Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ακόμη το !!! Ρυθμίζουμε και υπάρχουν παιδιά χωρίς γάλα.


galapediΗ είδηση ξεκινάει ως εξής: O Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών και ο Οργανισμός Κυπριακής Γαλακτοκομικής Βιομηχανίας ανακοινώνουν ότι γίνονται δεκτές αιτήσεις για χορήγηση Κοινοτικής ενίσχυσης μέσα στα πλαίσια εφαρμογής του Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΚ) 657/2008 που αφορά τη χορήγηση Κοινοτικής ενίσχυσης για τη διάθεση γάλακτος και ορισμένων γαλακτοκομικών προϊόντων στους μαθητές των σχολικών ιδρυμάτων. Οι αιτήσεις θα πρέπει να γίνονται για τα γαλακτοκομικά προϊόντα που αναφέρονται στο Παράρτημα Ι του Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΚ) 966/2009 και που έχουν καταναλωθεί από τους μαθητές στα σχολεία και νηπιαγωγεία κατά την περίοδο από 1η Αυγούστου 2011 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2011.
Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι μαθητές οι οποίοι φοιτούν τακτικά σε σχολικό ίδρυμα...

Δικαίωμα για υποβολή αιτήσεων, έχουν οι προμηθευτές οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει έγκριση για συμμετοχή στο Σχέδιο και οι οποίοι έχουν μειώσει τις τιμές τους προς τα σχολικά ιδρύματα (κυλικεία) με το ποσό της Κοινοτικής ενίσχυσης.
Η διεκδίκηση της Κοινοτικής Ενίσχυσης από τους αιτητές/προμηθευτές, προϋποθέτει την τήρηση των προνοιών του Σχεδίου και των Κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα όσον αφορά την τήρηση αποδεικτικών λογιστικών στοιχείων.
Παρακαλούνται οι αιτητές όπως εξασφαλίσουν βεβαιώσεις από τα σχολεία / επισιτιστικές επιχειρήσεις στα οποία έχουν διαθέσει τα προϊόντα τους για τα ακόλουθα:
· τις ποσότητες που έχουν διατεθεί προς τους μαθητές,
· τη συμμόρφωση των σχολείων / επισιτιστικών επιχειρήσεων με τους Κανονισμούς του Σχεδίου,
· τη χρησιμοποίηση της επιδότησης για σκοπούς μείωσης της τιμής διάθεσης των προϊόντων προς στους μαθητές.
Για να μπορεί να πληρωθεί το σύνολο της απαίτησης για την περίοδο από 1η Αυγούστου 2011 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2011, οι αιτητές/προμηθευτές θα πρέπει να αποστείλουν τις αιτήσεις τους στον Οργανισμό Κυπριακής Γαλακτοκομικής Βιομηχανίας στην οδό Αμφιπόλεως 6 στην Λευκωσία το αργότερο μέχρι τις 31 Μαρτίου 2012, χρησιμοποιώντας το Έντυπο ΕΣΧ/2.
Ακόμη το !!!! Ρυθμίζουμε
Εμείς μέχρι στιγμής παρακολουθούμε . Αλήθεια πότε θα εφαρμόσουμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα για το οποίο μάλιστα έγινε και ερώτηση στη Βουλή. Οι ευθύνες ανήκουν σε όλες τις Κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων . Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος  στο σχολικό έτος 2007-2008, το Πρόγραμμα Διανομής Γάλακτος στα Σχολεία διέθεσε περίπου 300.000 τόνους γάλακτος σε σχολεία σε 27 Κράτη Μέλη, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να παρέχει πάνω από 55 εκατομμύρια ευρώ σε επιχορηγήσεις.
Στις 11 Ιουλίου 2008, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διεύρυνε το Πρόγραμμα Διανομής Γάλακτος στα Σχολεία για να αυξήσει την ποικιλία των προϊόντων που καλύπτονται από την επιχορήγηση και να διασφαλίσει ότι τα γυμνάσια και λύκεια θα έχουν την ίδια πρόσβαση στο πρόγραμμα με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.
Οι νέοι κανόνες του προγράμματος τίθενται σε ισχύ για το σχολικό έτος 2008-2009, παρέχοντας στα σχολεία και τους μαθητές μία ευρύτερη ποικιλία γαλακτοκομικών προϊόντων για να επιλέγουν. Στη λίστα συμπεριλαμβάνεται το γάλα και παραλλαγές αυτού με διάφορες γεύσεις και μία μεγαλύτερη ποικιλία τυριών (συμπεριλαμβανομένων τυριών με χαμηλά λιπαρά) και γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το βουτυρόγαλα. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα αναμεμιγμένα με φρούτα ή χυμούς φρούτων παρέχουν στους μαθητές ακόμα πιο εύγεστες, υγιεινές επιλογές.
Τα Κράτη Μέλη έχουν τη δικαιοδοσία να προσαρμόζουν το Πρόγραμμα Διανομής Γάλακτος στα Σχολεία σε εθνικό επίπεδο. Έτσι, τα Κράτη Μέλη είναι αυτά που αποφασίζουν ποια προϊόντα στη λίστα της ΕΕ θα καλύπτονται από τις χρηματοδοτήσεις του προγράμματος στη χώρα τους. Μπορούν επίσης να θέσουν περιορισμούς ως προς το περιεχόμενο του γάλακτος ή των γαλακτοκομικών προϊόντων που παρέχονται μέσω της χρηματοδότησης – παραδείγματος χάρη, περιορίζοντας το ποσοστό των επιτρεπόμενων λιπαρών. Επίσης, στο εσωτερικό κάθε Κράτους Μέλους, στις χρηματοδοτήσεις της ΕΕ μπορεί να προστεθούν επιπλέον κονδύλια. Εμείς απλώς ακόμη ψάχνουμε τις !!!! Ρυθμίσεις .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive