Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Πανεπιστημιακοί αντιδρούν στην απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων

Συνεχίζεται σήμερα, Τρίτη, για δεύτερη ημέρα, η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 23 Ιουλίου. Κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, το σύστημα απογραφής συνάντησε προβλήματα, λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος καταγραφής, ωστόσο σταδιακά η λειτουργία αποκαταστάθηκε. Μετά την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, και οι πανεπιστημιακοί καθηγητές εκφράζουν τις διαφωνίες τους.

Τα προβλήματα στην απογραφή αποκαταστάθηκαν τελικά το απόγευμα της Δευτέρας. Σύμφωνα με τους διαχειριστές της ιστοσελίδας www.apografi.gov.gr, μέχρι τις 16:30 της Δευτέρας είχαν εισαχθεί με επιτυχία τα στοιχεία 97.500 δημοσίων υπαλλήλων.

Νωρίτερα, η ιστοσελίδα φιλοξένησε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, «σήμερα εμφανίστηκε πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη προσέλευση στην εφαρμογή της απογραφής (200.000 ταυτόχρονοι χρήστες) και έχουν παρουσιαστεί προβλήματα απόκρισης και καθυστερήσεις». Και προστίθεται ότι «για την αντιμετώπιση των προβλημάτων η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων παρακαλεί σήμερα να απογράφονται μόνο οι απογραφόμενοι των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 1». Στην ίδια ανακοίνωση, προστίθεται ότι οι υπάλληλοι δεν πρέπει να ανησυχούν για την απογραφή τους και σημειώνεται ότι «εξετάζουμε την αναμόρφωση των προθεσμιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων όσων έχουν υποχρέωση να απογραφούν».

Με δηλώσεις της στην τηλεόραση του Σκάι, η Δέσποινα Σπανού, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ κατηγόρησε την κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε να γίνει η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, τονίζοντας ότι «θα μπορούσε η υπηρεσία να απογράφει τα στοιχεία των υπαλλήλων και στη συνέχεια η ίδια υπηρεσία να αποστέλλει τα στοιχεία».

Με ανοικτή επιστολή της προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Παιδείας, η οποία κοινοποιείται και στο γραφείο του πρωθυπουργού, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ) ζητά «να αντικατασταθεί στο έντυπο απογραφής και στη Γ ΟΜΑΔΑ - ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΔΔ, η φράση "Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού", με τη φράση "ΜΟΝΙΜΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ και ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ».

«Μόλις πληροφορηθήκαμε- και συγχρόνως διαπιστώσαμε στην αντίστοιχη ιστοσελίδα- τη ρύθμιση στην οποία προβήκατε σχετικά με το θέμα του διαχωρισμού των δημόσιων λειτουργών από αυτό του ευρύτερου σώματος των δημοσίων υπαλλήλων. Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι αυτή η επανόρθωση αφορούσε ένα μέρος μόνο του συνόλου των δημόσιων λειτουργών» επισημαίνουν οι πανεπιστημιακοί.

Σύμφωνα με τους καθηγητές, η ρύθμιση αυτή που ζητούν να γίνει στην απογραφή «τοποθετεί τα πράγματα στη σωστή θέση και δεν επιτρέπει τη δημιουργία οποιασδήποτε παρεξήγησης, αφού κατά το άρθρο 16 παρ. 6 του Συντάγματος της Ελλάδος 'Οι καθηγητές των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων είναι δημόσιοι λειτουργοί'. Σε διαφορετική περίπτωση η ΠΟΣΔΕΠ θα αναγκαστεί άμεσα και εντός της ημέρας να ζητήσει από τα μέλη της να απόσχουν από τη συμπλήρωση του Απογραφικού Δελτίου στην ιστοσελίδα της 'Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Απογραφής Μισθοδοτούμενων από το Δημόσιο'».

Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από παρέμβαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, οι εργαζόμενοι καλούνται να απαντήσουν μόνο σε ερωτήσεις που αφορούν τη μισθοδοσία και όχι προσωπικά δεδομένα. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας απογραφής θα αρχίσει η καταβολή των μισθών αποκλειστικά από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών μέσω τραπεζικών λογαριασμών. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ωστόσο, αντιδρά στην απογραφή και ζητά από τα μέλη της να μην συμπληρώσουν το απογραφικό δελτίο και να μην απεμπολήσουν την ιδιότητα του δικαστικού λειτουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive