Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Τι θα απαντήσουμε στο Μίκη Θεοδωράκη ;

_ Αγαπητέ κ. Θεοδωράκη.

Σας αποκαλώ έτσι γιατί δεν θέλω να πω αγαπητέ Μίκη σ’ αυτή τη χώρα η οικειότητα ειναι συχνά υποκριτική. Δεν σας αντιλέγω, αν και πιστεύω βαθύτατα οτι εμείς φταίμε εδώ που φτάσαμε, και όχι οι συνωμοσίες αμερικανών, εβραίων και σιωνιστών και τούρκων.

Όχι οτι οι συνομωσίες αυτές δεν μπορούν να υπάρχουν, αλλά ευδοκιμούν σε πρόσφορο έδαφος.

Δεν ειναι τελεσίδικου αλλά πιθανολογικού χαρακτήρα πράγμα που σημαίνει οτι δοκιμάζονται συνεχώς, άδω και άλλου, σταματούν και ξαναρχίζουν ανάλογα με την κατάσταση.

Δεν θέλω να σας αντιλέγω. Όχι μόνο γιατί αντιπροσωπεύεται κάτι που οι διαστάσεις του ξεπερνούν τον άνθρωπο-φορέα, αλλά γιατί η άποψη σας με ανησυχεί. Ο καλλιτέχνης της διάστασης σας μπορεί να έχει δι-αισθήσεις, των οποίων οι υπόλοιποι στερούμεθα.

Ας ελπίσουμε να έχετε άδικο. Το οτι αισθάνεστε την ανάγκη να μιλήσετε για τα θέματα της οικονομίας και της εθνικής κυριαρχίας ειναι από μόνο του ανησυχητικό.

Από την επιστολή σας που δημοσιεύτηκε παντού (Μίκης Θεοδωράκης: «Μας φόβισαν, για να μας οδηγήσουν στο ΔΝΤ») κρατάω το παρακάτω :

“Με τον κοινό νου που διαθέτω, δεν μπορώ να εξηγήσω και ακόμα περισσότερο να δικαιολογήσω την ταχύτητα με την οποία κατρακύλησε η χώρα μας από τα επίπεδα του 2009 σε τέτοιο σημείο, ώστε με το ΔΝΤ να απολέσουμε ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας και να τεθούμε σε καθεστώς κηδεμονίας.

Και είναι περίεργο ότι κανείς έως τώρα δεν ασχολήθηκε με το πιο απλό, δηλαδή την οικονομική μας διαδρομή με αριθμούς και στοιχεία από τότε έως τώρα, ώστε να καταλάβουμε κι εμείς οι αδαείς τους πραγματικούς λόγους αυτής της πρωτοφανούς και ιλιγγιώδους εξελίξεως, που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της εθνικής μας αυτοτέλειας και μαζί της την διεθνή ταπείνωση....”

Πολλοί ασχολήθηκαν με αυτή την πορεία αγαπητέ κ. Θεοδωράκη,

πάρα πολλοί ήξεραν πότε λήγουν τα ετήσια γραμμάτια χρέους μας, και οι κυβερνήσατε και οι κερδοσκόποι, και οι σύμμαχοι και οι εχθροί. Αλλά μέχρι την τελευταία στιγμή δεν μας το είπαν και φυσικά δεν έκαναν και κάτι για να ανακόψουν αυτή την πορεία.

Αυτοί που ήξεραν και το είπαν, δεν δημοσιεύτηκαν, ο λόγος τους αποδομήθηκε, αντιμετωπίστηκαν με την σιωπή η το χλευασμό ως γραφικοί.

Φοβάμαι οτι η πορεία μας από το 2009 μέχρι σήμερα ήταν γνωστή τοις πάσοι, εκτός από τον Ελληνικό λαό. Που τον στείλαμε δυο φορές σε εκλογές σε δυο χρόνια, ενώ η χρεωκοπία του έκρουε τις πόρτες.

Ελπίζω να μην έχετε εντελώς δίκιο. Αλλά μην συγχωρείται τόσο εύκολα μέσα στην ανησυχία σας τους εγχώριους παράγοντες της κρίσης μας.

Με όλο μου το σεβασμό αγαπητέ Μίκη.

Διότι εσείς γνωρίζετε οτι ο πραγματικός σεβασμός δεν ειναι να σας δημοσιεύουμε παντού σωπαίνοντας μπροστά στο μνημείο. Είναι να σκεπτόμαστε αυτά που λέτε έστω και διαφωνώντας.

Σας ευχαριστώ πολύ.

3 σχόλια:

  1. Βραβο πολυ ωραια αναρτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχαριστώ για την αναδημοσίευση

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητε Μικυ
    οι γραπτες ανυσηχιες σου, ειναι και ολου του ελληνικου λαου. Γνωριζουμε τι γινετε και χρωσταμε πολλα στα blog με την ελευθερη και γρηγορη πληροφορηση. Μου θυμιζει το σημερα, την κατασταση της Χουντας. Τοτε που ανοιγαμε το ραδιοφωνο κρυφα και χαμηλα να μαθουμε πραγματικα νεα απο την ντουτσε βελε.
    Τοτε που τραγουδουσαμε τα δικα σου τραγουδια, στην Νομικη, στο πολυτεχνειο, στις παρεες και παιρναμε επαναστατικη ανασα.
    Επειδη μια ζωη την περασες με αγωνες για μια καλυτερη κοινωνια
    παιρνω το θαρος και το πιστευω ακραδαντα οτι αυτη την στιγμη η ελλαδα και οι Ελληνες , εχουν αναγκη Μια μεγαλη Συναυλια σου στο Συνταγμα, Ενα Μουσικο Επαναστατικο καλεσμα που να μην εχει ΤΕΛΟΣ.
    Δημιουργειστε μια συναυλια σας με τον κοσμο να παραμενει και να ανανεωνεται ολο το 24ωρο με αιτημα την απομακρυνση ολων των παλαιων πολιτικων, με παραιτηση τους και συνταξιοδοτηση τους γιατι αυτοι μας εφεραν στην καταστροφη και ειναι τοσο μολυσμενοι που σιγουρα δεν μπορουν να μας σωσουν, αναληψη προσωπικοτητων για 3 μηνες ωστε να βγουν και να συγκροτηθουν νεα κομματα , μηπως και αναδειχθει καποιος ΗΓΕΤΗΣ.
    ΜΗΠΩΣ! Τουλαχιστον να εχουμαι μια ελπιδα!
    ΜΑΧΗΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive