Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Ισλαμικές αναφορές κατά του Προέδρου της ΝΕ.Ο.Σ.

Δελτίο Τύπου 13/09/2010
Με αφορμή την παρουσία και τον χαιρετισμό του προέδρου της ΝΕ.Ο.Σ., σε διαμαρτυρία των κοπτών χριστιανών της Αιγύπτου, που εξέφραζαν την αγανάκτηση τους για τις πρόσφατες σφαγές χριστιανών της Αιγύπτου από φανατικούς ισλαμιστές, η ιστοσελίδα «Ισλαμική ενημερωτική και απολογητική» (http://islamforgreeks.org/2010/09/10/refuting-panagiotakopoulos/), επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΕ.Ο.Σ. Γιάννη Παναγιωτακόπουλο, κατηγορώντας τον για «ισλαμοφοβία».
Ο υπεύθυνος του συγκεκριμένου ιστοτόπου, ο οποίος χαρακτηρίζει  μυθοπλασίες τα περί διώξεως των χριστιανών της Αιγύπτου (προφανώς κατά τον κύριο αυτό η πρόσφατη σφαγή χριστιανών εντός του Ναού τους, αποτελεί μία απλή έκφανση του «διαθρησκευτικού διαλόγου»), κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΕ.Ο.Σ. ως ισλαμοφοβικό επειδή αναφέρθηκε στις πολιτικές που τείνουν να δημιουργήσουν ανεξέλεγκτες ισλαμικές μειονότητες εντός της Ελλάδος και στον κίνδυνο που αντιπροσωπεύει αυτό το γεγονός για τους Ορθόδοξους Έλληνες.
Επειδή λοιπόν κατά την συνήθη τακτική όσων αρέσκονται να κολλούν  το επίθετο «φοβικός», σε οποιονδήποτε κάνει αυτονόητες πολιτικές διαπιστώσεις, η απάντηση που έδωσαν οι ισλαμιστές εμπλέκει άσχετα θέματα μεταξύ τους, διευκρινίζουμε τα εξής:
1)      Η Νεολαία του ΛΑ.Ο.Σ. δεν αντιτίθεται στην Συνταγματικώς κατοχυρωμένη θρησκευτική ελευθερία, την οποία –σε αντίθεση με πολλές ισλαμικές χώρες- απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες ή οι νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα.
2)      Δεν θεωρούμε ως κίνδυνο τον κάθε Μουσουλμάνο που διαμένει στην Ελλάδα, ούτε το Ισλάμ γενικώς. Θεωρούμε όμως ιδιαιτέρως επικίνδυνη για την συνοχή και την Εθνική ασφάλεια της Ελλάδος, την ανεξέλεγκτη εισροή εκατοντάδων χιλιάδων παρανόμων μεταναστών, πολλοί από τους οποίους ασπάζονται τις πιο φονταμενταλιστικές και ακραίες εκφάνσεις της ισλαμικής πίστης και θεωρούν πως όταν νιώσουν να θίγεται αυτή τους η πίστη, μπορούν να εκφράσουν με κάθε μέσο βίας την οργή τους, εναντίων των πολιτών της χώρας στην οποία παράνομα έχουν εισέλθει και επιβάλει  την παρουσία τους. Τα γεγονότα που ζήσαμε τον Μάιο του 2009 στο κέντρο της Αθήνας, είναι τουλάχιστον ενδεικτικά αυτού του είδους νοοτροπίας.
3)      Θεωρούμε πως κάθε λαός έχει το δικαίωμα να επιλέγει και να προασπίζει ελεύθερα το δικό του θρησκευτικό δόγμα, εντός της Πατρίδος του. Όπως λοιπόν κατανοούμε την ζέση των διαφόρων εθνικοτήτων Μουσουλμάνων, να κρατήσουν ζωντανό τον ισλαμικό χαρακτήρα των χωρών τους, έτσι θεωρούμε θεμιτή την ζέση των Ελλήνων που θέλουν να διατηρήσουν τον Ορθόδοξο χαρακτήρα της Πατρίδος τους. Σε αυτό το πλαίσιο όμως ποτέ δεν θα δικαιολογούσαμε βίαιες ή φονταμενταλιστικές εκφράσεις αυτής της ζέσης. Εκφράσεις που  οι διαχειριστές της συγκεκριμένης ιστοσελίδας δεν φαίνεται να έχουν  ιδιαίτερο ζήλο να καταδικάσουν στις περιπτώσεις των ομοθρήσκων τους.

ΝΕ.Ο.Σ. Γραφείο Τύπου

πηγή: www.neolaialaos.org 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive