Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Ελεύθερος με εγγύηση ο ηγούμενος της Μονής Τζώρας. Θα οριστεί τακτική δικάσιμος για την υπόθεση με τις εικόνες κα τα όπλα.

Με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερος ο ηγούμενος της μονής Τζώρας στη Βασιλική του δήμου Παμβώτιδας, ο οποίος είχε συλληφθεί σε έφοδο της αστυνομίας στο μοναστήρι την περασμένη εβδομάδα.


Προφανώς δεν προέκυψαν στοιχεία που να συνδέουν την υπόθεση με το κύκλωμα που λυμαίνεται τα μοναστήρια και τις εκκλησίες του νομού. Ο ηγούμενος μετά την απολογία του χθες στον ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα κρίθηκε ότι δεν έπρεπε να προφυλακιστεί και αποχώρησε από το δικαστικό μέγαρο και για την υπόθεση θα οριστεί τακτική δικάσιμος. Αντιμετωπίζει τις κατηγορίες παράβασης του νόμου περί όπλων και περί αρχαιοτήτων. Στην κατοχή του βρέθηκαν πολλές εικόνες, θρησκευτικά κειμήλια και σκεύη, πέτρες από την είσοδο της μονής Ζέρμας στα Μαστοροχώρια που είχαν κλαπεί τον περασμένο Σεπτέμβριο,αλλά και ηλεκτρονικοί υπολογιστές το περιεχόμενο των οποίων εξετάζεται από την αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Μαζί του είχε συλληφθεί κι ένα φιλικό του ζευγάρι που κατηγορείται μόνο για την υπόθεση των όπλων που βρέθηκαν. Ένα ακόμη άτομο που αναζητούνταν από τις αρχές, απότακτος αστυνομικός, σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε αλλά δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του. Στο μοναστήρι μεταξύ άλλων βρέθηκαν 50 εικόνες, 4 πολύ παλιά ευαγγέλια, βιβλία του 19ου αιώνα, κομμάτια από τέμπλο και άλλα εκκλησιαστικά σκεύη. Για τις 33 από τις εικόνες αυτές ανήκουν σε ιδιωτική συλλογή για τις οποίες ο ηγούμενος υποστήριξε ότι αποτελούν δωρεά προς τη μονή αλλά τα έγγραφα της δωρεάς δεν βρέθηκαν και γι' αυτό οι εικόνες κατασχέθηκαν. Ακόμα εντοπίστηκαν αρκετές εικόνες οι οποίες φαίνεται να αναζητούνται στην Αλβανία από το 1992, ενώ υπήρχαν κι άλλες, με τις εκτιμήσεις των αρχαιολόγων που συνέδραμαν τις επιχειρήσεις των αστυνομικών, είναι από τον 18ο με 19ο αιώνα.

Ο ηγούμενος αλλά και το ζευγάρι που συνελήφθη, κατείχαν παράνομα ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, αφού στο μοναστήρι, αλλά και στα σπίτια τους βρέθηκαν περίστροφα, κυνηγετικά όπλα και 500 σφαίρες.

Πηγή Νέοι Αγώνες Ηπείρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive