Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Σωσίβιο με... χειροπέδες για την Ελλάδα.Tου Χρήστου Κίτσιου

«Και οι δύο κερδίζουν χρόνο. Μόνο που η Ευρώπη θωρακίζεται και απέναντι στον ελληνικό κίνδυνο. Ως αντάλλαγμα προσφέρει νέο δάνειο με την προϋπόθεση ότι θα αποδεικνύουμε καθημερινά ότι δεν πρόκειται για πεταμένα λεφτά». 
Η παραπάνω δήλωση κορυφαίου οικονομικού παράγοντα συμπυκνώνει την ουσία της διπλής συμφωνίας της 21ης Φεβρουαρίου για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και τη διαφαινόμενη υπογραφή νέας δανειακής σύμβασης ύψους 130 δισ. ευρώ. 
Η Ελλάδα καλείται να αποδείξει μέσα στους επόμενους μήνες ότι διαθέτει την αποφασιστικότητα και την ικανότητα να παραμείνει στην ευρωζώνη, εφαρμόζοντας τα μέτρα και τις διαρθρωτικές αλλαγές που θα οδηγήσουν στην ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας και σε δεύτερη φάση στην ανάσχεση της ύφεσης. 
Η χθεσινή συμφωνία, όπως επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος παρέχει μόνο τις βάσεις αυτής της προσπάθειας....

 Η μείωση του χρέους κατά 107 δισ. ευρώ, (και το ΦΟΡΤΩΜΑ με ΑΛΛΑ 130 δις λέμε εμείς) η επιμήκυνση δανείων ύψους περίπου 65 δισ. ευρώ σε ορίζοντα 11 ως 30 ετών, όπως και τα νέα μειωμένα επιτόκια για τα δάνεια δημόσιου και ιδιωτικού τομέα εξασφαλίζουν δημοσιονομική ελάφρυνση ήδη από φέτος, καθώς θα μειωθούν σημαντικά οι τόκοι. 

Ταυτόχρονα, η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μείωση της τεράστιας αβεβαιότητας και για σταδιακή από τα τέλη της φετινής χρονιάς ενίσχυση των επιπέδων ρευστότητας στην ελληνική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive