Παράνομη χωματερή με την ανοχή του Δήμου και της διεύθυνσης του μουσείου λειτουργεί στους Δελφούς.Το πρόβλημά μας είναι μεγάλο διοτι ο καθένας εκεί πετάει μπάζα και ξερά χόρτα.Χθές το απόγευμα εκδηλώθηκε μικρή φωτιά λόγω της παράνομης χωματερής.Σε απόσταση 50 μέτρων από τη χωματερή βρίσκεται το κανάλι που μεταφέρει νερό από τη λίμνη του Μόρνου στην Αθήνα.

Είναι ντροπή να ξεφτιλίζεται έτσι ο πολιτισμός μας λίγες μέρες πριν τα εγκαίνια του μουσείου της Ακρόπολης.

Επίσης το μουσείο δεν έχει πιστοποιητικό πυρασφάλειας.

Η περιοχή της χωματερής δεν φυλάσσεται και βρίσκεται μέσα σε αρχαιολογικό χώρο.

Κατά καιρούς η εφημερίδα- Ώρα της Φωκίδας- έχει αναφέρει δημοσιεύματα αλλά κανένας δεν κάνει τίποτε.Έχουμε πια αγανακτήσει.Σήμερα πάλι πέρασαν 2 φορτηγά και άδειασαν μπάζα και οικιακά σκουπίδια.Ολ αυτά με την ανοχή του Δήμου και της διεύθυνσης του μουσείου.

Επίσης έχουμε θείξει εδώ και καιρό το μεγάλο πρόβλημα με την αίθουσα των Σιφνίων.Κάτω από την αίθουσα υπάρχουν ρωγμές που έχουν προκληθεί από σεισμούς και κανείς δεν έχει κάνει κάτι μέχρι στιγμής.( επίσης δημοσίευμα από την Ώρα της Φωκίδας)

Οι πυροσβεστήρες στον εσωτερικό χώρο του μουσείου είναι ληγμένοι και ο γύρω χώρος έχει ξερά χόρτα.Ελπίζουμε να μην ζήσουμε καταστάσεις Ολυμπίας 2 σε περίπτωση πυρκαγιάς αλλά είναι πολύ πιθανό.

Η απέραντη παράνομη χωματερή μολύνει όλον τον χώρο ενώ λίγο πιο δίπλα βρίσκονται μαντριά με γουρούνια….παρακαλώ που??? Μέσα σε προστατευόμενο αρχαιολογικό χώρο…έλεος πιά..έχουμε αγανακτήσει για την ντροπή της χώρας μας σε αυτή την περιοχή.Για τα παραπάνω έχουμε φωτογραφίες και Video τα οποία θα σας στείλουμε σε λίγες ημέρες.Σημειοτέον δε οτι τα βλέπουν και οι τουρίστες.

Από την άλλη μπορείτε να βρείτε και πόσα αυθαίρετα κτίσματα έχει δημιουργήσει το μουσείο εκεί.Προστίματα από την πολαιοδομία( δημοσίευμα από την Ώρα της Φωκίδας)

Χθές άδειασαν 2 φορτηγά μπάζα και οικιακά σκουπίδια

Kαι ιδού η απόδειξη και θα ακολουθήσουν κι άλλα.Μια από τις πολλές φωτογραφίες από την παράνομη χωματερή στον αρχαιολογικό χώρο Δελφών.Όπως μπορείτε να δείτε σε μικρή απόσταση βρίσκεται το κανάλι που μεταφέρει νερό από τη λίμνη του Μόρνου.Η φωτογραφία τραβήχτηκε πριν 3 ημέρες.Με την ανοχή του Δήμου και της διέυθυνσης του μουσείου.Αυτός είναι ο πολιτισμός μας?

Και το πιό γελοίο της υπόθεσης είναι οτι έξω από τη χωματερή υπάρχει πινακίδα που γράφει ΧΥΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ.

Φυσικά για τα μάτια του κόσμου.Εμείς οι κάτοικοι ζούμε έναν εφιάλτη καθημερινά.Τόσον καιρό σιωπούσαμε.Φτάνει όμως.Πρέπει αυτό το αίσχος για τον πολιτισμό μας να τελειώσει.Πρέπει να προστατέψουμε την περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους.Τι λένε οι τουρίστες που βλέπουν αυτά...

Σε λίγες μέρες θα σας στείλουμε και video από φορτηγό που αδειάζει και θα δείτε και από την συνομιλία ποιοί δίνουν την άδεια να συμβαίνει αυτό.

Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση

(κάτοικοι Δελφών και γύρω περιοχών)

αναρτηθηκε απο Σιδερη Αργυρη Παρασκευη 19/6/09