Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Αστέριος Ροντούλης προς Σκανδαλίδη: «Διαπράττεται έγκλημα εις βάρος των κτηνοτρόφων»

 Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη, απέστειλε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Λάρισας του ΛΑ.Ο.Σ., Αστέριος Ροντούλης, με αφορμή την εντολή απαγόρευσης πώλησης πούλπας στους κτηνοτρόφους, που έδωσε ο Πρόεδρος της ΕΒΖ κ. Γερούκης, και την μεταφορά δικαιωμάτων διάθεσης πούλπας από την ΕΒΖ στην ΕΛΒΙΖ. Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
Κύριε Υπουργέ,


Όπως είναι γνωστό, η πούλπα είναι παράγωγο των ζαχαρότευτλων και αποτελεί ζωοτροφή που είναι απαραίτητη για την εκτροφή ζώων από τους Έλληνες κτηνοτρόφους. Έτσι εδώ και 50 χρόνια οι κτηνοτρόφοι επισκέπτονταν τις εγκαταστάσεις των ζαχαρουργείων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) και αγόραζαν πούλπα,  την οποία μετέφεραν με δικά τους μεταφορικά μέσα στις εγκαταστάσεις που βρισκόταν τα ζώα τους. Επιπροσθέτως, στην περίπτωση κτηνοτροφικού συνεταιρισμού δινόταν και μία τρίμηνη ανοχή για την καταβολή του χρηματικού αντιτίμου που αντιστοιχούσε στο αγορασμένο προϊόν.
Είναι, λοιπόν, απολύτως λογική η αναστάτωση που προέκυψε στον κτηνοτροφικό κόσμο μετά την προφορική εντολή που δόθηκε χθες από τον Πρόεδρο της ΕΒΖ κ. Γερούκη, βάσει της οποίας απαγορεύεται πλέον η πώληση πούλπας στους κτηνοτρόφους από τις αποθήκες της ΕΒΖ. Πληροφορηθήκαμε, μάλιστα ότι υπάρχει ήδη ειλημμένη απόφαση της ΕΒΖ με την οποία η διαχείριση της διάθεσης της πούλπας δίνεται στην ΕΛΒΙΖ (Ελληνικές Βιομηχανίες Ζωοτροφών), Πρόεδρος της οποίας  είναι ο ίδιος ο κ. Γερούκης.
Η προβληματική αυτή ενέργεια του Προέδρου της ΕΒΖ γεννά κάποια εύλογα ερωτηματικά:
Πως είναι σίγουρη η ΕΒΖ ότι θα πάρει τα χρήματα που της αναλογούν, τη στιγμή που είναι γνωστό σε όλους ότι η ΕΛΒΙΖ είναι καταχρεωμένη;
Με ποιο δικαίωμα και βάσει ποιας νομιμοποιητικής διαδικασίας δόθηκε η διαχείριση της διάθεσης της πούλπας στην ΕΛΒΙΖ, ενώ δεν προηγήθηκε κανενός είδους διαγωνισμός;
Ποιος εγγυάται ότι η τιμή της πούλπας δεν θα ανέβει σε δυσθεώρητα ύψη με προφανείς συνέπειες για τους κτηνοτρόφους;
Κύριε Υπουργέ, τη στιγμή που οι Έλληνες κτηνοτρόφοι στενάζουν κάτω από το βάρος της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και του συνεχώς αυξανόμενου κόστους των ζωοτροφών, τη στιγμή που η ίδια η Κυβέρνηση ομολογεί ότι θα πρέπει να ενισχυθεί με κάθε τρόπο ο Έλληνας κτηνοτρόφος, τη στιγμή που η Ελληνική κτηνοτροφία μπορεί να παίξει το ρόλο ατμομηχανής για την Ελληνική Οικονομία, την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος της ΕΒΖ προβαίνει σε σκανδαλώδεις ενέργειες που ως μόνο στόχο έχουν να στηρίξουν οικονομικά μία παραπαίουσα επιχείρηση όπως είναι η ΕΛΒΙΖ, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα υποστεί ο κτηνοτροφικός κόσμος της χώρας.  
Είναι, λοιπόν, επιβεβλημένη, κ. Υπουργέ, η προσωπική σας παρέμβαση, προκειμένου να σταματήσουν κάποιοι να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των κτηνοτρόφων. Απαιτείστε την άμεση ανάκληση της απόφασης του Προέδρου της ΕΒΖ, άλλως κινδυνεύετε να θεωρηθείτε κι εσείς συνυπεύθυνος για την ταφόπλακα που επιχειρείται να μπει στην ελληνική κτηνοτροφία.

Με Τιμή
Αστέριος Γ. Ροντούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive