Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

κ.κ. ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ & ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣ; ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ.."ΣΥΜΠΤΩΣΗ"; ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Ε;


Εισαγγελική έρευνα για τα δάνεια στο ALTER μετά τις "καταγγελίες" του Γ. Παπανδρέου.

Το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της απιστίας από μέλη Διοικητικών Συμβουλίων των τραπεζών, που χρηματοδότησαν τον τηλεοπτικό σταθμό «ALTER», ερευνάται από τον εισαγγελέα.

Ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή όσα ανέφερε για το θέμα ο πρωθυπουργός στην ομιλία του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε σε υπερχρεωμένο τηλεοπτικό σταθμό διατυπώνοντας ερώτηση για την τακτική των τραπεζών.
Ειδικότερα, είπε:
«Πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν τράπεζες που δίνουν δάνεια σε τηλεοπτικό σταθμό που χρωστά 500 εκατ. ευρώ.. και να μη δίνουν δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις;».
Στα δημοσιεύματα της επόμενης ημέρας, που συνέλεξε ο εισαγγελέας, περί της ομιλίας του πρωθυπουργού, επισημαίνεται πως η φράση του κ. Παπανδρέου αφορούσε τον συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του σταθμού, όπως είναι γνωστό, έχει υπαχθεί στις διατάξεις του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα και βρίσκεται στη διαδικασία διαπραγματεύσεων για συμφωνία με τους πιστωτές της.
Η έρευνα ανατέθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, Ευγενία Κυβέλου, με την εντολή να διαπιστώσει αν τα δάνεια προς τον τηλεοπτικό σταθμό χορηγήθηκαν νόμιμα και να εξακριβώσει αν υπήρξε μέριμνα για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, που ήρθαν σε συμφωνία με το κανάλι.
Σύμφωνα με την παραγγελία του κ. Πεπόνη, η εισαγγελέας θα ερευνήσει αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της απιστίας εκ μέρους των στελεχών των ΔΣ των τραπεζών με ηθικούς αυτουργούς τα αρμόδια στελέχη του σταθμού.
Μετά το «τα λεφτά υπάρχουν» ένα ακόμη τερατώδες ψέμα του Έλληνα πρωθυπουργού, καθώς ουδεμία τράπεζα δίνει δάνειο στο Alter για την επιβίωσή του εδώ και 1,5 χρόνο τουλάχιστον, ενώ τα παλαιότερα δάνεια έχουν δοθεί κυρίως από ιδιωτικές τράπεζες (Marfin, Πειραιώς, Alpha) και σε καμία περίπτωση δεν έχει επιβαρυνθεί το Δημόσιο από το δανεισμό του Alter.
Ουσιαστικά το μήνυμα προς τράπεζες και μελλοντικούς επενδυτές στο Alter είναι : «Μη στηρίξετε το σταθμό και αφήστε τον να κλείσει».
Και ενώ αυτή η χθεσινή πρωθυπουργική παρέμβαση – που έγινε 24 ώρες μετά τη συνάντηση Παπανδρέου με τους μεγαλοεκδότες των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ», «ΤΟ ΒΗΜΑ», «ΤΟ ΕΘΝΟΣ» και μεγαλομετόχους του MEGΑ, κ. Στ Ψυχάρη και Γ. Μπόμπολα.

1 σχόλιο:

  1. ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΑΛΤΕΡ;

    ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΤΣΕΠΩΝΑΝ ΤΟΣΟΙ ΑΧΡΕΙΟΙ ΚΑΛΑΜΟΚΑΒΑΛΑΡΗΔΕΣ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ …

    ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΡΗ;

    ΕΙΣΤΕ ΕΝΟΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ...

    ΟΥΣΤ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ ΤΗΣ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive