Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

"Εκτός Ελλήνων και σκυλιών"! (βίντεο)

gianniotis.gr: "Εκτός Ελλήνων και σκυλιών"! (βίντεο)
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

"Εκτός Ελλήνων και σκυλιών"! (βίντεο)


Του Γιάννη Καραγιάννη - Οικονομολόγου...

Αυτή την ταμπέλα συναντούσαν κρεμασμένη έξω από τις πόρτες των εστιατορίων της Νέας Υόρκης οι πρώτοι Έλληνες μετανάστες στην Αμερική...!
Το θυμίζω σε όλους αυτούς που έχουν μνήμη επιλεκτική και ξεσηκώθηκαν για ένα δίκαιο νομοσχέδιο που αποκαθιστά τα αυτονόητα σε μια σύγχρονη πολιτισμική κοινωνία.
Το Έλλις Άϊλαντ και οι φάμπρικες της Γερμανίας παραμένουν ανοιχτές μεταναστευτικές πληγές που θα πρέπει να προσδιορίζουν την αντιρατσιστική μας συμπεριφορά και συνείδηση. Μπορεί να πέρασαν χρόνια από τότε αλλά οι μνήμες παραμένουν ζωντανές, ιδιαίτερα σε μας τους Ηπειρώτες που βιώσαμε στο πετσί μας ξενιτιά και μετανάστευση. Σε όλους αυτούς που έπαθαν "αμνησία" από τις Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις κι ανακάλυψαν τον ρατσισμό, εξαιρετικά αφιερωμένο… το "ξενιτεμένο μου πουλί".
____________
Σχόλιο gianniotis: Δεκτές και σεβαστές οι απόψεις του κ. Γιάννη Καραγιάννη.!
Όμως.!
Επειδή ουδείς εξ ημών - προς το παρόν τουλάχιστον - έπαθε αμνησία, θα πρέπει να προσθέσουμε ότι οι "φάμπρικες" της Γερμανίας που γέμισαν με Έλληνες και δη Ηπειρώτες μετανάστες, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να συγκριθεί με το σημερινό δουλεμπόριο των ανθρωπίνων ψυχών που κατακλύζουν καθημερινά τη χώρα μας.
Ο αριθμός των υπό μετανάστευση τελούντων Ελλήνων ήταν συγκεκριμένος και σαφώς προσδιορισμένος αριθμητικά από τη χώρα υποδοχής.
Οι χώρες υποδοχής είχαν εξασφαλισμένη εργασία, στέγη και πολλές φορές και σίτιση του μεταναστευτικού - εργατικού προσωπικού.
Ουδείς Έλλην μετανάστης υπήρξε λαθρο - μετανάστης.
Ουδείς Έλλην μετανάστης πλήρωσε ναύλα σε δουλεμπόρους προκειμένου να τον μεταφέρει στον τόπο προορισμού του.
Άπαντες οι Έλληνες μετανάστες περνούσαν από πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια υγειονομική επιτροπή προκειμένου να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο "ok" και δεν ήταν λίγες οι φορές που "λάδωναν" και τα μέλη των υγειονομικών επιτροπών για το σκοπό αυτό.
Οι Γερμανοί αντιμετώπιζαν τους λαθρομετανάστες εκείνης της εποχής ως "παράνομο εμπόρευμα - φορτίο" και δεν δίσταζαν με το παραμικρό να το ...ξεφορτωθούν.
Σε μια γέφυρα της Κολωνίας εργαζόταν λαθραία ένας Τούρκος που είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα τους. Όταν η Αστυνομία πήγε να κάνει έλεγχο, οι Γερμανοί τον έριξαν στη γέφυρα μαζί με το μπετόν για να μην εντοπισθεί από την Αστυνομία.
Μετά πάροδο 10 ετών κάποιος συνάδελφός του Γερμανός εργάτης, έγραψε με μαύρη μπογιά στο μπετό της γέφυρας:
"Στα πέδιλα της γέφυρας βρίσκεται μια ψυχή".
Πρέπει κάποτε σ' αυτή τη χώρα νε λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους.!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive