Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Στη γραμμή Καρατζαφέρη ΚΑΙ ο Σαμαράς. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ. Ταύτιση απόψεων Σαμαρά – ΓΣΕΕ.Του Πέτρου Μποτσαράκου


Ταύτιση απόψεων Σαμαρά – ΓΣΕΕΣτην συνάντηση του με την ΓΣΕΕ ο Α. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί με την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και του κατωτάτου μισθού ενώ αντιτίθεται πλήρως σε μια ενδεχόμενη πράξη νομοθετικού περιεχομένου από την κυβέρνηση.
Είπε ακόμη ότι αν πάρεις χρήματα από τον κόσμο με μειώσεις μισθών ιδιωτικού τομέα θα βαθύνεις την ύφεση και θα χάσεις οποία οφέλη από το PSI.

Μάλιστα, τους ενθάρρυνε για την επίτευξη συμφωνίας στον κοινωνικό διάλογο με τους εργοδότες.
Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ούτε σε περίοδο πόλεμου δεν είχαμε τέτοια κατάσταση, 6 χρονιά ύφεση. Αν γινόταν κατάργηση του 13ου και 140ου μισθού αυτό θα προκαλούσε επιπλέον ύφεση που έχει υπολογιστεί στο 3,5%. Δηλαδή θα διπλασιαζόταν και θα έφθινε στο 7%... Αυτό είναι εξωφρενικό. Είναι παράδοξο να μην ζήτα κανείς την κατάργηση του κατωτάτου μισθού, ούτε οι εργοδότες και να ανακύπτει ως ζήτημα. Από πού προέρχεται και σε τι αποβλέπει;»

Ο Αντώνης Σαμαράς τάχθηκε κατά των υφεσιακών μέτρων και εξήγησε ότι είχε πει στην ίδια την Μέρκελ για τις επιπτώσεις που έχουν τέτοια μέτρα.

Αφήνοντας αιχμές για τα υπονοούμενα του Μ. Μαξίμου περί πράξης νομοθετικού περιεχομένου ανέφερε ότι στο συμβούλιο των αρχηγών αντέδρασε και υπογράμμισε: «Δεν πιστεύω ότι μια πράξη νομοθετική περιεχομένου λύνει το πρόβλημα. Είναι ότι χειρότερο.»

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος συμφώνησε με τον Α. Σαμαρά που είπε ότι το μισθολογικό κόστος είναι ο 17ος συντελεστής για την ανταγωνιστικότητα μιας οικονομίας. Ακόμη, ο κ. Παναγόπουλος άφησε αιχμές για «κουκουλοφόρους» της τρόικα στην διάρκεια της συνάντησης, υπονοώντας εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και ο Νίκος Νικολόπουλος κατηγόρησε τον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη ότι κάνει ακριβώς αυτό με το να κατηγορεί στην τρόικα την ΝΔ.

Συζητήθηκε και το θέμα των επικουρικών. Ο Α. Σαμαράς τόνισε ότι διαφωνεί με οριζόντιες περικοπές και πως θα πρέπει να εξαντληθούν όλες οι εναλλακτικές λύσεις. Ο Χ. Σταϊκούρας  είπε ότι ενώ το μνημόνιο προβλέπει περικοπές 700 εκατ. ο Γ. Κουτρουμάνης ζητά περικοπές 1,1 δισ.

Εντυπωσιάστηκε μάλιστα ο κ. Σαμαράς, όταν η ΓΣΕΕ αποκάλυψε ότι ο Λ. Παπαδήμος τους πρότεινε να προικοδοτηθούν τα ταμεία με ακίνητα του δημόσιου. Και εντυπωσιάστηκε γιατί όταν το είχε προτείνει η ΝΔ έλεγαν ότι τα ακίνητα του δημόσιου θα πάνε στο σύνολο τους στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Η ΝΔ θα ζητήσει να εξαντληθούν οι εναλλακτικές λύσεις και εφόσον καταστούν αναπόφευκτες οι περικοπές θα επιμείνει να υπάρξει κατώφλι ως 300 ευρώ και μαζί με την κυρία σύνταξη 1200 ευρώ.

Ο Γ.Γ της ΓΣΕΕ και επικεφαλής της ΔΑΚΕ Νίκος Κιουτσούκης, αφού παρατήρησε πως «δυο στους τρεις εργοδοτικούς φορείς και δυο στα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση είναι κατά της μείωσης του κατώτατου μισθού», διερωτήθηκε ποιος σπρώχνει προς αυτή την κατεύθυνση τον κ. Παπαδήμο, τον οποίο χαρακτήρισε εκπρόσωπο των τραπεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive