Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΑΚΟΥΣΤΕ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

ΟΧΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ & ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
«Το PSI είναι μια μάχη, ένα "bras de fer" μεταξύ ΕΕ και της ηγέτιδας δυνάμεως της Γερμανίας από τη μια πλευρά, και τους ιδιώτες από την άλλη. Η μάχη είναι για το ποιος θα αναλάβει το μεγαλύτερο κόστος. Εμείς είμαστε στη μέση, ο "σάκος" του μποξ. Είναι μια σκληρή μάχη. Δεν ξέρω ποιος θα νικήσει. Πρέπει κάπου να καταλήξουμε όμως. Νομίζω ότι σήμερα είναι η κορύφωση του εθνικού μας δράματος. Το θέμα της χθεσινής συνάντησης των δύο ισχυρών κυριών της Ευρώπης, της κ. Μέρκελ και της κ. Λαγκάρντ, ήταν ότι: "Μπορούμε να απαιτήσουμε και περισσότερα". "Τραβάνε το σχοινί" και εκεί ακριβώς εστιάζεται και το πρόβλημα. Μήπως και δεν αντέξει, και σπάσει το σχοινί με "θύμα" την Ελλάδα. Είναι τεράστιο το θέμα αυτό»...
Για τον κίνδυνο πτώχευσης της Ελλάδας..
Νομίζω ότι δεν αντιμετωπίζουμε άμεσο, τωρινό κίνδυνο διαλύσεως της χώρας, το απευκταίο γεγονός, όσο εκκρεμούν οι εκλογές σε Γαλλία, Αμερική και Γερμανία. Κανείς δεν θα ήθελε να πέσει η Ελλάδα κατά την διάρκεια μιας προεκλογικής εκστρατείας. Όσο επίκειται εισβολή στο Ιράν, αυτό δεν μπορεί να γίνει με την Ελλάδα "πεσμένη" στο έδαφος.

Δεν έθεσε η τρόικα θέμα 13ου - 14ου μισθού
Ο κ. Σαμαράς και εγώ βάλαμε κόκκινες γραμμές όσον αφορά σε νέες μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Συζητήσαμε τα θέματα αυτά και συμφωνήσαμε ότι δεν εξυπηρετεί. Ο κ. Σαμαράς, εστίασε στην οικονομική αντανάκλαση που θα έχει μια τέτοια κίνηση στην οικονομία εν γένει. Είπα ξεκάθαρα στη τρόικα ότι "Δεν θα σωθεί η Ελλάδα στερώντας ένα κουλούρι από τον μικροσυνταξιούχο". Εκτιμώ, από δικές μου πληροφορίες, ότι η τρόικα δεν θέτει ανελαστικά θέμα κοπής του 13ου &14ου μισθού. Ίσως κάποιοι "μανδαρίνοι" έφεραν ένα τέτοιο θέμα. Εμένα τουλάχιστον, δεν μου έθεσαν τέτοιο θέμα. Σας είχα πει και σε άλλη συνέντευξή μας ότι δεν υπήρχε τέτοιο θέμα. Θεωρώ ότι "ψάρευαν" σε ορισμένα θέματα. "Έριξαν τα δίχτυα" τους να δουν τι θα μπορούσαν να πάρουν, εν ονόματι της ανταγωνιστικότητας.

Η πρόταση του ΛΑΟΣ για το μισθολογικό κόστος
Πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει μείωση του μισθολογικού κόστους χωρίς να μειωθούν οι μισθοί. Για να αποφευχθεί η τεράστια εισφοροδιαφυγή και εισφοροαποφυγή που παρατηρείται, θα ενσωματώνεται στο μισθό του εργαζόμενου και οι αντίστοιχες εισφορές που αναλογούν στα ασφαλιστικά Ταμεία. Θα υποχρεούται ο εργαζόμενος να καταβάλει τις εισφορές του στη συνέχεια. Ο εργοδότης δεν θα καταβάλει το μισθό του επομένου μηνός, αν ο εργαζόμενος δεν προσκομίσει αποδείξεις ότι έχει τακτοποιήσει οικονομικά τα ένσημά του. Θα τιμωρείται με βαρύτατες ποινές ο εργοδότης που θα πληρώνει μισθό, αν δεν έχουν καταβληθεί τα ένσημα. Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς μου είπε ότι είναι "μαγική" μια τέτοια προσέγγιση. Μπορούμε να κάνουμε καινοτόμες και τολμηρές εφαρμογές στη διοικητική πολιτική μας και να απαλλάξουμε το κόστος από τους εργαζόμενους. Πιστεύω ότι με τέτοιες ανάλογες λύσεις και πράξεις μπορούμε να μειώσουμε το μισθολογικό κόστος, χωρίς να θιγούν οι εργαζόμενοι.

Για τη μείωση του μισθού των βουλευτών
Ο ΛΑΟΣ έχει δεσμευτεί στο επίσημο πρόγραμμά του για την μείωση του μισθού των βουλευτών κατά 50%, καθώς και για να ισχύσει η αρχή του 7πλασίου. Δηλαδή, κανένας μισθός δεν θα υπερβαίνει το 7πλάσιο του κατώτερου μισθού. Αυτό το άνοιγμα της ψαλίδας, νομίζω είναι εγκληματικό και βλάπτει την οικονομία. Άκουσαν με πάρα πολύ λιτό τρόπο το πρόγραμμα του ΛΑΟΣ, και χαίρομαι που γίνεται συνείδηση.

Για τις δηλώσεις του κ. Λοβέρδου "να μην πειράξουν" τον κ. Παπανδρέου
Θεωρώ ότι προέβη σε αυτές τις δηλώσεις λόγω προεκλογικής περιόδου στο ΠΑΣΟΚ. Προσπαθεί να μαζέψει τα "κουκιά" του κ. Παπανδρέου. Δεν θα έλεγε τέτοια πράγματα αν δεν υπήρχε θέμα διαδοχής. Για αυτό το λόγο φώναζα και έλεγα ότι: "Πρέπει να έχει λήξει η υπόθεση ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ έγκαιρα, πριν φτάσουμε στις τελικές διαπραγματεύσεις με την τρόικα".

Για το θέμα παραπομπής του κ. Παπανδρέου
Μπροστά στο κίνδυνο που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας νομίζω ότι μπορούμε να παραμερίσουμε κάποιες ακρότητες. Η ΝΔ αντέδρασε "ως παιδί" στις "αδέσποτες" αποφάσεις του κ. Πεπόνη. Ζήτησε να φύγει ο κ. Παπακωνσταντίνου. Και παρομοίως, αντέδρασε "ως παιδί" και η άλλη πλευρά, το ΠΑΣΟΚ, ανταπαντώντας ότι θα ψάξουν και την δική της περίοδο.
Φοβάμαι ότι αν αρχίσουν αυτά τα πράγματα τώρα, κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα αυτή η προσπάθεια της "γροθιάς" που κάνω. Να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι για να κατορθώσουμε να βγάλουμε τη χώρα μας από την κρίση.
Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που με ενδιαφέρει. Όταν βγούμε από την κρίση, τότε θα γίνει ο επιμερισμός των ευθυνών, για τον "κάθε κατεργάρη", όσο και ψηλά και να βρίσκεται αυτός. Φοβούμαι ότι όλα αυτά, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, κάνουν ζημιά στην μεγάλη προσπάθειά μας να σωθεί η Ελλάδα. Να ανοίξουμε τέτοιο κεφάλαιο αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή; Αντέξαμε τόσο καιρό, δεν θα μπορούσαμε να αντέξουμε άλλους δύο μήνες μέχρι να ξεκαθαρίσουν οι διεθνείς μας εκκρεμότητες;
Σε δύο μήνες θα ανοίξουν όλες οι σελίδες. Θα ανοίξουν από το "εξώφυλλο έως το οπισθόφυλλο".
Βλέπω μια λανθάνουσα αυτονόμηση κάποιων δικαστών, οι οποίοι δεν σκέφτονται και δεν υπολογίζουν και κάποιες άλλες παραμέτρους. Μερικές φορές, όταν υπάρχουν εξαιρετικές ανάγκες, πρέπει να υπολογίζουμε και αυτές τις παραμέτρους. Αυτό που θέλω είναι να δείξουμε λίγο λογική για δύο μήνες. Μετά από δύο μήνες, όταν θα πάρουμε τα 130 δισ., θα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Θα είναι άλλη η Ελλάδα. Η Ελλάδα μετά τις εκλογές, σας διαβεβαιώνω, ημέρα με την ημέρα, εβδομάδα με εβδομάδα, θα αλλάζει προς το καλύτερο. Αυτό το σάπιο που μας κληροδότησε το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια, θα έχει ξεχαστεί και θα ατενίζουμε διαφορετικά το αύριο.

Για τις σχέσεις με τον κ. Σαμαρά
Μια καχυποψία που υπήρχε πέρσι με τον κ. Σαμαρά δεν υπάρχει τώρα. Τώρα μπορούμε και βρίσκουμε κοινούς τόπους, παραμερίζουμε όλα τα "δυσκοίλια" που μας ενοχλούσαν, και βρίσκουμε έναν τρόπο επικοινωνίας για το καλό της χώρας.

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας μετά τις εκλογές
Υποχρεούμεθα να το κάνουμε αυτό, για το καλό της Ελλάδας. Η Ελλάδα δεν θα έχει τα περιθώρια να παίζει. Θα υποχρεωθούμε να βρούμε λύση, εάν αυτό το θέλει και το εκλογικό Σώμα. Δεν είναι θέμα τι θέλει ο κ. Σαμαράς και τι θέλω εγώ. Είναι και το τι θέλει το εκλογικό Σώμα. Εάν αυτό απαιτήσει περαιτέρω συνεννόηση, θα υπάρξει και περαιτέρω συνεννόηση.
Υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας και έχει παραμεριστεί το μέγιστο κομμάτι της καχυποψίας που υπήρχε. Δεν παίζω αυτά που ακούγονται σε κάποια παιχνίδια. Όποιος είναι πρώτος στις εκλογές, αυτός θα έχει και την ευθύνη. Νομίζω ότι ο πρώτος προηγείται και στις επιλογές των άλλων.

Προς όφελος της Ελλάδας μια συμμαχική κυβέρνηση
Πιστεύω ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια ευκαιρία συμμαχικής κυβέρνησης γιατί η σύνθεση είναι αυτή που φέρνει και το αποτέλεσμα. Αν είχαμε αυτά τα σχήματα το 2004, θα ήταν καλύτερα ο κ. Καραμανλής. Δεν θα είχε κάνει τα λάθη που έκανε. Αν ο κ. Παπανδρέου είχε μια συμμαχία το 2009, δεν θα έκανε κάποια από τα λάθη που έκανε. Επομένως, είναι καιρός να δοκιμάσουμε συμμαχικές κυβερνήσεις γιατί οι μονοκομματικές κατέστρεψαν την Ελλάδα, όπως εύκολα μπορεί να δει κάποιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive