Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Η νέα αφήγηση σε αναζήτηση νέων στόχων.

Δημοσιεύθηκε από Γιάννης Παπαϊωάννου

Σε αναζήτηση της Αυτονομίας της αυτάρκειας της ελευθερίας και κατάδυση στην δημοκρατία στο μέγιστο δυνατό βαθμό…

Η Ελλάδα πρέπει να είναι εκλεκτική στα Ιστορικά οχήματα που παίρνει, εκλεκτική με το πολιτικό προσωπικό, εκλεκτική με τους φίλους και με τους εχθρούς. Η Ελλάδα πρέπει να επιλεγεί. Ο κάθε ελληνας πρέπει να επιλέγει.

Η Ελλάδα πρέπει να αναζητά εσαεί την αυτάρκεια να στηρίζεται και να στηρίζει τα δικά της παιδιά. Να αγαπήσει την ταυτότητα της το ελληνικό προϊών τα χαρακτηριστικά της. Να αγαπήσει τον ήλιο τον αέρα το έδαφος και το υπέδαφος της. Να κοιτάξει στις θάλασσες και να λατρέψει τα βουνά της. Αυτά μας έθρεψαν αιώνες αυτά θα μας θρέψουν πάλι.

Η Ελλάδα πρέπει να πολεμά για την ελευθερία της και την αυτοδιάθεση της. Είναι υποχρεωμένη για αυτό εδώ και αιώνες. Να προστατεύεται και να προστατεύει, να επεκτείνει το ελληνικό ιδεώδες, την γλώσσα, την παιδεία, τον πολιτισμό. Να αφομοιώνει και το μεταλαμπαδεύει να φωτίζει τον χώρο γύρω της. Δεν έχει ανάγκη να είναι πρώτη ή ανάμεσα στους πρώτους. Δεν είναι αάγκη να είναι σε όλα μέσα. Είναι όμως ζωτικής σημασίας να είναι στην σωστή θέση την σωστή στιγμή.

Τα δυο ανωτέρω οδηγούν στην αυτονομία. Παράλληλα η Ελλάδα πρέπει να καταδυθεί στην Δημοκρατία. Να κάνει κτήμα όλων των πολιτών, την συμμετοχή, την δράση, το αίτημα, την απαίτηση, την αντίδραση, την δημιουργία. Να πειραματιστεί όχι σε τρόπους συντήρησης της όποιας τάξης και του συστήματος αλλά τρόπους για να πει η όποια τάξη και το όποιο σύστημα παρακάτω. Να αναπαραχθεί καλύτερο. Να φτιάξει καλύτερους πολίτες.

Όλα τα ανωτέρω δεν έχουν όρια στο μέχρι που μπορούν να φτάσουν. Επεκτεινόμενα εσαεί ανανεώνονται. Αυτά τα χαρακτηριστικά οδήγησαν στην πόλη- Κράτος σε δρόμους που δεν υπήρχαν μα άνοιγαν στο διάβα του χρόνου. Εμείς σήμερα τα έχουμε ανάγκη όλα αυτά. τα ανωτερω περιγραφώμενα, την πόλη των συμ-πολιτών, το κράτος, τον δρόμο, τον εκλεκτισμό και την αυτοπροστασία . Τα έχουμε ανάγκη λειτουργικά στις βαθύτερες και στις ποιο αγνές ιερές μορφές τους, μα πρώτα από όλα οφείλουμε να ξεκινήσουμε και οι δρόμοι θα ανοίγονται στο διάβα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive