Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ; ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ..

Παρενοχλούν τα τουρκικά ραντάρ, αδιαφορούν οι περίπολοι FRONTEX

Απόπειρα να μπλοκάρει την επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης ενάντια στη λαθρομετανάστευση και να κρατήσει τους διαύλους που χρησιμοποιούνται στο Αιγαίο ανοιχτούς έκανε χθες, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, η Τουρκία.
Οταν το αεροσκάφος πλησίασε το Αγαθονήσι στα 3,5 μίλια, εντός του ελληνικού εναέριου χώρου, στον ασύρματο, στη συχνότητα κινδύνου, ακουστήκαν οι χειριστές του τουρκικού ραντάρ να τους ζητούν να αποχωρήσουν αμέσως από την περιοχή καθώς έμπαιναν σε τουρκικό εναέριο χώρο.

Οι πιλότοι του περιπολικού αεροσκάφους γνωρίζοντας ότι πετούσαν σύμφωνα σε περιοχή που έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έδωσαν σημασία και συνέχισαν το έργο τους. Μισή ώρα μετά και ενώ επέστρεφαν από τη Σάμο προς την Κω στο ίδιο σημείο οι Τούρκοι χειριστές επανέλαβαν το αίτημά τους στη διεθνή συχνότητα κίνδυνου, χωρίς όμως
αποτέλεσμα.
Είναι η δεύτερη φορά που τα τουρκικά ραντάρ παρεμβαίνουν στο έργο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και κατά σύμπτωση, όπως επισημαίνουν αξιωματικοί του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, οι παρεμβάσεις αυτές γίνονται μόνο στα σημεία όπου έχουν καταγραφεί ως δίαυλοι των λαθρομεταναστών.
Στις περιοχές μεταξύ της Τουρκίας και των νησιών Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι καθώς και στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία στον Εβρο. Ο λόγος για τον οποίο οι τουρκικές παρεμβάσεις γίνονται στη διεθνή συχνότητα κινδύνου, σύμφωνα πάντα με τους Ελληνες αξιωματικούς, είναι ότι η Τουρκία προσπαθεί να δηλώσει προς όλους που ακούν
αυτή τη συχνότητα, και είναι εκατοντάδες, ότι η περιοχή αυτή δεν ανήκει στην Ελλάδα αλλά στην Τουρκία.
Συμφωνά με τις εκτιμήσεις των αξιωματικών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, η Τουρκία προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατήσει ανοιχτούς τους διαύλους της λαθρομετανάστευσης
διότι αυτό εξυπηρετεί και τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο αλλά λειτουργεί και σαν μοχλός πίεσης προς την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Λίγες ώρες αργότερα, τουρκικά μαχητικά παραβιάζοντας τον ελληνικό εναέριο χώρο πέταξαν χαμηλά πάνω από το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι, και χθες το απόγευμα τουρκικός σχηματισμός μαχητικών πέταξε πάνω και από τους Φούρνους.
αναρτηθηκε απο Σιδερη Αργυρη Κυριακή 21/6/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive