Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

NEA ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΛΑ.Ο.Σ. ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ, Με βάση το άρθρο 11 παρ.4 της συνθήκης της Λισσαβόνας.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ του ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΗΝ Ε.Ε.


Με δεδομένο το προηγούμενο των 3000000 υπογραφών για τις ταυτότητες και την αντίληψη ότι δεν υπάρχει στην Ελλάδα νομοθετικό πλαίσιο για διεξαγωγή δημοψηφισμάτων με συλλογή υπογραφών, προτείνεται η επιδίωξη θεσμοθέτησης, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ για την κύρωση από τα κράτη μέλη κάθε επέκτασης της Ένωσης και τοπικών ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ για την χορήγηση ιθαγένειας, από τα κράτη μέλη, σε πολίτες χωρών εκτός Ένωσης, βάση του άρθρου 10 § 1 «Η λειτουργία της Ένωσης θεμελιώνεται στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία.» και § 3 «Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στον δημοκρατικό βίο της Ένωσης. Οι αποφάσεις λαμβάνονται όσο το δυνατόν πιο ανοιχτά και εγγύτερα στους πολίτες» της συνθήκης της Λισσαβόνας.

Τονίζεται ότι η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής αποτελεί συντρέχουσα αρμοδιότητα της Ένωσης και των κρατών μελών της και ότι η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για τους ανωτέρω λόγους, δεν αντίκειται στα προβλεπόμενα από τα άρθρα 78 και 79 της συνθήκης. Επιπροσθέτως, η χορήγηση ιθαγένειας σε πολίτες τρίτων χωρών, από ένα κράτος μέλος, είναι ένα θέμα που αφορά την Ένωση διότι βάση του άρθρου 9, Πολίτης της Ένωσης είναι κάθε πρόσωπο που έχει την υπηκοότητα κράτους μέλους, ενώ βάση του άρθρου 77 § 2α, 2γ και 3, η Ένωση μπορεί να λάβει μέτρα σχετικά με την παραμονή αλλοδαπών στο έδαφος της.

Με βάση το άρθρο 11 § 4 της Συνθήκης της Λισσαβόνας, απαιτείται για σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, συλλογή 1000000 υπογραφών από πολίτες της Ένωσης από ικανό αριθμό χωρών, ο οποίος όμως δεν προσδιορίζεται και γι’ αυτό προτείνεται να υπάρχει τουλάχιστον ένας από κάθε χώρα, με τη βοήθεια της FRE/DEM μιας και δεν προσδιορίζεται ελάχιστος αριθμός πολιτών από τον «ικανό» αριθμό χωρών.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ>>ΛΑ.Ο.Σ.ΟΙ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

αναρτηθηκε απο Σιδερη Αργυρη Δευτερα 4/1/10

5 σχόλια:

  1. Δεν ξερω αν το καταλαβατε,αλλα αυτη ειναι μια απιστευτη γκαφα:ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ τη συνθηκη της Λισσαβονας,δηλαδη το Ευρωσυνταγμα!Η θεση του Καρατζαφερη ηταν ΚΑΘΕΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ!Θελετε και αποδειξεις;

    "Σαν την «μεγαλύτερη απάτη εναντίον των λαών της Ευρώπης», περιέγραψε από βήματος της Βουλής την Συνθήκη της Λισαβόνας ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρης, υποστηρίζοντας πως καταργούνται τα Εθνικά Κοινοβούλια.

    Ο κ. Καρατζαφέρης επισήμανε πως η κύρωση της Συνθήκης θα σημάνει και «συνταγματική εκτροπή», καθώς δεν θα ισχύει το άρθρο 26 του Συντάγματος (περί εξουσιών του κράτους) κάτι που, όπως ανέφερε, δεν το γνωρίζει ο λαός, καθώς οι διαπραγματεύσεις για την Συνθήκη έγιναν μυστικά.

    «Καταργείται η λέξη ‘κοινότητα’ και αντικαθίσταται από την λέξη ‘ένωση’», πρόσθεσε ο κ. Καρατζαφέρης, τονίζοντας ότι τώρα «το πάνω χέρι δεν θα έχει το Σύνταγμα, αλλά το Διευθυντήριο των Βρυξελλών [...]. Η ζωή μας θα διέπεται από τις νόρμες της ΕΕ», κατέληξε."

    ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ πριν θεσετε σε κινδυνο ολοκληρη την προσπαθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ σωστή η παρατήρηση του Η.Ο.
    Ο αντίλογος απλά και κατανοητά είναι ότι ΟΝΤΩΣ έγιναν ΟΛΑ όπως τα περιγράφει και μπράβο του. Ήταν δεδομένη η αντίδραση του ΛΑ.Ο.Σ για το Ευρωσύνταγμα, όπως παλαιότερα και του ΠΑΣΟΚ για την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ, όπως και ΟΛΩΝ μας προεκλογικά για να μην γίνει Κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, όμως η Δημοκρατία ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ την αρχή της πλειοψηφίας. Αρα αφού η συνθήκη της Λισσαβώνας ψηφίστηκε καλώς ή κακώς (κακώς για μένα) και αποτελεί πλέον ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ που ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ τις χώρες μέλη να το σέβονται, δεν καταλαβαίνω γιατί να μην αξιοποιήσουμε τα ελάχιστα θετικά του όταν είναι πρός όφελος της χώρας μας. Αν μια "νόρμα" βοηθάει στον Εθνικό αγώνα μας, τι να πούμε; Ευχαριστούμε ΔΕΝ θα πάρουμε, γιατί τότε είχαμε αντιδράσει; ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ τα καλά και απορρίπτουμε τα κακά. Άλλοστε το ιδιο δεν κάνουμε και με τις Κυβερνήσεις; Δεχόμαστε κάθε φιλολαϊκό μέτρο, αγωνιζόμαστε για κάθε αντιλαϊκό.
    Εμείς πιστεύουμε στην αξιοποίηση ΟΛΩΝ των δυνατοτήτων που μας δίνονται για την επίτευξη του ΕΘΝΙΚΟΥ στόχου και ΟΠΟΙΑ βοήθεια προκύπτει, χωρίς να απορρίπτουμε κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γιασου κυριε Καρατζαφερη,οταν κυνεισα πριν χρονια γη και θαλασσα
    και εκανα 6000χλμ.απο την αλλη ακρη του κοσμου να σε ψηφισω ηξερα τι εκανα,δεν το μετανιωσα ουτε μια στιγμη,Μαρικα απο Γερμανια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κυρια μαρικα, με ολο το συμπαθειο προς τα αδελφια μας τους ομογενεις, σας δικαιολογω πολυ απλα ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΑΚΡΥΑ Κ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. εαν τον γνωριζατε τον καρατζαφερη ουτε 6 μετρα δε θα κανατε για να τον ψηφισετε..εξαλλου ειναι γνωστο πως τον καρατζαφερη τον ψηφιζουν οσοι ΔΕΝ τον ξερουν, κ δεν τον ψηφιζουν οσοι τον ΞΕΡΟΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. στο μεταναστευτικο το πασοκ σας επιασε στον υπνο και η διενεργεια δημοψηφησματος ειναι πρακτικα ανεφικτη κοινως την πατησαμε .τωρα κοιτατε μην την παθετε με τον καποδιστρια2 που ουσιστικα θα καντονοποιηση την χωρα και θα την διαλυσει τελειως ΛΑΒΕΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ.η χλιαρη κοινοβουλευτικη αντιδραση και απο τα παραθυρα της τβ μονο αναξιοπιστεια θα προσθεση στο κομμα σας.χρειαζονται και δυναμικα μεσα.προσοχη τον μαρτιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive