Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Κύριοι τα ομόλογα δεν πωλούνται όπως τα πορτοκάλια!

Δημοσιεύθηκε από Γιάννης Παπαϊωάννου

Διαβάζουμε στα ΝΕΑ :Να εκδόσει κοινοπρακτικό ομόλογο, 5ετούς ή 10ετούς διάρκειας ύψους 3 έως 5 δισ. ευρώσχεδιάζει η Ελλάδα εντός του μηνός, όπως προκύπτει από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

«Θα πραγματοποιηθεί έκδοση κοινοπρακτικού ομολόγου στο άμεσο μέλλον. Θα ανέρχεται σε περίπου 3-5 δισ. ευρώ και θα είναι διάρκειας 5-10 ετών», ανέφερε ο κ. Σπύρος Παπανικολάου, διευκρινίζοντας πως ως «άμεσο μέλλον» εννοεί την περίοδο μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. «Θα ακολουθήσει άλλη μια κοινοπρακτική έκδοση, πιθανότατα τον Φεβρουάριο», πρόσθεσε.

=============

Σχόλιο: Πρώτη φορά βλέπω δανειολήπτη και μάλιστα από αυτούς που είναι στο «Διεθνή Τειρεσία» να βγαίνει με την ντουντούκα να δηλώνει ότι θα δανειστεί εκ νέου και μάλιστα πολλά. Στοιχειώδης κατανόηση της αγοράς λέει ότι ο πελάτης απαξιώνει το εμπόρευμα για να αγοράσει περισσότερο σε πολύ καλή τιμή. Εδώ γίνεται το αντίθετο. Περιφερόμαστε διεθνώς σαν το παιδί της Μπιάφρα που λιμοκτονεί και ζητά ένα κομμάτι ψωμί.Θεωρώ ότι τουλάχιστον μία δήλωση του τύπου «δεν χρειαζόμαστε άλλα δανεικά» ή τέλος πάντων «δεν χρειαζόμαστε τόσα πολλά δανεικά» θα αρκούσε να ρίξει τα επιτόκια δανεισμού μας και ίσως να στρέψει τα βλέμματα των κερδοσκόπων άλλου.Κερδοσκόποι που έχουν στήσει πάρτιΆλλα βεβαίως το οικονομικό επιτελείο λειτούργει με όρους Λαϊκής Αγοράς. Πουλά τα ομολόγα σαν να είναι πορτοκάλιαΕδώ τα καλά ομολόγα πάρτε κόσμε! Αν περισσέψει κανένα να ρίξουμε και στις χωματερές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive