Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Δημοψήφισμα στην Αίγυπτο: νίκη του "ναι" με 77%


ΚΑΪΡΟ - Το "ναι" κέρδισε το 77% των ψήφων στο δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο για την αναθεώρηση του συντάγματος της Αιγύπτου και η συμμετοχή έφθασε στο 41%, δήλωσε την Κυριακή η αρμόδια επιτροπή για την οργάνωση των εκλογών.

Περισσότεροι από 14 εκατομμύρια Αιγύπτιοι, ήτοι το 77,2% των ψηφοφόρων είπαν "ναι" στις προτεινόμενες τροποποιήσεις του Συντάγματος, ενώ πάνω από τέσσερα εκατομμύρια (22,8%) δήλωσαν "όχι", δήλωσε ο Πρόεδρος της επιτροπής Μοχάμεντ Ατίγια σε συνέντευξη Τύπου.

Σχεδόν 18,5 εκατομμύρια άνθρωποι πήγαν στις κάλπες, πρόσθεσε, ήτοι το 41% ​​από τους 45 εκατομμύρια Αιγύπτιους που είναι σε ηλικία να ψηφίσουν.

Οι υποστηρικτές αυτής της περιορισμένης μεταρρύθμισης εξασφαλίζουν ότι είναι επαρκή για να οργανωθεί η επιστροφή σε πολιτική εξουσία μέσα σε λίγους μήνες μετά από βουλευτικές και προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με τα σχέδια του στρατού που κυβερνά τη χώρα μετά την αποχώρηση του Χόσνι Μουμπάρακ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive