Σάββατο 11 Απριλίου 2009

"Είναι θέμα χρόνου", λέει ο Μάκης.!

{E,Αφού το είπε ο ... ΜΑΚΗΣ!! δεν μπορεί, ΕΤΣΙ θα είναι!!}

Ρε Μάκη ανατρίχιασα.!!!
Τι είναι πάλι αυτά που έγραψες στο gr σου;
Θα "πιαστώ" από μια σου φράση, και σαν καλά φιλαράκια, θα τα πούμε λίγο.
Πριν όμως τα πούμε, θα πρέπει να μεταφέρω αυτούσια, την με τον τίτλο "Είναι θέμα χρόνου" Ιατροδικαστική σου 'Εκθεση, που με περισυλλογή συνέταξες και μοστράρισες στο gr σου, για να πληροφορηθούν και οι φίλοι μας για ποιό πράγμα μιλάμε.
Γράφεις Μάκη μου:
["...Γιος Αμπχάζιου μετανάστη, ο δράστης σκόρπισε γύρω του το θάνατο και τον πανικό μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, αφήνοντας μία επιστολή, στην οποία, εκτός από την ερωτική του απογοήτευση, υπογράμμιζε και τη συμπεριφορά των γύρω του.Την περιφρόνηση και την απόρριψη που εισέπραττε από συμμαθητές και καθηγητές στη σχολή του.Είναι το σημαντικότερο πρόβλημα όλων....... των μεταναστών που ζουν στην πολιτισμένη Ευρώπη. Αυτό που βιώνουν καθημερινά και το γνωρίζουμε όλοι, προσποιούμενοι ότι δεν υφίσταται.Του ανόητου ρατσισμού, που απαξιώνει κάθε πλάσμα προερχόμενο από το πρώην ανατολικό μπλοκ, που μιλάει περίεργα τα ελληνικά, που έχει άλλα ήθη και έθιμα και που σίγουρα δεν έχει την οικονομική ευχέρεια για να καταστεί σεβαστό στον κύκλο του.Του ρατσισμού που εξευτελίζει κάθε έννοια δικαίου στα ελληνικά δικαστήρια. Είναι Ρώσος, επομένως δολοφόνος ή Αλβανός, οπωσδήποτε κλέφτης. Είναι αλλοδαπός μετανάστης, άρα έχει άδικο.Όσο και αν στρουθοκαμηλίσουμε το πρόβλημα, το έχουμε πρώτα εμείς και μετά οι άλλοι. Όσο πιο σοβαρά το αντιμετωπίσουμε, τόσο πιο γρήγορα θα αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις, όπως η σημερινή. Εάν πάλι αμελήσουμε -εγκληματικά- είναι σίγουρο ότι δε θα αρκεί ο χαρακτηρισμός δυσάρεστες και θα πρέπει να αντικατασταθεί από τη λέξη τραγωδία.
Είναι θέμα χρόνου…"]
Μάκη θα σε στεναχωρήσω, αλλά πρέπει να σου πω, πως δεν μπορείς να έχεις άποψη για όλα.
Πάρτο λοιπόν χαμπάρι, ότι είναι άλλοι πιο ειδικοί από σένα κι' από μένα, για να ερμηνεύσουν αυτό το όντως τραγικό συμβάν, που διαδραματίσθηκε στη σχολή του ΟΑΕΔ στο Ρέντη.
Μάκη, αν κάνω ανάλυση της κάθε αράδας σου, σίγουρα θα χρειασθώ ...χάπια δίγραμμης συνταγής.
Τα γνωρίζεις αυτά;
Απλά ρωτάω.!
Ρε Μάκη, τι θέλεις να πεις με το "...Όσο και αν στρουθοκαμηλίσουμε, το πρόβλημα το έχουμε πρώτα εμείς και μετά οι άλλοι..."
Κατ' αρχάς, ποιοί είμαστε "εμείς" και ποιοί οι "άλλοι" ρε Μάκη;
Και ποιός σου είπε εσένα, ότι όλοι "εμείς" ταιριάζουμε;
Μάκη, όταν ο παραλογισμός υπερισχύει της λογικής, δεν μπορείς να εμφανίζεσαι ως αυτόκλητος εκφραστής της κοινής γνώμης.
Με αφορμή κάποιες "φρασούλες" από το κείμενό σου, έχω να σου πω ότι:
Σε τούτη εδώ την ρημαδοχώρα, που την κατάντησαν έτσι κάποιοι υπερόπτες ψευτοκουλτουριάρηδες, - καλή ώρα σαν και του λόγου σου - ποιός νοιώθει την περιφρόνηση και την απόρριψη στο πετσί του φίλε Μάκη;
"Εμείς" ή οι "άλλοι";
Όταν πήγες Μάκη μου στην Ιταλία για να σπουδάσεις, ένοιωθες "σαν στο σπίτι σου", ή έτρωγες "πόρτα" και "πακέτο", κάθε φορά που επιχειρούσες να εισχωρήσεις στην Ιταλική κοινωνία του λούμπεν;
Δεν σκότωσες όμως κανέναν!
Μάκη το πήρες χαμπάρι ότι νοιώθουμε "ξένοι" μέσα στη χώρα μας;
Τι είδους ανάλυση θέλεις να σου κάνω;
Μάκη μου αλλάξαν οι καιροί, κι' εσύ παρέμεινες στον παλιό σου, και στον κακό σου τον καιρό.
Οι ξένοι, δεν βλέπουν "εμάς" πλέον σαν ρατσιστές, αλλά οι "άλλοι" μας φέρνονται ρατσιστικά.
Και για να τελειώνουμε μια κι' έξω, με τις δήθεν ρατσιστικές κ.λ.π. δημοκρατικές σου ..."ευαισθησίες", θα σου πω μόνο ένα πράγμα, που είμαι σίγουρος ότι το επικροτείς, αλλά δεν το ...ομολογείς.
Ντρέπομαι για την κατάντια της χώρας μου Μάκη, γιατί αυτή η χώρα είναι που επί μονίμου βάσεως και σε όλους τους τομείς, με απορρίπτει και με περιφρονεί.
Με ξεφτελίζει και με κάνει να περπατάω με σκυφτό το κεφάλι.
Ντρέπομαι να δηλώνω "'Ελληνας", όταν βρίσκομαι έξω από τα σύνορα.
Δεν σκότωσα όμως κανέναν, γι' αυτή την απόρριψη και την περιφρόνηση, που την νοιώθω στο πετσί μου καθημερινά.
Επί 35 χρόνια αγαπητέ μου Μάκη, πληρώνω ασφαλιστικές εισφορές για υγειονομική περίθαλψη, και όταν χρειάσθηκε να νοσηλευθώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, βρέθηκα σε ράντσο του ...διαδρόμου, και ο Αλβανός σε ...δίκλινο.
Άντε παράτα μας επιτέλους...
gianniotis
Αναρτήθηκε από gianniotis.gr

5 σχόλια:

  1. Ο γνωστός ελεεινός και γλυδιάρης Τριανταφυλλόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν είχα και εγώ την σπιταρόνα του και την Πόρσε του,τι καλά που θα τα έλεγα και αργώ αυτά....
    Αλλά έτσι είναι...όποιος είναι από θέση ισχύος,μπορεί να λέει ότι θέλει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΣΟ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ,ΘΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ "ΔΗΜΗΤΡΗΔΕΣ".
    Από χτες το πρωί όλοι σχετικοί και άσχετοι(μεταξύ αυτών κι ο υποφαινόμενος)προσπαθούμε να εξηγήσουμε το πως και το γιατί της τραγωδίας που προκάλεσε ο Δημήτρης.
    Μια τραγωδία που θα μπορούσε να την προκαλέσει κι ο Νίκος κι ο Γιώργος κι ο Χασάν κι ο Αλί κι ο Γιούρι κι ο Αρμπέν κι ο Τζόρνταν κλπ.
    Ζούμε πια σε μια πολυεθνική και πολυπολιτισμική κοινωνία.Συνεπώς κάτι που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο είναι στατιστικά βέβαιο ότι θα συμβεί και στη χώρα μας.
    Στο πολυεθνικό δάσος λοιπόν που ζούμε,μάλλον ζούγκλα έχει γίνει,το πρώτο ερώτημα κατά την ταπεινή μου άποψη είναι:Που βρίσκονται τόσα όπλα;Ελέγχει κανείς το λαθρεμπόριο όπλων;Από που μπαίνουν,πώς διοχετεύονται ακόμα και σε μικρά παιδιά;Ολοι γνωρίζουμε ότι το "εμπόριο" όπλων,ναρκωτικών και πορνείας βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας οικονομίας από πλευράς εσόδων.Αρα κάποιοι στηρίζουν απροκάλυπτα το λαθρεμπόριο όπλων.
    Το άλλο μεγαλύτερο ερώτημα είναι:Πως φτάσαμε στο σημείο να αφαιρούνται ανθρώπινες ζωές ελαφρά τη καρδία;
    Πως απαξιώθηκε έτσι η ανθρώπινη ζωή;Γιατί ένα παιδί αποφασίζει να σκοτώσει όποιον βρεθεί μπροστά του τη συγκεκριμένη μέρα που έχει προκαθορίσει;Γιατί πολλοί νέοι έχουν κλειστεί στο μικρόκοσμό τους των 17 έως 22 ιντσών;Τι τους κάνει να ζουν μια εικονική πραγματικότητα;Γιατί γίνονται τόσο υπερευαίσθητοι και ταυτόχρονα στυγνοί εκτελεστές;Τι τους κάνει ώστε να επιδιώκουν τη φήμη και τη δόξα με την αφαίρεση της ίδιας τους της ζωής;Ποια είναι τα ιδανικά τους,οι αξίες τους και ποια τα πρότυπά τους;Τι μοντέλα ζωής τους προτείνουμε;Τι ρόλο παίζουν οι οικογένειες,οι σχολικές κοινότητες και τα ΜΜΕ στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και του ψυχικού κόσμου αυτών των παιδιών;Οι κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους υποτίθεται πως πρέπει να προλαμβάνουν τέτοια φαινόμενα.Οι ψυχολόγοι,ψυχίατροι,ψυχαναλητές,"μαϊντανοί" η όχι,οφείλουν ν' απαντήσουν σ'αυτά τα ερωτήματα.Να απαντήσουν όμως όχι μέσα από τα τηλεπαράθυρα αλλά,πρακτικά στον κοινωνικό στίβο μέσα στα σχολεία,στα γυμναστήρια κι όπου αλλού δραστηριοποιούνται οι νέοι μας.Με το να πέφτουμε όλοι μας από τα σύννεφα κάθε που θα συμβαίνει ένα τόσο τραγικό γεγονός το μόνο που θα πετύχουμε είναι να συντηρούμε αρρωστημένες καταστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΕΝΕΙ ΣΕ ΑΚΡΙΒΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ 2 ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΑΥΤΙΚΙΝΗΤΑ, ΕΧΕΙ ΦΡΟΥΡΑ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ, ΕΧΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ( ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ), ΕΧΕΙ ΓΥΝΑΙΚΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΚΟΜΕΝΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ, ΕΧΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΕΑΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ, ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΤΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΥΓΙΑΝΤΗΣ.ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ; .......ΤΟ ΒΡΗΚΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΟ, ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ...

    Επικεντρώνω αποκλειστικά και μόνο στα όπλα, επειδή ο αυτόχειρ Πατμανίδης διέθετε την ώρα του αποχωρισμού του απο τον κόσμο μας δύο όπλα.

    Πού τα βρήκε ο πιτσιρικάς, άν όχι απο το σπίτι του, απο τους ομοεθνείς του, συγγενείς του και απο τους γείτονές του. Είπε προχθές ο Καρατζαφέρης ότι, στην Αθήνα υπάρχουν περισσότερα όπλα απο Αθηναίους! Λάθος κύριε Καρατζφέρη. Στην Ελλάδα! Και πολλά περισσότερα απο τους Ελληνες και τους μετανάστες μαζί.

    Τα περιστατικά μιλούν απο μόνα τους.

    Κατα μήκος των συνόρων βρίσκονται δυστυχώς με λουκέτο 72 στρατόπεδα. Υπάρχει συνοριοφυλακή, αλλά οι συνοριοφύλακες βρίσκονται κατα το πλείστον σε φύλαξη επισήμων όπως το ίδιο και οι χωροφύλακες.

    Τα σύνορά μας δέν ελέγχονται πλέον απο Έλληνες, αφού ο στρατός δέν υπάρχει και κατα τον κ. Μεϊμαράκη λείπουν τρείς μεραρχίες ανυπότακτων, με αποτέλεσμα σχεδόν αποκλειστικά και μόνο να ελέγχονται απο Αλβανούς γιδοβσκούς, γιατί το είδος αυτό εξέλειπε στην χώρα μας. Ούτε η εφορία δεν το αναγνωρίζει σαν επάγγελμα. Το ίδιο και τον σαμαρά.

    Και άν τους κρίνει κανείς απο το είδος της δουλειάς, δέν νοιάζεται, αλλά αν τους κρίνει απο το γεγονός ότι, είναι πλέον οι μόνοι στην χώρα μας στην παραμεθόριο και πρώτη γραμμή αμύνης, που γνωρίζουν απ'εξω και ανακατωτά τα περάσματα και τους κρυψώνες, τότε μπορεί κανείς πολύ ευκολα να αρχίσει να νοιάζεται, όταν διπιστώνει ότι, λαθραίοι, ναρκωτικά και όπλα περνούν μεσα απο αυτά τα λημέρια, όπου μποορούν να κρύβονται κατ'επιλογήν και κατα βούλησιν σε σπηλιές και σε χαράδρες παντελώς ανενόχλητοι.

    Το λαθραία εισαγόμενο οπλοστάσιο διασκορπίζεται στα σπίτια των μεταναστών και σχεδόν δεν κρύβεται αφού ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝ ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ. Πρόσφατα και σε παλαιό κτίσμα, που τελούσε υπο κατεδάφισιν, βρήκε στέγη και καταφύγιο μία πολυμελής οικογένεια μεταναστών.

    Πρίν να αρχίσει η κατεδάφισις ζητήθηκε η παρουσία της αστυνομίας, επειδή οι παράνομοι ενοικοι δεν εννοούσαν να εγκαταλείψουν το οίκημα. Τελικά το έγκατέλειψαν, μόνο όταν τους είπαν ότι, χρεωστούν ενοίκια έξι μηνών! Η αστυνομία δέν φάνηκε ούτε και μετά απο την κατεδάφιση. Και παρ'όλο ότι, ειδοποιήθηκε και για δεύτερη φορά, επειδή στην οικοσκευή των μεταναστών υπήρχαν δύο Καλάσνικωφ και ενα πολυβόλο.

    Σε πάρκινγκ σούπερμάρκετ στην Θσσαλονίκη κυκλοφορούσε πριν απο καιρό ευειδής νέος που σε πλησιάζε για να σου πουλήσει κάτι απο όσα είχε στο αυτοκίνητό του. Κολώνιες, ραδιοφωνάκια κ.λ.π. Τον ρώτησα άν είχε και κανένα πιστόλι. Και δέν είχε μόνο ένα αλλά περισσότερα. Λούγκερ και Μπερέτες και με σιγαστήρα.

    Τόσο απλά για να τον ανακαλύψεις, να τον βουτήξεις και να μαθεις και ποιός του πούλησε ή του εδωσε τα όπλα για να τα πουλήσει.

    Προσωπικά έίχα προτείνειπρο καιρού στην Αστυνομία να κάνουμε - και με την προσωπική μου συμμετοχή - ένα βράδυ αιφνιδιαστική έρευνα σε γειτονιές και προάστια, όπου ο πληθυσμός δέν εμφανίζει Έλληνες περισσότερους απο 10%. Γιατί είναι βέβαιο ότι, η σοδειά θα μπορεί την επομένη να εξοπλίσει τάγματα επι ταγμάτων χωρίς η χώρα μας να χρειασθεί να παραγγείλει σ'αυτήν την δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσεως, σύγχρονο και ακριβό ατομικό οπλισμό σε κάποια απο τις χώρες, που μας τον προμηθεύουν.

    Μέχρι σήμερα τέτοιου είδους Razziae δεν μας έχουν γίνει γνωστές.

    Μπροστά απο αυτήν την πραγματικότητα η κοινή λογική σε ρωτάει, άν εσύ ξέρεις και καταλαβαίνεις περισσότερα απο αυτούς που εξέλεξες για να σε φροντίζουν, να σε προστατεύουν και να σε κυβερνούν, ή άν αυτοί ξέρουν ακόμα περισσότερα, αλλά για δικούς τους λόγους επιτρέπουν την άνθιση της εγκληματικότητος, η οποία δέν μπορεί να εξαπλωθεί χωρίς την διάδοση των όπλων.

    ΠΕΛΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive