Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Η απομάκρυνση Κοραντή και τα ελληνοτουρκικά...

ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ !! Ακόμα και τους ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ!!
ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ Η ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ , ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΒΑΛΚΑΝΙΑ , ΤΟΥΡΚΙΑ & ΚΥΠΡΟ!!
Κατά πόσον η απομάκρυνση Κοραντή είναι συνέπεια του εκνευρισμού διαφόρων εντοπίων παραγόντων (υπουργών, επιχειρηματιών, μαφιόζων και λοιπών) είμαστε βέβαιοι ότι θα αναλυθεί δεόντως τις προσεχείς ημέρες.
Δυστυχώς όμως η απομάκρυνση του διοικητή της ΕΥΠ δίνει ένα πολύ επικίνδυνο σήμα προς το εξωτερικό. Υπενθυμίζουμε ότι ο Ι. Κοραντής, όταν ήταν πρέσβυς στην Άγκυρα, είχε γίνει ενοχλητικός στην ομάδα του Γ. Παπανδρέου και άλλων που ήθελαν και θέλουν να αγνοούν την πραγματικότητα (για υπενθύμιση βλ πχ http://tovima.dolnet.gr/default.asp?pid=46&ct=78&artId=124148).
Η επιλογή του από την κυβέρνηση Καραμανλή για την θέση του διοικητή ΕΥΠ ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και ένδειξη μιας, πολύ σχετικής είναι η αλήθεια, τόλμης με την οποία ο Καραμανλής προσέγγισε τότε τα εξωτερικά θέματα. Πέρυσι ήλθε ο κακός νόμος 3649/2008 που έδωσε τον διορισμό του διοικητή της ΕΥΠ στον υπουργό Εσωτερικών και έτσι σηματοδοτήθηκε μια αλλαγή πολιτικής με έμφαση στα εσωτερικά και τρομοκρατικά. Δυστυχώς για την κυβέρνηση η εμπειρία του υπουργείου Εξωτερικών είναι αναντικατάστατη στην αντιμετώπιση της δύσκολης, ισλαμικής προέλευσης, τρομοκρατίας. Το συμπέρασμα: η κυβέρνηση Καραμανλή δίνει στην Άγκυρα το τελείως λάθος σήμα τις ημέρες που οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο ξεπερνούν κάθε όριο.
Αλ. Δερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive