Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Σε θέση μάχης τα ΜΑΤ να υπερασπιστούν την ΤΙΜΗ της ΠΑΤΡΙΔΑΣ !

Πράσινο φως δόθηκε στις διμοιρίες των ΜΑΤ για εκκένωση του χώρου της Νομικής. Η κατάσταση είναι έκρυθμη, καθώς οι μετανάστες αποφάσισαν μετά από συνέλευση να παραμείνουν στο κτίριο, ενώ η πρυτανεία δηλώνει ότι δεν ελέγχει πλέον τις εξελίξεις

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη Νομική Σχολή αυτή την ώρα, καθώς διμοιρίες ΜΑΤ έχουν αποκλείσει την οδό Σόλωνος, πριν και μετά το κτίριο της Νομικής Σχολής και απαγορεύουν τη διέλευση πολιτών, ενώ δόθηκε το πράσινο φως για την εκκένωση του κτιρίου από τους μετανάστες. Μάλιστα μετέβησαν στη Νομική και άνδρες της ΕΚΑΜ.

Στο μεταξύ, διευρύνεται η ακτίνα αποκλεισμού της περιοχής, στους δρόμους Ομήρου, Σκουφά, Ασκληπιού, Πανεπιστημίου, στους οποίους απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων, αλλά και η προσέγγιση πεζών, ακόμη και δημοσιογράφων.

Ο επικεφαλής του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, βρέθηκε πριν λίγη ώρα στον χώρο της Νομικής, όπου έχουν εγκατασταθεί οι απεργοί πείνας και είχε συνομιλία με τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος κλήθηκε να παραστεί στην επιχείρηση εκκαθάρισης της Αστυνομίας.

Η θέση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Νομική είναι ότι δεν αποτελεί μία από τις πιο εύστοχες επιλογές η εγκατάσταση μεταναστών απεργών πείνας στο κτίριο της Νομικής Σχολής.

"Πιστεύουμε, θα έπρεπε να κατευθυνθούν προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να δηλώσουν ότι πρέπει να σπάσει ο αποκλεισμός των συνόρων της Ελλάδας, που έχει καταστήσει τη χώρα μας αποθήκη δυστυχίας και κρατητήριο απελπισμένων".

Η απόφαση των μεταναστών

Πριν από λίγη ώρα και μετά από πολύωρη γενική συνέλευση, οι μετανάστες που βρίσκονται μέσα, αποφάσισαν να μην εγκαταλείψουν το κτίριο και να παραμείνουν στη Νομική Σχολή, μαζί με άγνωστο αριθμό μελών οργανώσεων που υποστήριξαν την κίνηση αυτή.

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης που παρενέβη και πρότεινε την μετεγκατάστασή τους σε κτίριο της οδού Πατησίων, διαμήνυσε πως δεν είναι σε θέση να ελέγξει πλέον την κατάσταση.

Έτσι θεωρείται πιθανό να επέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις για την εκκένωση του κτιρίου.

Από την πλευρά της, η Επιτροπή Αλληλεγγύης φάνηκε να εμμένει στην άποψή της ότι οι μετανάστες θα παραμείνουν στο κτίριο, ενώ ο επικεφαλής της επιτροπής φέρεται να είπε χαρακτηριστικά: ""Αν θέλουν να χοντρύνουν το παιχνίδι, θα το χοντρύνουμε και εμείς".

Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη

Σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στο πολιτικό γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή βρίσκεται σύσκεψη, με αντικείμενο την αντιμετώπιση της κρίσης με τους παράνομους μετανάστες που παραμένουν στο κτίριο της Νομικής.

Στη σύσκεψη λαμβάνουν μέρος οι υπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής και ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

1 σχόλιο:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive