Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟΝ REAL FM


«Ο ΛΑ.Ο.Σ έχει επιχειρηματολογήσει τον λόγο για τον οποίο θα ψηφίσουμε αρνητικά. Σαφώς θα ψηφίσουμε "ΟΧΙ". Δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του τόπου μας η μονοκομματική κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου. Ως εκ τούτου, ο ΛΑ.Ο.Σ θα καταψηφίζει οτιδήποτε φέρνει αυτή η κυβέρνηση, ώσπου να επιτευχθεί ο στόχος της οικουμενικής κυβέρνησης.
Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για έναν άνθρωπο»....
Αυτά τόνισε σε συνέντευξη του ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, στον REAL FM, στο δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου.

Για το "ΠΑΡΩΝ" της κ. Μπακογιάννη
Ήταν γνωστό εδώ και αρκετά 24ωρα ότι προς αυτήν την κατεύθυνση κατέτεινε η κ. Μπακογιάννη και η παρέα της. Σαφέστατα, αυτή η θέση της είναι μια κοινοβουλευτική στάση. Είναι πέρα από τη γραμμή, τον τρόπο σκέψεως και δράσης της κ. Μπακογιάννη. Από εκεί και πέρα, δημιουργούνται κάποια σχήματα οξύμωρα και αντιφατικά, αναφορικά με τον τρόπο χειρισμού. Ιδιαίτερα δε, από τη στιγμή που μέχρι χθες ήταν στην Ευρώπη, και κάκιζε εκείνους οι οποίοι δεν θα ψήφιζαν "ΝΑΙ". Άρα, δικές της οι δυσκολίες και οι τυχόν απολογίες.
Ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι σταθερά στο "ΟΧΙ". Δεν ξέρω αν η έντονα αντιμνημονιακή στάση του κ. Σαμαρά συντέλεσε σε αυτήν τη στάση της. Η δική μου εκτίμηση είναι ότι σαφώς συντέλεσε.

Ανάγκη για οικουμενική κυβέρνηση
Έχω ξεκαθαρίσει εδώ και δύο μήνες ότι δεν μπορώ να στηρίξω μονοκομματική κυβέρνηση μπροστά στις ανάγκες της χώρας. Το αντίθετο να στήριζε το ΠΑΣΟΚ, πάλι αντίθετος θα ήμουν.
Ξεκινάμε με μια αρχή. Πρέπει να γίνει οικουμενική κυβέρνηση στη χώρα μας, παρά τα "τσαλιμάκια" των δύο μεγάλων. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα.
Αν είμαστε και οι 5 ενωμένοι μαζί, θα μπορούσαμε να είχαμε δει και να προβάλαμε κάποιες θετικές πτυχές του Μεσοπρόθεσμου, και άλλες πτυχές του με επιφύλαξη.
Όμως, δεν δίνω άλλο χρόνο στο ΠΑΣΟΚ, γιατί η πορεία του τον πρώτο χρόνο ήταν καταστροφική. Για να είμαστε αναγκασμένοι να παίρνουμε Μεσοπρόθεσμο, αυτό σημαίνει ότι δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους με το Μνημόνιο. Δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείται κανείς μαζί τους.

Η παραμονή του ΠΑΣΟΚ βλάπτει την Ελλάδα
Είμαι ανένδοτος. Δεν θα ψηφίζω τίποτα που θα κρατά το ΠΑΣΟΚ μια ημέρα παραπάνω στην εξουσία. Γατί μπορεί να έχει μια θετική προσπάθεια, ή πρόταση, αλλά η επιμήκυνση του χρόνου παραμονής του ΠΑΣΟΚ στα πράγματα θα βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα. Θα δημιουργεί καθημερινά ανήκεστες βλάβες. Ως εκ τούτου, δεν συζητώ τίποτα για το ΠΑΣΟΚ. Τους είπα χθες ότι έχουν χάσει κάθε μέτρο.

Αντισυνταγματικά εκλεγμένος ο κ. Πάγκαλος
Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο κ. Πάγκαλος, είναι αντισυνταγματικά τοποθετημένος. Βάσει του Άρθρου 81 του Συντάγματος, ο Αντιπρόεδρος πρώτα ορκίζεται υπουργός, αναλαμβάνει υπουργείο, και μετά του ανατίθενται καθήκοντα Αντιπροέδρου. Έτσι έγινε με την περίπτωση του κ. Βενιζέλου. Δεν μπορεί να είναι κατευθείαν Αντιπρόεδρος. Αυτό αντιτίθεται στους κανονισμούς του Συντάγματος. Όταν δε το είπα αυτό στον συνταγματολόγο υπουργό και έτερο Αντιπρόεδρο, αυτός τότε άρχισε να μου λέει "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε", προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Επομένως, ό, τι έχει υπογράψει ο κ. Πάγκαλος, νομίζω ότι μπορεί να ελεγχθεί από το Συμβούλιο Επικρατείας, ευχερέστατα. Έπρεπε να είναι πρώτα υπουργός ο κ. Πάγκαλος. Δεν προβλέπεται Αντιπρόεδρος από το Σύνταγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive