Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Δικαίωση Α.Γεωργιάδη.Εγκρίθηκε από το υπουργικό ν/σ για καμποτάζ και Fast Τrack


Στόχος ο περιορισμός της γραφειοκρατίας ώστε να επιταχυνθούν οι επενδύσεις

Νέα χαμηλότερα όρια για τις στρατηγικές επενδύσεις μέσω του fast track, πλήρη άρση του καμποτάζ και απελευθέρωση των θαλασσίων μεταφορών, καθώς και επιμέρους διατάξεις για περιορισμό της γραφειοκρατίας, ώστε να επιταχυνθούν οι επενδύσεις, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας που εγκρίθηκε από το υπουργικό Συμβούλιο.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό.. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, συγκεκριμένα κατεβαίνουν τα όρια για επενδύσεις fast track από 250 εκατ. στα 120 εκατ. ευρώ και ειδικότερα για βιομηχανικές επενδύσεις αρκούν πλέον κεφάλαια 15 εκατ. ευρώ.
Ταυτόχρονα συγκροτείται ενιαίο κέντρο υποδοχής επενδύσεων στο Invest in Greece, όπου εντός 60 ημερών θα δίδεται απάντηση στα σχετικά αιτήματα.
Προβλέπεται επίσης στο νομοσχέδιο η πλήρης απελευθέρωση του καμποτάζ και, έτσι, απελευθερώνεται η κρουαζιέρα, ενώ δίνεται η δυνατότητα να ξεκινούν τα κρουαζιερόπλοια από ελληνικά λιμάνια.
Με το νομοσχέδιο επιταχύνονται οι προθεσμίες για τις αρχαιολογικές έρευνες, ώστε να μην καθυστερεί η υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων και μειώνεται η γραφειοκρατία για τις εξαγωγές από 38 περίπου έγγραφα σε μίας ημέρας έγκριση.
Στο υπουργικό Συμβούλιο αποφασίστηκε στην επόμενη συνεδρίαση την άλλη εβδομάδα να τεθεί προς έγκριση διάταξη σύμφωνα με την οποία ταυτόχρονα με την νομοθέτηση του ανοίγματος ενός επαγγέλματος αυτό να γίνεται και στην πράξη.
Επίσης ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε το υπουργικό Συμβούλιο ότι την Δευτέρα θα στείλει επιστολή στα κόμματα για να αρχίσει η διαμόρφωση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

2 σχόλια:

  1. Οι σημερινές δηλώσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος για μια ακόμη φορά μίλησε σαν εκπρόσωπος των εφοπλιστών αναγγέλλοντας και δικαιολογώντας την παράταση των εργασιών δρομολόγησης του απολύτως ακατάλληλου πλοίου «AQUA MARIA» μέχρι 31/3/2012, ξεχείλισαν την αγανάκτηση των Λημνιών.

    Φτάνουν πια τα ψέματα και οι υποσχέσεις ότι «στο επόμενο τρίμηνο» θα υπάρξει λύση του προβλήματος της απαράδεκτης ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού μας, με παμπάλαια σαπιοκάραβα. Το «AQUA MARIA», δεν πρέπει να ξαναπιάσει Λήμνο. Αύριο το αποχαιρετούμε οριστικά. Δεν θα το αφήσουμε να δέσει στο Λιμάνι μας. Τα δίκαια και νόμιμα αιτήματα των Λημνιών δεν επιδέχονται άλλης αναβολής.

    Η Λήμνος λέει «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είστε για γέλια χρυσαυγούληδες και αριστεράντζες με τα σχόλιά σας εδώ μέσα.Σας ενοχλεί το έργο του Άδωνι ε?Όχι ξύδι.Νέφτι καλλίτερα και άντε γειά...Ακούς δικαιολογία για το πλοίο, λέει "κουνάει"!Μπακλαβάδες μεταφέρετε και φοβάστε μην χυθούν?Αριστερούληδες της τοπικής αυτοδιοίκησης έστησαν το σκηνικό με τον Παπαδάκη το πρωί γιατί ενοχλεί η επιτυχία των υπουργών του Λαός αλλά.. την φάγατε απ'το Άδωνι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive