Ξεκινάω το Ελληνο-Γκαπικό ερμηνευτικό λεξικό με λίγα σαρδάμ του Γ.Α.Π που έχω πρόχειρα στο μυαλό μου.
"Αξιόπουστα" : (Λέξη που ο Έλληνας πρωθυπουργός χρησιμοποίησε αντί της λέξης "αξιόπιστα").
Τι είχε πραγματικά στο μυαλό του : Είμαστε άξιοι και ικανοί να κάνουμε οποιαδήποτε πουστιά σε βάρος του ελληνικού λαού. Γι' αυτό είμαστε αξιόπουστοι.
Τι είχε πραγματικά στο μυαλό του : Είμαστε άξιοι και ικανοί να κάνουμε οποιαδήποτε πουστιά σε βάρος του ελληνικού λαού. Γι' αυτό είμαστε αξιόπουστοι.
Τι σκεφτόταν πραγματικά : Εκεί που θα εκτοξεύσουμε το έλλειμμα της Ελλάδας, οι φουκαράδες που θα μείνουν σ' αυτήν δεν πρέπει να λέγονται Έλληνες αλλά Έλλειμμες. Τό'πιασες το αστείο Άνκελα;
Βαθύτερη σκέψη: Μεγάλε τα κάναμε μουνί καπέλο (pussy hat) με το ΔΝΤ και την τρόϊκα. Πού θα μας βγάλει αυτός ο δρόμος; Μήπως να τα μαζέψω και να πάρω δρόμο;
(προεκλογική φράση, προτροπή στους ψηφοφόρους του πασόκ να προσέλθουν όλοι στις "κάλπες")
Κρυμμένο νόημα: Στις κάλτσες!Κρύψτε τα ευρώ σας στις κάλτσες. Ερχόμαστε κουφάλες!
Ναι! Έκανε λάθος ακόμα και στην φράση "μηδέν εις το πηλίκο" που χρησιμοποιούν μαθητές δημοτικού στην πράξη της διαίρεσης, μπερδεύοντας το αποτέλεσμα της διαίρεσης- πηλίκο με το στρατιωτικό κάλυμμα της κεφαλής- πηλήκιο.
Τι είχε στο μυαλό του: Χμ. Μηδέν εις το πηλίκιο. Κάθε ερμηνεία δεκτή.
Ο Χρ. Γιανναράς πάντως είχε γράψει εύστοχα τότε:
Υπήρξε υπουργός Παιδείας, υπουργός Εξωτερικών, ετοιμάζεται να είναι αυριανός πρωθυπουργός των Ελλήνων. Και δεν ξέρει να ξεχωρίσει το «πηλίκον» από το «πηλήκιο» (.) Δεν φταίει που είναι ανελλήνιστος ο μεθοδικά κατασκευασμένος «ηγέτης». Δεν είχε παιδικά βιώματα πατρίδας στην Ελλάδα ούτε γλώσσα μητρική τα ελληνικά. Το κρίμα και η ιστορική ευθύνη είναι των παραιτημένων από τη σκέψη και την κρίση τους ψηφοφόρων.
Το απόκρυφο μήνυμα του. εξαποδώ: Ελλειμίδες και Έλλειμες,ανεξαρτήτως φύλου, μετά από κάθε κυβερνητική εξαγγελία για νέα μέτρα θα πρέπει να περνάτε από γυναικολόγο για να διαπιστώσετε αν μείνατε έγκυοι. Σας πηδάμε που σας πηδάμε, μη σας γκαστρώσουμε κιόλας.
[H φράση σταχυολογήθηκε από την "Φεγγαρένια"]
Ποια είναι όμως η κρυμμένη αλήθεια της φράσης αυτής : Αν ο Χριστός έμεινε στον τάφο 3 μέρες και μετά αναστήθηκε, εσείς με τον Γολγοθά που σας ετοιμάζουμε θα μείνετε θαμμένοι για 30 χρόνια. Επομένως "καλή ανάσταση" ελληνικέ λαέ, αλλά μέχρι τότε θα ήθελα "άκρα του τάφου σιωπή".
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.