ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΑΓΙΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! Tις πρώτες μέρες της νέας κυβέρνησης, πράγματι σπάγαμε πλάκα με τις εξαγγελίες για "αξιοκρατία" και "διαφάνεια", αφού μόνο αφελείς και εθελοτυφλούντες θα μπορούσαν να πιστέψουν ότι θα υπήρχε ποτέ περίπτωση να εφαρμοστούν όλα αυτά στην πράξη από το Γ. Παπανδρέου. Καθώς περνούσαν οι μέρες και άρχισαν να πέφτουν οι μάσκες με τους Δημήτραινες, Κουκοδήμους κλπ, η πλάκα άρχισε να γίνεται εκνευρισμός. Σήμερα, με την ανακοίνωση των ονομάτων των νέων Γενικών Γραμματέων που όλως τυχαίως είναι κολλητοί, γνωστοί και φίλοι στο χώρο του ΠΑΣΟΚ ο εκνευρισμός έγινε απογοήτευση.
Το χειρότερο όλων όμως είναι η εξαγγελία για επιβολή νέων ΕΜΜΕΣΩΝ φόρων 10% σε ποτά και τσιγάρα.
Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο στο in.gr
Αν θυμηθούμε τι έλεγε η αρμόδια Υπουργός Λούκα Κατσέλη εδώ->
ενδεικτικά αναφέρω τα παρακάτω
"Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Βεβαίως, θα πάρουμε μέτρα! Αλλά μέτρα που είναι σε άλλη λογική και σε άλλη κατεύθυνση. Ξέρετε αυτή η διάκριση η οποία έντεχνα καλλιεργείται, ότι τελικά όλοι θα πάρουν μέτρα, βεβαίως θα πάρεις μέτρα...
ΕΥ. ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ: Δεν γίνεται να μην πάρετε και δεν ξέρω μέτρα που να είναι ευχάριστα κα Κατσέλη.
Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Σταθείτε, το τι μέτρα θα πάρεις και ποιος θα επωμιστεί το βάρος είναι πολιτικό ζήτημα. Να σας πω ένα παράδειγμα: Όταν εμείς λέμε ενιαία τιμαριθμοποιημένη κλίμακα σημαίνει πως το μέρισμα που διανέμεται και μπαίνει στη φορολογική κλίμακα θα φορολογηθεί όχι με 10% αλλά με 27% ή 29%. Δηλαδή για κάποιον που έχει μεγάλα εισοδήματα και μπορεί να μην φορολογηθεί καθόλου, αν κάποιος έχει κάποια μετοχή άλλα έχει πάρα πολύ χαμηλό εισόδημα.
ΕΥ. ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ: Δηλαδή εσείς δεν θα βάλετε έμμεσους φόρους;
Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Η δική μας η προσέγγιση είναι πως αυτό όχι μόνο είναι άδικο, αλλά και σε λάθος κατεύθυνση!...
Επομένως αυτό που μετράει είναι ποια μέτρα παίρνεις και ποιος πληρώνει το λογαριασμό. Επίσης στο σκέλος των δαπανών, το ίδιο πράγμα...Παίρνεις αγροφύλακες; Αυτή είναι η προτεραιότητά σου; Ή παίρνεις νοσηλευτές για τα νοσοκομεία; Αυτή είναι πολιτική απόφαση. Μέτρα είναι και τα δυο. Κόβεις δαπάνες από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, όπως έχει κάνει η κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια και αυξάνεις τις προμήθειες και τις Επιτροπές στο δημόσιο τομέα, ή αυξάνεις το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και κάνεις πολύ μεγάλες περικοπές στα λειτουργικά και μη χρήσιμα έξοδα των Υπουργείων;
ΕΥ. ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ: Είστε σαφής. Ότι είναι θέμα πολιτικής.
Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Εναλλακτικών προτάσεων οικονομικής πολιτικής."

τότε καταλαβαίνουμε ότι οι άνθρωποι αρχίζουν να γίνονται επικίνδυνοι.
Μόλις ένα μήνα μετά τις εκλογές αυτοανερούνται και πράτουν τα αντίθετα απ' ότι έλεγαν. Φασταστείτε τι έχει να γίνει στη συνέχεια.
Μόλις ένα μήνα μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης άρχισαν να αποκαλύπτονται τα ψέμματα και οι υπερβολές του Γ. Παπανδρέου.
Είναι τουλάχιστον κρίμα γιατί πολλοί αφελείς πίστεψαν ότι κάτι μπορεί και να άλλαζε.
Διαβάστε περισσότερα

"Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα" από τους "Εν τέλι" (enteli)


Αναρτηθηκε απο Σιδερη Αργύρη Πεμπτη 5/11/09