Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Προκλητικός προϋπολογισμός για έργο που επιβλέπει ο Πάγκαλος.Δίνουν 20 εκατομμύρια για να μελετήσουν πώς θα κλείσουν τις ΔΕΚΟ!!!


Προκλητικός προϋπολογισμός για ένα έργο που «επιβλέπει» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος. Έπειτα από τρεις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και δυο ενημερωτικές συναντήσεις στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, το έργο βρίσκεται ακόμα στο κομμάτι της αξιολόγησης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, δεν έχουν τελειωμό οι παραστάσεις που ανεβαίνουν στο θέατρο του παραλόγου. Αυτό φαίνεται από την απόφαση της κυβέρνησης να ξοδέψει 20 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του έργου της κατάργησης ή της συγχώνευσης των αντιπαραγωγικών και κατ’ επέκταση ζημιογόνων οργανισμών του Δημοσίου.

Στη συνέχεια, διαβάζουμε ότι στελέχη της αγοράς, βλέποντας την πρόσκληση ενδιαφέροντος σχετικά με την εν λόγω έρευνα, επισήμαιναν ότι το ποσό που έχει προϋπολογιστεί είναι 20 φορές (!) υψηλότερο αυτού που απαιτείται για τέτοιου είδους μελέτες. Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι ενδέχεται να φταίει η έλλειψη τεχνογνωσίας από την πλευρά της Κοινωνίας της Πληροφορίας να υλοποιήσει ένα τέτοιο έργο.

Σύμφωνα με την περίληψη της απόφασης που δημοσιεύεται στο site της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, γνωστοποιείται το τεράστιο ποσό όπως και το ότι κύριος φορέας του έργου είναι το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Επίσης, αν και τον Οκτώβριο έληξε η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος στον διαγωνισμό δεν έχει ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία, που σημαίνει ότι δεν έχει ξεκινήσει η υλοποίησή του.

Τέλος , υπάρχει και σχέδιο προβολής που συμπεριλαμβάνεται στο παραπάνω κόστος όπως και ότι μέσα σε αυτό το ποσό θα επιδοτηθούν ακόμη και οι συσκέψεις… Φανταστείτε ότι με βάση τα όσα αναφέρονται στην πρόσκληση, για τις «δράσεις οργανωτικού επιχειρησιακού ανασχεδιασμού φορέων της κεντρικής περιφερειακής διοίκησης καθώς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» έχει προϋπολογιστεί το πόσο των 9.846.400 ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό θα δαπανηθεί για να κάνουν το αυτονόητο οι ανενεργές υπηρεσίες: να λειτουργούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive