Σάββατο 16 Απριλίου 2011

3η γιορτή περιοδικού Patria,ΡΕΠΟΡΤΑΖ , ΦΩΤΟ


Με τις καλύτερες των εντυπώσεων έφυγαν - σύμφωνα με όσα τουλάχιστον έλεγαν - όσοι πέρασαν και φέτος από την γιορτή του περιοδικού Patria. Στον όμορφο πολυχώρο «Χρώμα» (Καραγιώργη Σερβίας και Λέκκα 8, Σύνταγμα), γεμάτο με πατριώτες που λειτούργησε από τις 10 το πρωί έως μετά τις 1 το βράδυ, της Κυριακής που πέρασε, δημιουργήθηκε μια πραγματική όαση ιδεών και πατριωτισμού, στο κέντρο μιας Αθήνας που αυτή την στιγμή σκοτώνει τα παιδιά μας.

Οι εκδηλώσεις εξελίχθηκαν ακριβώς σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε αναρτηθεί - κατόρθωμα αυτό από μόνο του - με μοναδική εξαίρεση την προβολή της μίας ταινίας, καθώς οι προηγούμενες συζητήσεις λόγω ενδιαφέροντος κράτησαν περισσότερη ώρα από ό,τι είχε υπολογιστεί. Αρκετές εκατοντάδες Έλληνες πατριώτες, πέρα από κομματικούς διαχωρισμούς και πολιτικές διαφορές έδωσαν το παρών σε μια εκδήλωση που τείνει να εξελιχθεί σε σύμβολο της δυναμικότητας του πατριωτικού χώρου.

Οι συζητήσεις - οι οποίες ήταν πραγματικά συζητήσεις και όχι βαρετές αγορεύσεις - κινήθηκαν σε ένα ιδιαίτερα αξιόλογο επίπεδο, με τους παρισταμένους να έρχονται σε άμεσο διάλογο με τους συμμετέχοντες στο πάνελ που έκαναν σύντομες εισηγήσεις, ενώ ιδιαίτερη «κινητικότητα» υπήρχε μόνιμα και στο καφέ της εκδήλωσης με πολλά και διάφορα πηγαδάκια.

Το πραγματικά εντυπωσιακό ήταν ότι ο χώρος ήταν κυριολεκτικά γεμάτος με κόσμο, καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, καθώς παρόλο το ότι αρκετοί παρευρίσκονταν μόνο για μία ή δύο εκδηλώσεις, υπήρχε συνεχής ροή κόσμου. Τόση δε, που σε αρκετά σημεία, ακόμη και ο δρόμος έξω από το τριώροφο κτήριο που λάμβανε χώρα η γιορτή ήταν γεμάτος από κόσμο.

Μοναδικό δε παράπονο που εξέφρασαν οι συμμετέχοντες ήταν το ότι ο χώρος αποδείχτηκε και φέτος μικρός και έτσι - ιδιαίτερα στις τελευταίες συζητήσεις και παρόλη την αναμετάδοσή τους και στους 3 ορόφους - κάποιοι ταλαιπωρήθηκαν λόγω της πυκνότητας του κόσμου.


10.04.2011: Κατάμεστοι οι χώροι της 3ης γιορτής του περιοδικού Patria.

10.04.2011: Η όπερα στην Ελλάδα του σήμερα. Συζητούν: Γιώργος Πισσαλίδης, Πέτρος Μυλωνάς.


10.04.2011: Παρουσίαση των δραστηριοτήτων των ιστορικών συλλόγων «Κορύβαντες» και «Έλληνες Κένταυροι».

10.04.2011: Νεολαία και σύγχρονος πολιτικός λόγος. Συζητούν: Έφη Σέλλιου, Δημήτρης Παπαγεωργίου, Ιωάννης Παναγιωτακόπουλος, Ηλίας Σπύρου και Κώστας Χατζής.

10.04.2011: Η δραχμή ως παράλληλο νόμισμα. Ο Ηλίας Πολατίδης παρουσιάζει μία εναλλακτική νομισματική λύση.

10.04.2011: Blogs και Διαδίκτυο. Συμμετέχουν διαχειριστών ιστοσελίδων και ιστολογίων.

10.04.2011: Η κοινωνία στρέφεται στις ιδέες μας. Συζητούν: Νίκος Χιδίρογλου, Χρήστος Χαρίτος, Πολύδωρος Δάκογλου, Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, Τάσος Δημητρακόπουλος.

10.04.2011: Παρουσίαση του βιβλίου «Η διζωνική εκτέλεση της Κυπριακής Δημοκρατίας 1955-2011». Συζητούν: Γιάννης Κουριαννίδης, Φανούλλα Αργυρού (συγγραφέας), Πάρις Στυλιανίδης, Σταύρος Καρκαλέτσης.

10.04.2011: Περιστολή ατομικών ελευθεριών και Κάρτα του Πολίτη. Συζητούν: Γιάννης Ζωγράφος, αρχιεπίσκοπος (ΓΟΧ) Μάξιμος, Νίκος Χιδίρογλου, Ευάγγελος Χανιώτης.

10.04.2011: Παρουσίαση του βιβλίου «Η εικονογραφία μίας Επανάστασης» του Χρίστου Γούδη και της Μαρίας Καλλινάκη.

10.04.2011: Κερατέα, Άγιος Παντελεήμονας, Πομακοχώρια: η Πολιτεία κατά πολιτών. Συζητούν: Σπύρος Γιαννάτος, Σεμπαϊδήν Καραχότζα, Χρήστος Ρόζης, Σκιπίων Αποστολάκης, Χριστίνα Σιδέρη και Μάκης Βορίδης.

10.04.2011: Αντιρατσιστικός νόμος και μεταναστευτικό. Συζητούν: Γιάννης Κολοβός, Κωνσταντίνος Ρωμανός, Θάνος Πλεύρης, Δημήτρης Παπαγεωργίου, Γιάννης Ανδριόπουλος, Ιωάννης Κωτούλας.

10.04.2011: Ευκαιρία για πιο χαλαρή κουβέντα στο καφέ του πολυχώρου.

10.04.2011: Όπως κάθε χρόνο, η εκδήλωση έκλεισε με βραβεύσεις ατόμων που τον χρόνο που πέρασε έδρασαν υπέρ της Πατρίδος

10.04.2011: Ο Ηλίας Γκούμας, πατέρας του αείμνηστου Αριστοτέλη Γκούμα.

Ελληνικές Γραμμές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive