"Θα είμαι πρωθυπουργός (που;) σε 2 χρόνια και το κόμμα μας (της) πρώτο στην… Κρήτη!"

Το δήλωσε η ....Ντόρα πριν λίγες μέρες στα Χανιά.
Το πιο “φτωχό” κοίτασμα από αυτά που έχουν εντοπιστεί μέχρι αυτή την στιγμή στον ελλαδικό χώρο, βρίσκεται στον Πατραϊκό κόλπο και οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρονται σε 200 εκατομμύρια βαρέλια αξίας άνω των 20 δισ. δολαρίων..! Μεταξύ 3 και 6 εκατ. βαρελιών είναι το κοίτασμα στο Κατάκολο. Όλα αυτά, σύμφωνα με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη. Σκεφθείτε τι κρύβουν τα κοιτάσματα νότια, νοτιοανατολικά της Κρήτης με τις ποσότητες να υπολογίζονται μεταξύ 25-45 δισεκατομμυρίων βαρελιών εκτός του φυσικού αερίου! 

Σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας την Παρασκευή, στην οποία παραβρέθηκε, ο Γ.Μανιάτης ανέφερε πως «το 5% των προσδοκώμενων εσόδων από την αξιοποίηση υδρογονανθράκων στον πατραϊκό κόλπο και στο Κατάκολο Ηλείας θα πηγαίνει, ως ανταποδοτικό τέλος, στις τοπικές κοινωνίες μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (εκτός από το υπόλοιπο 95% που είναι η μεγάλη πίτα για φάγωμα από εξωτερικούς και εσωτερικούς μάγκες και το 5% σε τσέπες θα καταλήξει). Με έναν πρόχειρο υπολογισμό το πετρέλαιο που βρίσκεται γύρω από την Κρήτη κοστίζει πάνω από 4 τρισεκατομμύρια δολάρια (εκτός το φυσικό αέριο). 

Το 5% που θα καταλήξει στην τοπική κοινωνία (λέμε τώρα) είναι τεράστιο ποσό. Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους που θέλουν αυτόνομη Κρήτη και πολλοί πολιτικάντηδες εκτός από τα γεράκια της Γεωπολιτικής. Εξ’ άλλου το δήλωσε η Ντόρα πριν λίγες μέρες στα Χανιά. Θα είναι πρωθυπουργός σε 2 χρόνια και το κόμμα της πρώτο στην… Κρήτη! 

ΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ: ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Ανάρτηση Από ΑΝΤΙ-"Αντιπροσώπευση"