Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Πρίν λίγο.Nεκροί εντοπίστηκαν δύο ηλικιωμένοι στο Concordia.Είχαν εγκλωβιστεί σε καμπίνα


Δύτες εντόπισαν δυο ηλικιωμένους άνδρες νεκρούς στο κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia, το οποίο ναυάγησε στ΄ανοικτά της νήσου Τζίλιο της δυτικής Ιταλίας, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε πέντε, ανακοίνωσε η ιταλική ακτοφυλακή.

Οι δυο άνδρες, οι οποίοι φορούσαν σωσίβια γιλέκα, βρέθηκαν σε καμπίνα, στο πίσω μέρος του βυθισμένου τμήματος του κρουαζιερόπλοιου.
Νωρίτερα, ο Ιταλός διασωθείς ναυτικός Μαρίκο Τζαμπεντρόνι, ο οποίος απεγκλωβίσθηκε από τους ιταλούς πυροσβέστες και σπηλαιολόγους από το ιταλικό κρουαζιερόπλοιο Concordia, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης Γκροσέτο...
«Βοήθησα όσους επιβάτες μπόρεσα», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του.
Ο ιταλός ναυτικός, υπεύθυνος των διοικητικών υπηρεσιών του πλοίου, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την οικογένειά του, θέλησε να τονίσει ότι <<από την ώρα που το κρουαζιερόπλοιο Concordia προσέκρουσε σε ύφαλο, έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει τους επιβάτες, μέχρι την τελευταία στιγμή, ελέγχοντας κάθε εσωτερικό χώρο και ακόμα πως νόμιζε ότι ζούσε πραγματικό εφιάλτη>>.

Ο Τζαμπετρόνι εργάζεται για την πλοιοκτήτρια εταιρία από τα δεκαοκτώ του χρόνια.

Στο μεταξύ, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τονίζουν ότι οι ομάδες διάσωσης δίνουν πραγματική <<μάχη ενάντια στο χρόνο>>, καθώς, με την πάροδο των ωρών, μειώνονται όλο και περισσότερο οι πιθανότητες να βρεθούν άλλοι επιζώντες, ενώ υπάρχει, παράλληλα και ο κίνδυνος να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η κλίση του κρουαζιερόπλοιου, καθιστώντας ουσιαστικά αδύνατη την μετακίνηση στους εσωτερικούς του χώρους.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία, στο μεταξύ, επιβεβαιώνουν ότι ο συναγερμός σημάνθηκε μια ώρα μετά την πρόσκρουση του Concordia σε ύφαλο, διότι ,ο κυβερνήτης- οποίος συνελήφθη-νόμιζε, προφανώς, ότι μπορούσε να ελέγξει την όλη κατάσταση.

Εκπρόσωποι των πυροσβεστών και της ακτοφυλακής συνεχίζουν να τονίζουν ότι αυτό που δημιουργεί μεγάλη ανησυχία είναι ότι στις καμπίνες, λόγω του μπλάκ άουτ που προκλήθηκε με την πρόσκρουση, οι ηλεκτρονικές κλειδαριές μπορεί να έχουν μπλοκάρει και να υπάρχουν επιβάτες που να μην μπορούν να εξέλθουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive