Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Δικαίωση Ροντούλη για τα Ιδρύματα των πρώην Πρωθυπουργών


Μεγάλη συζήτηση γίνεται τις τελευταίες μέρες για τις επιχορηγήσεις που λαμβάνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό και ειδικότερα από το Υπουργείο Παιδείας, τα ιδρύματα των πρώην Πρωθυπουργών της χώρας.

Στα πλαίσια της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα, η αρμόδια Υπουργός Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε ότι οι επιχορηγήσεις προς τα Ιδρύματα, που για το 2009 έφτασαν στο ποσό των 1.350.000 ευρώ, θα περικοπούν κατά 10% για το τρέχον έτος.

Βέβαια, πριν ένα χρόνο, τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά. Τότε όλοι ήταν υπέρ των επιχορηγήσεων τονίζοντας το μεγάλο έργο το οποίο προσφέρουν αυτά τα Ιδρύματα. Όλοι, πλην του ΛΑ.Ο.Σ., που είχε αντίθετη άποψη.

Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε απόσπασμα από την ομιλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτή Λάρισας κ. Αστέριου Ροντούλη, που έγινε στις 17-3-2009, στη συζήτηση επί του άρθρου 39 του νομοσχεδίου για τους άυλους τίτλους. Σύμφωνα με το άρθρο το Ίδρυμα Κωνσταντίνου Σημίτη εντασσόταν στο νόμο 1610/1986, βάσει του οποίου απαλλασσόταν από το φόρο κληρονομιών και δωρεών.

Η τοποθέτησή του κ. Ροντούλη, για την οποία ειδική μνεία έκανε και η εφημερίδα Real News της Κυριακής, ήταν η εξής:

«Τα Ιδρύματα των πρώην Πρωθυπουργών λαμβάνουν υψηλότατες επιχορηγήσεις από την Ελληνική Πολιτεία. Η άποψη του ΛΑ.Ο.Σ. είναι, ότι τη διαχείριση των αρχείων πολιτικών ανδρών τα οποία βεβαίως είναι χρήσιμα στο μελλοντικό ιστορικό και βεβαίως θα μπορούν οι ερευνητές να τα αποτιμούν, θα πρέπει να την αναλάβει η Βουλή των Ελλήνων. Κατά συνέπεια ο ΛΑ.Ο.Σ. καταψηφίζει το σχετικό άρθρο, διότι έχουμε γεμίσει Ιδρύματα με υψηλότατο κόστος για τον προϋπολογισμό».

Είναι, λοιπόν, τόσο όψιμη όσο και αναποτελεσματική η μέριμνα που λαμβάνει η κ. Διαμαντοπούλου προκειμένου να μειώσει το κόστος που επιβαρύνεται το Υπουργείο της από τη λειτουργία των Ιδρυμάτων. Η μείωση κατά 10% των επιχορηγήσεων δεν επαρκεί. Ο ΛΑ.Ο.Σ. εμμένει στην άποψή του, που είναι η διαχείριση των αρχείων των πρώην Πρωθυπουργών από τη Βουλή των Ελλήνων με ταυτόχρονη διακοπή της κρατικής επιχορήγησης στα εν λόγω Ιδρύματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive