Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ«Κατακόρυφη αύξηση παραβατικότητας σε αγροτικές περιοχές».



Ερώτηση

Προς τον αξιότιμο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: «Κατακόρυφη αύξηση παραβατικότητας σε αγροτικές περιοχές».

Είναι γεγονός ότι οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., η κατάργηση των αστυνομικών σταθμών και η συγκέντρωση των αστυνομικών σε έδρες δήμων ή κεφαλοχώρια έχουν μετατρέψει, ουσιαστικά, σε «ξέφραγο αμπέλι» τις αγροτικές περιοχές, οι κάτοικοι των οποίων μαστίζονται από κλοπές και κάθε είδους παραβατικότητα.

Οι κλοπές ζώων, νεόφυτων οπωροφόρων δέντρων και αρδευτικού εξοπλισμού είναι στην ημερήσια διάταξη, φέρνοντας τους αγρότες σε απόγνωση. Δεν λείπουν, όμως, και βαρύτερες εγκληματικές ενέργειες, όπως ανατινάξεις εγκαταστάσεων, καταστροφές σε καλλιέργειες, αλλά και δολοφονίες σε περιπτώσεις διεκδίκησης βοσκοτόπων.

Η Ελληνική Αγροφυλακή, που επανασυστάθηκε με στόχο την προστασία της ελληνικής υπαίθρου και την εδραίωση αισθήματος ασφαλείας στον αγρότη, προσπάθησε να βάλει τέλος στην κοινή πεποίθηση, ότι η ελληνική ύπαιθρος είναι ένα ξέφραγο αμπέλι, όπου ο καθένας μπορεί να προβεί σε παράνομες δραστηριότητες κάθε είδους. Εφοδιασμένοι με εντελώς ανεπαρκή μέσα, οι άντρες και οι γυναίκες της Αγροφυλακής επέδειξαν εξαιρετικό ζήλο για την επίτευξη της αποστολής τους και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα κατάφεραν να κερδίσουν τον σεβασμό και την εκτίμηση των αγροτών.

Όμως, αδιαφορώντας για την πολύ σημαντική αποστολή της, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε, από την πρώτη κιόλας μέρα που ανέλαβε τα ηνία, πως η υπηρεσία δεν έχει λόγο ύπαρξης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι αγροφύλακες να ασχολούνται πλέον μόνο με διοικητικά και διαδικαστικά θέματα, καθώς δεν υπάρχει καμία προοπτική και το λουκέτο είναι θέμα χρόνου. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την ανακοίνωση του Οκτωβρίου περί παύσεως της Αγροφυλακής σταμάτησαν τα πλάνα, τα σχέδια, οι εντολές, οι διαταγές, ακόμα και τα τηλέφωνα και το μόνο που πλέον απομένει είναι η οριστική ανακοίνωση που θα σημάνει το … άδοξο τέλος της υπηρεσίας.

Όπως είναι ευνόητο, η απαξίωση της Αγροφυλακής και η ελλιπέστατη αστυνόμευση στην ύπαιθρο αποτελούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό που οδηγεί στην ανασφάλεια τους αγρότες, καθώς εδραιώνεται η πεποίθηση ότι η Πολιτεία τους έχει εγκαταλείψει στην μοίρα τους.

Συνεπώς, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, μετά την κατακόρυφη αύξηση που παρουσιάζει η εγκληματικότητα στις αγροτικές περιοχές, σκέφτεται να επανεξετάσει την απόφασή της για την κατάργηση της Ελληνικής Αγροφυλακής;

2. Εάν όχι, και με δεδομένη την έλλειψη αστυνομικών στην επαρχία, με ποιον τρόπο σκέφτεται το Υπουργείο να αντιδράσει στους σοβαρούς κινδύνους που δημιουργούνται για τις ζωές και τις περιουσίες των αγροτών από το μεγάλο έλλειμμα αστυνόμευσης που υπάρχει στην ύπαιθρο χώρα;

αναρτηθηκε απο Σιδερη Αργυρη Παρασκευη 26/2/10

1 σχόλιο:

  1. καρατζαφερης-χρυσοχοϊδης βαδιζουν χερι-χερι. χερι-χερι με μια κωλοτουμπα στο ασκερι. δωστε λευκες επιταγες και μετα ΄΄ριξτε τα΄΄ στη χ.α.!!! γελοια υποκειμενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive