Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Διακομματικός Λαικισμός στο Αργοστόλι

Αξιότιμοι κύριοι
Σας ευχαριστώ πολύ που δημοσιεύσατε το άρθρο του kefaloniaphotonews.gr για την Γέφυρα Δεβοσσέτου .

Χθές συνάντησαν τον Υπουργό Πολιτισμού οι ,πρωταθλητές στον Λαικισμό ,τοπικοί πολιτικοί μας παράγοντες κκ. Α.Παρίσης (βουλευτής Ν.Δ.) ,Δ.Γεωργάτος (Νομάρχης Πα.σο.κ.), Θ.Γαλλιατσάτος (Αντινομάρχης , ΣΥΝ) και του ζήτησαν να ανοίξει την Γέφυρα στην κυκλοφορία ''ελαφρών'' αυτοκινήτων . Όπως βλέπετε ο λαικισμός είναι ..Διακομματικός !!!
Ο κ.Α.Σαμαράς τους παράπεμψε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο που είναι και το μόνο αρμόδιο για την Γέφυρα .Όπως βλέπετε από πρόσφατες φωτογραφίες που δημοσιεύει το kefaloniaphotonews.gr η κατάσταση της Γέφυρας είναι δραματικά επειδεινούμενη. Αλλά οι τοπικοί Λαικιστές ενδιαφέρονταο μόνο για τους ψήφους των απέναντι του Αργοστολιού χωρικών . Δεν κάλεσαν στην σύσκεψη στο ΥπΠο τον Δήμαρχο Αργοστολίου κ.Γ.Τσιλιμιδό (Πασοκ) γιατί είναι υπέρ της διατήρησης και συντήρησης των πολιτιστικών μας μνημείων .

Η Γέφυρα βουλιάζει κι αυτοί συσκέπτονται...

Αδιάψευστα ντοκουμέντα οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε σήμερα, δείχνουν σε τι κατάσταση έχει περιέλθει η Γέφυρα. Έτοιμη να βουλιάξει, με όλες τις συνέπειες που θα έχει σε επίπεδο Νομού αλλά και τις πολιτικές προεκτάσεις που θα υπάρξουν.. Παρόλα αυτά εμείς συνεχίζουμε να συσκεπτόμαστε και μάλιστα χωρίς ουσία και δεσμεύσεις. Η σημερινή συνάντηση στο Υπουργείο δεν έλυσε τίποτα, απλώς περιέπλεξε το πρόβλημα ακόμα περισσότερο.Το απογοητευτικό είναι ότι καμία δέσμευση δεν υπήρχε για την χρηματοδότηση του έργου για να ξεκινήσει η αναστύλωση και των δυο φάσεων. Ο Υπουργός δεν δεσμεύθηκε απλώς ΘΑ γίνει μέσω του ΕΣΠΑ όπου ΘΑ ενταχθεί το έργο με δική του μέριμνα.Όσο για την πρόσθετη ανεξάρτητη στατική μελέτη αλλά και τη πρόσθετη συγκοινωνιολογική μελέτη μόνο χαμόγελα ιλαρότητας προκαλούν τέτοιες εξαγγελίες, εφόσον γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι, ότι κάτι τέτοιες μελέτες καθυστερούν αρκετά χρόνια.Μέσα σ’ όλα αυτά θυμήθηκαν και τη μελέτη του Πιτιλάκη όπου όπως ανέφεραν, και μας ενημερώνει ο Βουλευτής στην ανακοίνωσή του, η αναστύλωση θα γίνει μ’ αυτή τη μελέτη. Είναι αξιοπερίεργο το γεγονός ότι ο Υπουργός θέλησε να ικανοποιήσει όλους. Μάλλον θα λέγαμε ότι ο Υπουργός έδειξε την «πόρτα» μάλλον σε όλους με όσα περίεργα τους υποσχέθηκε.Το έργο θα γίνει με τη μελέτη του Πιτιλάκη. Αλλά θα γίνει άλλη μια στατική μελέτη μέσα σ’ ένα μήνα. Τα αυτοκίνητα θα περνούν βάση των όσων λέει η μελέτη Πιτιλάκη, θα γίνει όμως και μια συγκοινωνιολογική μελέτη. Καταλάβατε τίποτα; Πόσο σοβαρά είναι όλ’ αυτά ασφαλώς θα διαπιστώσουμε μέσα στο μήνα Μάιο.Ο κ. Νομάρχης ο οποίος δεν θα έπρεπε να παραβρίσκεται στη σύσκεψη λόγω απουσίας του Δήμαρχου Αργοστολίου, υποσχέθηκε ότι εάν δεν εφαρμοστεί το χρονοδιάγραμμα θα συγκαλέσει Νομ. Συμβούλιο και θα ζητήσει το έργο να γίνει με την ….μελέτη Πιτιλάκη, μόνο. Δυστυχώς όλ’ αυτά δεν σηκώνουν σοβαρής κριτικής. Ο λαός της Κεφαλονιάς ούτε βλάκας είναι ούτε μπορούν να τον κοροϊδέψουν. Ανάλογα θα φερθεί.

αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη σαβατο 11/4/09

1 σχόλιο:

  1. Σήμερα πρωί πήγα περίπατο στη Γέφυρα .
    Η κατάστασή της Γέφυρας είναι χειρότερη από ότι ήταν πριν πέντε χρόνια ,όταν την είχαν εξετάσει ειδικοί μηχανικοί από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και είχαν ζητήσει επισκευές επειγόντως .
    Καλά πόσο ξεφτιλισμένοι είναι οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων που αντί να επαναστατήσουν για να επισκευαστεί και να συντηρηθεί η Γέφυρα πάνε στον Υπουργό και ζητάνε να την ξανακάνει αυτοκινητόδρομο ;

    Αχ,που είσαι Ζαχόπουλε Μεγάλε ;;

    Είχαν πάει και στον Ζαχόπουλο Κεφαλωνίτες Μαυρογυαλούροι και τους πέταξε έξω από το γραφείο του !!!

    Προχτές τους δέχτηκε ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive