Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Επίσκεψη Ευ. Βενιζέλου στην Ουάσιγκτον

O Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον την Κυριακή, προκειμένου να έχει τη Δευτέρα προγραμματισμένη συνάντηση με τη νέα Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κα Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς και με εκπροσώπους της αμερικανικής Κυβέρνησης, σε συνέχεια των συναντήσεών του με την Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κα. Χίλαρι Κλίντον και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Κρίστοφερ Σμαρτ στην Αθήνα.
Επειδή υπάρχουν δημοσιεύματα και σχόλια για τη με νομοθετική πρωτοβουλία οκτώ γερουσιαστών στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, σχετικά με τη στάση των ΗΠΑ έναντι της Ελλάδος μέσω του ΔΝΤ, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε τα εξής:

Είναι πολύ συνηθισμένο, γερουσιαστές ή βουλευτές να αναλαμβάνουν διάφορες νομοθετικές πρωτοβουλίες στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, χωρίς αυτές να απηχούν την πολιτική θέση και τη γραμμή της Κυβέρνησης των ΗΠΑ.
Η στάση των ΗΠΑ απέναντι στη διεθνή οικονομική και  δημοσιονομική κρίση και ειδικότερα σε σχέση με τη ζώνη του ευρώ και την Ελλάδα είναι δημόσια γνωστή και καθαρή. Αυτό ισχύει και ως προς την αμερικανική στάση μέσα στο ΔΝΤ, που είναι ιδιαίτερα υποστηρικτική. Τα ζητήματα αυτά συζητήθηκαν σε πολύ θετικό και δημιουργικό πνεύμα κατά τις πρόσφατες συζητήσεις που είχαμε στην Αθήνα με την Υπουργό Εξωτερικών κ. Χίλαρι Κλίντον και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Κρίστοφερ Σμαρτ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive