Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Η παρα-ΙΣΤΟΡΙΑ



Ανιερη, Εγκληματικη, Προδοτικη, ΔΕΙΛΗ η σιωπη της «ληθης»


Γράφει ο "ΙΑΣΩΝ"


«Στο σημερινο μας κοσμο απο οπου απουσιαζει το στοιχειο του ιερου και η εξουσια δεν εχει θρησκευτικο θεμελιο , ο δεσποτισμος δεν μπορει να διατηρηθει παρα μονο μεσω μιας πλαστης συλληψης της πραγματτικοτητος, μεσω της μετατροπης της ιστοριας σε μυθολογια. Για να γινει το παρον αγνωριστο επρεπε να χειραγωγηθη το παρελθον να υποκυψει τα παρελθον στις απαιτησεις της προπαγανδας.

Όμως σε καμια κοινωνια σε καμια εποχη η πλαστογραφησης της Ιστοριας δεν εφταε στις διαστασεις που της εδωσε ο Σταλινισμος..

Εκεινοι ακριβως που θεοποιησαν την ΙΣΤΟΡΙΑ και επεχειρησαν να αντλησουν ηθικη απο την ιστορικη αναγκη επιδοθησαν χαρωπα σε μια ανεξαντλητη προσπαθεια εκμηδενισμου των ιστορικων γεγονοτων»

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ>>Η παρα-ΙΣΤΟΡΙΑ

αναρτηθηκε απο Σιδερη Αργυρη τριτη13/10/09

10 σχόλια:

  1. Το να μην αναγνωρίζεις την προσφορά του ΕΑΜ στην αντίσταση είναι η πραγματική συκοφαντική ιστοριοπλασία. Πού είναι η προδοσία σε αυτούς που δέν το έβαλαν στα πόδια όπως έκαναν όλοι οι υπόλοιποι κομματικοί σχηματισμοί? Που η δράση τους απασχολούσε 8 μεραρχίες γερμανών οι οποίες ήταν πολίτιμες σε άλλα μέτωπα..Αυτό τον αγώνα θα τον αποκαλέσουμε προδοσία?
    Το τίμιο θα ήταν να συνεργαστούμε με τους Γερμανούς?Για να μην εκτελούν Ελληνες οι Γερμανοί σε αντίποινα των πράξεων του ΕΑΜ όπως αλλη φορά έχεις πεί? Οχι, συσσωμος ο λαός επρεπε να υψώσει το ανάστημά του. Πού ήταν λοιπόν τότε οι εθνικόφρονες σαν και του λόγου σου? Είτε συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς είτε λουφάξανε με ελάχιστες εξαιρέσεις.

    Ας διαβάσει ο κόσμος ιστορία κι ας την ρωτήσει κι από αυτούς που τη ζήσανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το τι "προσεφερε" το ΕΑΜ /ΕΛΑΣ/ΚΚΕ το ομολογουν παλαιοι συντροφοι, φιλελευθεροι πολιτικοι ο Γεωργιος Παπανδρεου , ο Θεμιστοκλης Σοφουλης, ων ουκ εστι αριθμος...

    Ειναι αστειο να διαβεζετε με τα ματια σας, ν ακουτε με τ αυτια σας απο τον ιδιο τον αρχισφαγεα τον Φλωρακη σας, οτι οι κουκουεδες του ΕΑΜ / ΕΛΑΣ/ΚΚΕ αγωνιζοντο οχι να ελευθερωσουν τη ελλαδα αλλα για να την μοιρασουν στα δυο αλα κορεα.. Να διαβαζετε οτι οι μισοι κατασπλιασδες ηταν σλαβομακεδονες για να μοιρασουν την μακεδονια , κι εσεις να μας λετε οτι κανατε αντιστασι.

    Ειναι σαφες οτι εχετε απολεσει δια παντος την δυνατοτητα να σκεφθειτε.Ζητε στον κσμο της παραιστορικης φανατσιωσης και του δογματος. Ο εγκεφαλος σας δεν εχει πια την δυνατοτητα δημιουργιας συνειρμικων κρισεων διοτι οι νευρωνες σας οικειοθελως εχουν αποκοπη,
    ******************************
    Πληροφοριες για την λεγομενη εθνικη αντιστασι του ΚΚΕ /ΕΑΜ ἜΛΑΣ
    ********************************
    από το βιβλίο«ΕΑΜ-ΕΛΑΣ –ΟΠΛΑ» (εκδόσεις «Διεθνής Βιβλιοθήκη» του Αγι Στίνα( αρχειομαρξιστή, τροτσκιστη παλαιού μέλους του ΚΚΕ, δραπετη των φυλακών της Ακροναυπλιας τον Οκτωβριο του 1942, γνωστού θεωρητικού του αντιεξουσιαστικού χώρου)
    Α) «...Αλλά οι ‘‘πολεμικές επιχειρήσεις’’ για το ‘‘διώξιμο του κατακτητή’’ εκτελούνται από μικρές ομάδες και περιορίζονται σε δολοφονίες μεμονωμένων στρατιωτών ή αξιωματικών, σε παγίδες και ενέδρες εναντίον περιπόλων ή μικρών στρατιωτικών μονάδων και σε μερικά σαμποτάζ σε αφύλακτες σιδηροδρομικές γραμμές. Είναι γνωστό ότι οι αρχές κατοχής απαντούσαν σε κάθε μια από αυτές τις «επιχειρήσεις» με άγρια αντίποινα. Θύματα ήταν ο άμαχος πληθυσμός και οι κρατούμενοι στις φυλακές και στα στρατόπεδα και όχι εκείνοι που τα προκαλούσαν. Ο απολογισμός ήταν τρομακτικός σε βάρος του πληθυσμού, σε θύματα, καταστροφές χωριών κ.λπ. Για έναν γερμανό στρατιώτη, οι Γερμανοί σκότωναν 10 Έλληνες, για έναν αξιωματικό 100 και για συνταγματάρχες και στρατηγούς πάνω από 1000. Ίσως το ΕΑΜ, στον υπολογισμό των θυμάτων να λογάριαζε μόνον εκείνους που προκάλεσαν τα αντίποινα και όχι εκείνους που τα υποστήκαν, τον άμαχο πληθυσμό και τους ομήρους. Βέβαια, τα δικά τους θύματα ήταν πολύ λίγα ή ανύπαρκτα. Ύστερα από κάθε ‘‘πολεμική επιχείρηση’’ αυτοί έφευγαν στα βουνά και τον ηρωισμό τους τον πλήρωναν άλλοι. Και ακόμα είχαν κι ένα άλλο κέρδος. Όσοι αγρότες κατόρθωναν να διαφύγουν από τα μπλοκαρισμένα από τους Γερμανούς χωριά, κατέφευγαν στα βουνά και θέλανε δεν θέλανε εντάσσονταν στον ΕΛΑΣ. Στις πρώτες ‘‘πολεμικές επιχειρήσεις’’, ας πούμε ότι δεν περίμεναν τόσο άγρια αντίποινα. Αλλά την δεύτερη, την τρίτη, την δεκάτη, την εκατοστή; Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήξεραν τί θα ακολουθούσε ύστερα από την επίθεση τους εναντίον στρατιωτών των αρχών κατοχής.... τα άγρια αντίποινα των αρχών κατοχής, μαζικές σφαγές αθώων, μαζικές εκτελέσεις ομήρων, μαζικές συλλήψεις, μαζικές αποστολές στη Γερμανία, απ' όπου πολλοί λίγοι γύριζαν ζωντανοί, εμπρησμοί χωριών, κ.λπ....»
    ******************************
    **********************************

    Γ. Παπανδρεου αρχηγου του Δημοκρατικου Σοσιαλιστικου κομματος Ελλαδος.
    ‘’Πολιτικα Θεματα’’ τομος τριτος, Εκδοτικός οίκος Δημητράκου Α.Ε. σελίς 197
    Ομιλια της18ης Οκτωβριου 1949, επι τη 5η επετειω της απελευθερωσεως

    « …. Η διαφωνία μας (δια το αίτημα της νομιμοποιήσεως του ΚΚΕ) είναι απόλυτος. Δια λόγους ηθικούς , δια λόγους ψυχολογικούς είναι αδύνατος η αναγνώρισις του κομμουνιστικού κόμματος. Είναι τόση η έκτασις της προδοσίας, είναι τόση ή έκτασις του εγκλήματος, είναι τόσαι αι καταστροφαί της Ελλαδος, αι οποίαι υπερέβησαν τας θυσίας του επικού αγώνος εναντίον δυο Αυτοκρατοριών, ώστε ουδέποτε το Εθνος και ο λαός μας θα ανεγνώριζον την επάνοδον των προδοτών και των εγκληματιών εις τους κόλπους του πολιτικού βίου της Χώρας…»
    *******************************


    Ιασων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί παραθέτεις απόψεις που δεν είναι δυνατόν να σταθούν?

    Ο Γ. Παπανδρέου θεωρείται αξιοσέβαστος πολιτικός? Τον οποίον δεν τον εξέλεξε κανένας και ήρθε στην Ελλάδα όταν τελείωσε ο πόλεμος σαν πρωθυπουργός? Από πού δηλαδή?
    Πού ήταν ο κύριος Παπανδρέου στην κατοχή?Ποιός ήταν ο ρόλος του στα Δεκμβριανά? Μαριονέτα των Αγγλων ήταν. Τον καιρό που ο 2ος παγκόσμιος ήταν σε εξέλιξη, μετέφεραν στρατεύματα από το μέτωπο της Σικελίας για να τα ρίξουν στην Ελλάδα, ενάντια σ'αυτούς που αγωνίστηκαν. Ηρωας ο Παπανδρέου.

    Συνεχίζεις σ'αυτή τη θέση ότι κακώς έκανε αντίσταση το ΕΑΜ λόγω των αντιποινων. Το ΕΑΜ και όλοι οι σκλαβωμένοι λαοί άλλοι λιγότερο και αλλοι περισσότερο έκαναν αντίσταση προσπαθώντας να δυσκολέψουν το έργο του κατακτητή παγκοσμίως. Αν εσύ προτιμούσες να μην υπάρχει αντίσταση για να μην υπάρχουν αντίποινα ο πόλεμος μπορεί να είχε πάρει άλλη τροπή, γιατί όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Αρα έπρεπε περισσότεροι να ενισχύσουν το ΕΑΜ, να ενταθεί η αντίσταση, τα σαμποτάζ, να χρειαστεί ενισχύσεις ο αντίπαλος, να ζοριστει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλε μου «συντροφε

    Ειτε δεν καταλαβαινεις ή προσποιεισαι οτι δεν καταλαβαινεις και πιστεψε με ειναι το ιδιο.

    Ουδεις ισχυρισθηκε οτι το ΕΑΜ /ΕΛΑΣ / /ΚΚΕ και οι κατασπλιαδες του λεγομενου ΔΣΕ εκανε ποτε αντισταση ώστε απορροια της «αντιστασεως» , που δεν εκανε ποτε το ΚΚΕ και οι παραφυαδες του) όπως εξ αλλου περιγραφουν οι δικοι σας ν συντροφοι , που ειναι και αξιοπιστοι, να είναι ο ο εξανδραποδισμος η ερημωσις της υπαιθρου και των αθωων ομηρων

    Αυτο που εχε αποδειχθει ιστορικως κα εχει ομολογηθει πλην των σταλινικων εγκεφαλων ( εγκεφαλων εννοω χωρητικως) ειναι οτι η λεγομενη αντιστασι των κουκουεδων σημαινε εκ του ασφαλους σκοποβολη ενας Γερμαμου αγγελιοφορου συνηθως με μοναδικο σκοπο να δημιουργηθουν αντιποινα ωστε τα χωρια να ερημωθοθν και οι αντρες να εκοντες ακοντες να εξαναγκασθουν να δραπετευσουν στο βουνο οπου οι κατασαπλαιδες μας ..

    Τα παραμυθια που πουλατε να τα πητε στα κουτορνιθια που φωναζτε στο Περσισσο και τους ευνουχιζετε την σκεψι.

    Προς πληρεστερα ενημερωσι των αναγνωστων καταγραφω και τα εξης για την «αντιστασι»του ΕΑΜ / ΕΛΑΣ/ΚΚΕ /ΔΣΕ :


    Επιστολη Θεμιστοκλη Σοφουλη 18 Ιανουαριου 1944, προς τον Υπουργόν Στρατιωτικών της εν Καίρω Ελληνικής Κυβερνήσεως , Βύρωνα Καραπαναγιώτη.

    « Η Ελλάς στενάζει σήμερον υπό την πίεσιν διττής κατακτήσεως του αλλοδαπού εχθρού και του ημεδαπού κατακτητού ο οποίος εν ονόματι της ελευθερίας κατεργάζεται, και αυτός την υποδούλωσιν της Ελλάδος δια πυρός και σιδήρου….Δια τούτο λαμβάνω το θάρρος να υποβάλλω δι’ υμών μίαν θερμήν παράκλησιν . Να δοθή προς το ΕΑΜ η διαταγή να παύση του λοιπού η αγρία , η απάνθρωπος συμπεριφορά απέναντι μεμονωμένων αιχμαλώτων, όχι συνήθως εκ του πεδίου της μάχης αλλ’ εξ’ ενέδρας η τυχαίας συναντήσεως. Οι πενήντα-εκατό Γερμανοί αιχμάλωτοι τους οποίους μέχρι τούδε εφόνευσε το ΕΑΜ, δεν επιφέρουν βεβαίως αισθητήν μείωσιν της μαχητικής δυνάμεως του εχθρού, εκόστισεν όμως ο φόνος αυτών δι’ αντίποινα εις τον Ελληνικόν Λαόν την εξολόθρευσιν πλείστων κωμοπόλεων και χωρίων και πολλάς χιλιάδας θανατικών εκτελέσεων ομήρων.
    Εκ της αφορμής αυτής ο Ελληνικός Λαός εθρήνησε μέχρι τούδε νεκρούς πολύ περισσοτέρους από τους πεσόντας ενδόξως κατά τον ιταλικόν πόλεμον ολόκληρον. Προσβάλλεται δε κυρίως η τιμή του Ελληνικού λαού εκ της θηριώδους αυτής διαγωγής του ΕΑΜ, δηλαδή της σφαγής μεμονωμένων αιχμαλώτων.»




    Ο Κος Χριστόδουλος Μεγγούλης αεροπόρος σε επιστολή του στο Βημα της 24/9/2005

    «Είπε ο κος Δήμαρχος του Χορτιάτη» αφηγείται γράφων ο κος Μεγούλης,
    «ότι οι Γερμανοί έκαυσαν τον Χορτιάτη και εξετέλεσαν 149 κατοίκους επειδή οι αντάρτες εφόνευσαν ένα γερμανό στρατώτη.Ουδέν ανακριβέστερον.Ο στρατιώτης αυτός ητο Αντισυνταγματάρχης του Γερμανικού στρατού ο οποίος κάθε Παρασκευή μετέβαινε άοπλος μαζί με τον βοηθό του εις το Υδραγωγείο του Χορτιάτη απο το οποίον υδρεύετο τότε η Θεσσαλονίκη και προέβαινε σε χλωρίωση του υδατος δια την αποφυγή επιδημιών τουτέστιν έκαμνε μια καθαρώς ανθρωπιστική και ευεργετική δια τον πληθυσμό πράξιν.Τον εν λόγω Αντισυνταγματάρχη και τον βοηθό του συνέλαβε ο ‘ηρωικός’ ΕΛΑΣ ο οποίος εξετέλεσε χωρις να ενδιαφερθή για τι συνέπειες , που ηταν σε όλους γνωστές, δηλαδή οτι για κάθε εκτελούμενο αιχμάλωτο η όμηρο γερμανό θα εφονεύοντο 50 έλληνες. Αποτέλεσμα της ακατανοήτου αυτής πράξεως των «γενναίων» ελασιτών ητο η πυρπόλησις του Χορτιάτη και η εκτέλεσις 149 αθώων πολιτών.Αυτή ητο η Εθνικη Αντίσταση του ΕΛΑΣ.»


    Αστα συντροφε πες τα αλλου..τα παραμυθια σου

    Ιασων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσύ μπορείς να απαγγέλεις τη δική σου πλευρά για το τι έκανε και τι δεν έκανε το ΕΑΜ. Μπορείς να δεις καταθέσεις Γερμανών αξιωματικών για την αντίσταση στην Ελλάδα.
    Η δική σου πλευρά όμως τι έκανε στον πόλεμο? Πού κρύφτηκε? Ηρθε μετά ο Παπανδρέου και ο Σοφούλης να μας πουν τί? Πώς πρέπει να φεύγεις από την χώρα μόλις πιάσει ο πόλεμος? Γι'αυτό πρέπει να σεβαστούμε τα λόγια τους.
    Εσύ πες τα δικά σου παραμύθια σ'αυτούς που τους αρέσουν. Ο κόσμος ξέρει να σκέφτεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Συντροφε"
    Ο φλωρακης η αγαπη σας τα ματακια σας τα δυο, καλε μας συντροφε δηλωσε με τα λογακια του «.. Ο Παγκόσμιος Πόλεμος δεν είχε λήξει και οι επιχειρήσεις συνεχίζονταν. Εμείς θα είχαμε τη δυνατότητα να οργανωθούμε κανονικά και θα κοβόταν η Ελλάδα αλά Κορέα, μισή μισή... Υπήρχε η δική μας προσδοκία. O Κόκκινος Στρατός. Αυτόν περιμέναμε να κάνει προς τα κάτω, αλλά μπήκε μονάχα σαράντα έως πενήντα χιλιόμετρα στην περιοχή της Θράκης, ξαναγύρισε στη Βουλγαρία και πήγε προς τη Γιουγκοσλαβία. Περιμέναμε εμείς ο έρημοι να 'ρθει προς τα κάτω. Δεν ήρθε."

    Τιπαραμυθια μας λες για εθνικη αντισταση και κοκκινα αλογα.Αφου θελατε να διαλυσετ την Ελλαδαν, να την χωριστε στα δυο..Αλλα δεν σας εκατσε.Τωρα προσπαθητε να κανετε και τους ιεραποΣτολους!!

    Αν ειχατε σταλα τσιπα θα παρακαλλουσατε να ειχε ανοιξη η γη νασα καταπιη, αλλαπου νατην βρουν την τσιπα οι ντροπλαοι εραστες του σταλινισμου....
    ********************************
    Δασκαλα Ουρανία Παναγιωτοπούλου-Ηλιοπούλου και η κόρη της Ολγα

    "Συνελήφθησαν την 6η Σεπτεμβρίου 1947, απο τους «αντρες του ΔΣΕ» με εντολή και παρουσία του Καπετάν Γιώτη. Η μητέρα υπεχρεώθη να παρακολουθήση τον ομαδικό βιασμό και ξυλοδαρμό εν συνεχεία με βούρδουλα, μεχρι θανάτου της κόρης της ενω η ιδία εσφάγη, κυριολεκτικώς, δίπλα στην ξεψυχισμένη κόρη της, πάντοτε παρουσία του «γενναίου» αυτού Καπετάνιου του Δ.Σ.Ε Οπως ο διασωθεις γιός της Δασκάλας Ουρανίας, Γιάννης Ηλιόπουλος δάσκαλος και αυτός ( αλλά και μέλη του εκτελεστικού αποσπάσματος που επιζούν, μαρτύρησαν και μαρτυρούν) περιέγραψε το μαρυρικο τελος της Μητερας του και της Αδελφης του, στο φύλλο της ΕΣΤΙΑΣ της 20/01/2006. Τω 2007, η ζωή και η συγκλονιστικη τραγικη θυσια δολοφονια της δασκαλας Ουρανιας Παναγιωτοπουλου-Ηλιοπουλου και της κορης της Ολγας, εξιστορήθη απο τον μικρο γιο της τοτε, σημερα δασκαλο συνταξιουχο, Γαννη Ηλιοπουλο στο βιβλιο με τιτλο «Η Δασκαλα Ουρανια» που εξεδωσε ο ιδιος , αφου το αριστερο κατεστημενο των εκδοτικων οικων δεν δεχθηκε να εκδωση το βιβλιο –μαρτυρια.
    Στο ιδιο αυτο βιβλιο , που αποτελει αδιαψευστη μαρτυρια των εγκληματων του Χαριλαου Φλωρακη και των ανδρών του, καταγραφονται και τα θυματα απο το διπλανο χωριο – ομηροι των Ελασιτων που εν αγνοια της δολοφονιας της δασκαλας ειχαν σπευσει στο αρχηγειο του ΕΛΑΣ στη Γρανιτσα, για να ζητησουν την απελευθερωσι της. Ησαν οι Παζαχαρίου, ο Αυγεροπουλος και ο Κατσιμπας. Κρατηθησαν αρχικως ως ομηροι, εν συνεχεια δε μετα απο σκληρα βασανιστηρια εκτελεστηκαν φρικτα δια τεμαχισμου των μελων τους.
    Αντιγραφω σχετικο αποσπασμα απο το βιβλιο του γιου της δασκαλας.

    «Δυο τρεις ‘’ηρωες ‘’ του δημοκρατικου ‘’στρατου’’ προσπαθησαν να την κρατησουν ορθια, να δει το μαρτυριο του παιδιου της, να βασανιστει περισσοτερο και η ιδια.Καρφωναν με το μαχαιρι το μητρικο της φιλτρο.
    Σαν τελιωσαν την Ολγα τα «παληκαρια», οι δημιοι κρατωντας την απ’το παλτο –χιτωνα την αφησαν να ξεγλιστρησει προς την θυγατερα της τρεχοντας μ’ανοιχτα χερια.Τεσσαρα-πεντε βηματα ακομα και θα εφτανε στο κορμι που τη μια μαζευοταν και την αλλη απλωνοταν ολο και πιο αδυναμα, καθως η ζωή ειχε φυγει απο μεσα του και νεκρωνοταν με ξυλιασμενα τα νευρα.Εκανε τον σταυρο της η δασκαλα και πλησιασε να πεσει πανω στην Ολγα που ξεψυχαγε και τιναζοταν για τελευταια φορά. Ομως ο χαρος την ανταμωσε δυο μολις βηματα μακρια της. Χτυπηθηκε προς το μερος της καρδιας.. Οι δημιοι κυκλοφορησαν διαταγη –φοβερα με τη ποινη θανατου να μεινουν τα πτωματα αταφα στη θεα των διερχομενων.Ομως σαν περασαν δυο-τρεις μερες δυο παιδια ο Νικος Μπετχαβας και ο Θανασης Καλμαντης, δεκαεφταρηδες τοτε ,.. ανοιξαν ενα προχειρο ταφο με πετρες με ξυλα και με τα χερια και τα αραχωσαν βιαστικα οσο καλυτερα μπορουσαν..» Η εκταφη των οστων απο τον προσωρινο ταφο που εχα ανοιξει αυτα τα παιδια το 1947 και εκ νεου ταφη στο κοιμητηριο του Ζωραινου εγινε το 1951.

    (Γιαννης Ηλιοπουλος, Κουκουρα Ευπαλιου, τηλ.2634051892, ‘’Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΟΥΡΑΝΙΑ’’ Η ζωή και η προσφορα μιας Ελληνιδας δασκαλας-Ναυπακτος 2007, ISBN : 978-960-930298-2)
    Ιασων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Συντροφε"
    Ο φλωρακης η αγαπη σας τα ματακια σας τα δυο, καλε μας συντροφε δηλωσε με τα λογακια του «.. Ο Παγκόσμιος Πόλεμος δεν είχε λήξει και οι επιχειρήσεις συνεχίζονταν. Εμείς θα είχαμε τη δυνατότητα να οργανωθούμε κανονικά και θα κοβόταν η Ελλάδα αλά Κορέα, μισή μισή... Υπήρχε η δική μας προσδοκία. O Κόκκινος Στρατός. Αυτόν περιμέναμε να κάνει προς τα κάτω, αλλά μπήκε μονάχα σαράντα έως πενήντα χιλιόμετρα στην περιοχή της Θράκης, ξαναγύρισε στη Βουλγαρία και πήγε προς τη Γιουγκοσλαβία. Περιμέναμε εμείς ο έρημοι να 'ρθει προς τα κάτω. Δεν ήρθε."

    Τιπαραμυθια μας λες για εθνικη αντισταση και κοκκινα αλογα.Αφου θελατε να διαλυσετ την Ελλαδαν, να την χωριστε στα δυο..Αλλα δεν σας εκατσε.Τωρα προσπαθητε να κανετε και τους ιεραποΣτολους!!

    Αν ειχατε σταλα τσιπα θα παρακαλλουσατε να ειχε ανοιξη η γη νασα καταπιη, αλλαπου νατην βρουν την τσιπα οι ντροπλαοι εραστες του σταλινισμου....
    ********************************
    Δασκαλα Ουρανία Παναγιωτοπούλου-Ηλιοπούλου και η κόρη της Ολγα

    "Συνελήφθησαν την 6η Σεπτεμβρίου 1947, απο τους «αντρες του ΔΣΕ» με εντολή και παρουσία του Καπετάν Γιώτη. Η μητέρα υπεχρεώθη να παρακολουθήση τον ομαδικό βιασμό και ξυλοδαρμό εν συνεχεία με βούρδουλα, μεχρι θανάτου της κόρης της ενω η ιδία εσφάγη, κυριολεκτικώς, δίπλα στην ξεψυχισμένη κόρη της, πάντοτε παρουσία του «γενναίου» αυτού Καπετάνιου του Δ.Σ.Ε Οπως ο διασωθεις γιός της Δασκάλας Ουρανίας, Γιάννης Ηλιόπουλος δάσκαλος και αυτός ( αλλά και μέλη του εκτελεστικού αποσπάσματος που επιζούν, μαρτύρησαν και μαρτυρούν) περιέγραψε το μαρυρικο τελος της Μητερας του και της Αδελφης του, στο φύλλο της ΕΣΤΙΑΣ της 20/01/2006. Τω 2007, η ζωή και η συγκλονιστικη τραγικη θυσια δολοφονια της δασκαλας Ουρανιας Παναγιωτοπουλου-Ηλιοπουλου και της κορης της Ολγας, εξιστορήθη απο τον μικρο γιο της τοτε, σημερα δασκαλο συνταξιουχο, Γαννη Ηλιοπουλο στο βιβλιο με τιτλο «Η Δασκαλα Ουρανια» που εξεδωσε ο ιδιος , αφου το αριστερο κατεστημενο των εκδοτικων οικων δεν δεχθηκε να εκδωση το βιβλιο –μαρτυρια.
    Στο ιδιο αυτο βιβλιο , που αποτελει αδιαψευστη μαρτυρια των εγκληματων του Χαριλαου Φλωρακη και των ανδρών του, καταγραφονται και τα θυματα απο το διπλανο χωριο – ομηροι των Ελασιτων που εν αγνοια της δολοφονιας της δασκαλας ειχαν σπευσει στο αρχηγειο του ΕΛΑΣ στη Γρανιτσα, για να ζητησουν την απελευθερωσι της. Ησαν οι Παζαχαρίου, ο Αυγεροπουλος και ο Κατσιμπας. Κρατηθησαν αρχικως ως ομηροι, εν συνεχεια δε μετα απο σκληρα βασανιστηρια εκτελεστηκαν φρικτα δια τεμαχισμου των μελων τους.
    Αντιγραφω σχετικο αποσπασμα απο το βιβλιο του γιου της δασκαλας.

    «Δυο τρεις ‘’ηρωες ‘’ του δημοκρατικου ‘’στρατου’’ προσπαθησαν να την κρατησουν ορθια, να δει το μαρτυριο του παιδιου της, να βασανιστει περισσοτερο και η ιδια.Καρφωναν με το μαχαιρι το μητρικο της φιλτρο.
    Σαν τελιωσαν την Ολγα τα «παληκαρια», οι δημιοι κρατωντας την απ’το παλτο –χιτωνα την αφησαν να ξεγλιστρησει προς την θυγατερα της τρεχοντας μ’ανοιχτα χερια.Τεσσαρα-πεντε βηματα ακομα και θα εφτανε στο κορμι που τη μια μαζευοταν και την αλλη απλωνοταν ολο και πιο αδυναμα, καθως η ζωή ειχε φυγει απο μεσα του και νεκρωνοταν με ξυλιασμενα τα νευρα.Εκανε τον σταυρο της η δασκαλα και πλησιασε να πεσει πανω στην Ολγα που ξεψυχαγε και τιναζοταν για τελευταια φορά. Ομως ο χαρος την ανταμωσε δυο μολις βηματα μακρια της. Χτυπηθηκε προς το μερος της καρδιας.. Οι δημιοι κυκλοφορησαν διαταγη –φοβερα με τη ποινη θανατου να μεινουν τα πτωματα αταφα στη θεα των διερχομενων.Ομως σαν περασαν δυο-τρεις μερες δυο παιδια ο Νικος Μπετχαβας και ο Θανασης Καλμαντης, δεκαεφταρηδες τοτε ,.. ανοιξαν ενα προχειρο ταφο με πετρες με ξυλα και με τα χερια και τα αραχωσαν βιαστικα οσο καλυτερα μπορουσαν..» Η εκταφη των οστων απο τον προσωρινο ταφο που εχα ανοιξει αυτα τα παιδια το 1947 και εκ νεου ταφη στο κοιμητηριο του Ζωραινου εγινε το 1951.

    (Γιαννης Ηλιοπουλος, Κουκουρα Ευπαλιου, τηλ.2634051892, ‘’Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΟΥΡΑΝΙΑ’’ Η ζωή και η προσφορα μιας Ελληνιδας δασκαλας-Ναυπακτος 2007, ISBN : 978-960-930298-2)
    Ιασων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ’ Η Μαύρη Βίβλος του Κομμουνισμού’’.Στεφάν Κουρτουά, Ζαν Λουί Πανέ, Αντρέι Πατσκόφσκι, Κάρελ Μπαρτοσέκ, Ζαν Λουί Μαργκολέν Βιβλιοπωλείον της Εστίας, Αθήναι 2001 Δεύτερη έκδοση, σελίς 350,351

    «..Τα ελληνόπουλα και ο σοβιετικός Μινώταυρος.
    Κατα την διάρκεια του εμφυλίου πολέμου απο το 1946 έως το1948 οι Ελληνες κομμουνιστές κατέγραψαν σε όλες τις ζώνες που ήταν υπο τον έλεγχό τους τα παιδιά και των δύο φύλων απο τριών έως δεκατεσσάρων ετών.Τον Μάρτιο του 1948 τα παιδιά αυτά συγκεντρώθησαν στις συνοριακές γραμμές και πολλες χιλιάδες οδηγήθησαν στην Αλβανία την Γιουγκοσλαβία και την Βουλγαρία. Ο Ερυθρός Σταυρός καταμέτρησε 28.896. Το καλοκαίρι του 1948, με την ρήξη Τιτο-Κομινφορμ ενα μέρος των παιδιών (11600) μετεφέρθησαν απο την Γιουγκοσλαβία στην Τσεχοσλοβακία , Ουγγαρία, Ρουμανία Πολωνία. Στις 17 Νοεμβρίου 1948, η 3η συνέλευση του ΟΗΕ κατεδίκασε την απαγωγή των Ελληνοπουλων.Τον Νοέμβριο του 1949 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ απαίτησε την επιστροφή των παιδιών.Ολες οι αποφάσεις του ΟΗΕ έμειναν χωρίς απάντηση . Τα γειτονικά κομμουνιστικά καθεστώτα επεμεναν να ισχυρίζονται ότι τα παιδιά* αυτά έβρισκαν καλύτερες συνθήκες ζωής στις χώρες τους παρά στην ίδια την Ελλάδα..
    ..Συγκεντρωμένα σε ‘ παιδικά χωριά’ τα παιδιά έπρεπε να παρακολουθούν μαθήματα πολτικής διαπαιδαγώγησης .Απο την ηλικία των δεκατριών ετών ήταν υποχρεωμένα να εκτελουν καταναγκαστικές εργασίες...Μεταξύ 1950 και 1952 μόνο 684 παιδιά επέστρεψαν στην Ελλάδα...Μετα το 1989 και τον εκδημοκρατισμό *(του ανατολικού μπλοκ) σε εξέλιξη, πολλές χιλιάδες αυτών των Ελλήνων, επέστρεψαν στην Ελλάδα..».

    *(ξεριζωμένα απο τον τόπο τους και χωρισμένα απο τους γονείς τους δια της βίας)..
    ΙΑΣΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. η εθνικη αντιστασι του ΚΚΕ
    Με ονοματεπωνυμο..


    Ιατρός Ιωάννης Αγγελόπουλος.

    Αντιγράφω ή απο επιστολή του κου Λεωνίδα Δ. Παπαγεωργίουπου δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Ελυθεροτυπιας της 26/5/2006

    «...Αφορμή της παρούσης επιστολής απετέλεσε το κείμενο, που δημοσιεύθηκε σε φυλλάδιο του Δήμου Πυθαγορίου Σάμου, για να καταγράψη εξέχουσες προσωπικότητες του ακριτικού νησιού.Ο καλοπροαίρετος συντάκτης του, αναφερόμενος σε μέλη της εκ μητρός μου οικογενείας, κατέγραψε σύντομο βιογραφικό του παππού μου , Ιωάννη Αγγελοπούλου, Ιατρού κλείνοντας με την φράση: « ..επεσε θύμα της χαώδους κατάστασης που επικρατούσε». Δηλαδή , όπως θα λέγαμε : «..μέσα στο σεισμό έπεσε ένα τούβλο»! Αντιλαμβάνομαι την ομηρεία , που διακατέχει τις περιορισμένες επαρχιακές κοινωνίες ..Δεν κατανοώ , ωστόσο την οικειοθελή αμνησία, όταν αυτή χρησιμοποιείται ως εργαλείο παραποιήσεως της ιστορίας...Κατα την διάρκεια του «τετάρτου γύρου» 1981-2004... μια στρατιά ακριβοπληρωμένων λογίων και ψευτολογίων της Αριστεράς ανέλαβε να απενοχοποιήσει την ανθελληνική υβρη της περιόδου 1942-1949.Οι δυνατοι έγραψαν την ιστορία τους και την επέβαλαν στη νεολαία της Ελλάδος. Ο ιατρός Ιωάννης Αγγελόπουλος ηταν μετριοπαθής εις τα πολιτικά, λόγιος, ιατρός-παθολόγος, γόνος οικογενείας επιστημόνων ιατρών. Λόγω οικονομικών δυσχερειών, μετώκησε το 1939 εις την Μακεδονίαν, εις τα χωριά του Βάλτου, τα οποία τότε εμαστίζοντο απο την ελονοσία.Κατα την περίοδο της κατοχής, οι εαμίτες-ελασίτες συχνά τον επεσκέπτοντο νύχτα, για να τον οδηγήσουν σε κάποιο χωριό , όπου είχαν ένα «δικό τους» άρρωστο..Στο κτήμα Καραπάνου (αδελφού του γνωστού Μακεδονομάχου) όπου διέμενε, το 1944 έκρυβε τον Αγγλο Κένεθ Σκόττ, με άλλους τέσσερεις άνδρες του (την ομάδα SOE, που είχε ανατινάξει τη γέφυρα του Ασωπού. )Δυστυχώς όμως , οι τοπικοί οπαδοί του ΣΝΟΦ τον πρόδωσαν στους Γερμανούς, οι οποίοι τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στην Βεροια για ανάκριση.Με την παρέμβασι των προυχόντων της Βεροίας, αφέθη ελεύθερος.Ομως το ίδιο βράδυ που επέστρεψε στο κτήμα Καραπανου, ενεφανίσθησαν οι ελασίτες, οπου νύκτα τον πέρασαν απο λαικό δικαστήριο και αφού τον έδεσαν σ’ ένα κορμό δέντρου, του έκοψαν το κεφάλι με μια τσάπα! Το σώμα και το κεφάλι ανέσυρε το 1945 η κόρη του και μητέρα μου, που τα μετέφερε στην Εδεσσα προς ταφήν.»

    Ιασων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive