κούκος» έφερε την «άνοιξη» και ότι ένας, ο μόνος διεφθαρμένος, συνελήφθει.
Όσοι λοιπόν πιστεύουν ότι μπορούν ακόμα στις πλάτες μας να στήνουν παιχνίδια, σαπουνόπερες και δήθεν απονομή δικαιοσύνης ας το ξεχάσουν μια και καλή, ας κάνουν και απολογίες εξπρές για τη SIEMENS , την οποία ψήφισαν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο να δώσουν άφεση αμαρτιών, ας δημεύσουν τις περιουσίες όλων όσων συμμετείχαν σε αυτό το Εθνικό «πάρτυ» διαπλοκής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Ναι! Να υπάρχουν συλλήψεις για όλους όμως , όχι μόνο για εκείνους που το σύστημα από μόνο του τους πέταξε έξω γιατί πλέον δεν τους χρειαζόταν. Δυστυχώς τώρα ξέρουμε.
Δεν μπορούν να μας τρομοκρατήσουν ή να μας αποπροσανατολίσουν. Δεν γίνεται να μας κοροϊδεύουν άλλο και η στιγμή της κρίσης έφτασε. Θα μας βρουν όλους και όλες αντιμέτωπους στις κάλπες. Τα φθηνά κόλπα εντυπωσιασμού ξεθώριασαν, ξεσκεπάστηκαν.
Ας βρουν κάτι άλλο να τους σώσει από το Βατερλό τους , που έρχεται πολύ γρήγορα. Αφυπνιστείτε και ενημερωθείτε, είναι  ο μόνος τρόπος να τους ξεσκεπάσουμε μια και καλή.

Αγρίου Αγράμπελη

1 σχόλιο:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive