Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Γράφει η Ρόζα Βιδάλη
(Πρόεδρος ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ)
_______________________
Στην σημερινή εποχή όλοι μας ζούμε την γιγάντωση των μορφών της Νέας Τάξης πραγμάτων.
Σύγχρονοι Γραμματείς και Φαρισαίοι μας επιβάλλουν χωρίς να μας ρωτήσουν την παγκοσμιοποίηση και μας μιλούν για κράτη χωρίς σύνορα, χωρίς θρησκείες!!!
Μας τάζουν έναν καλύτερο κόσμο, μας υπόσχονται οι σοφοί και πολύξεροι της εποχής μια τέλεια κοινωνία χωρίς προβλήματα.
Η υλιστική κοινωνία μας κρύβει έντεχνα τις αρρώστιες που γεννιούνται καθημερινά ανάμεσά μας και η χειρότερη όλων είναι η μοναξιά του σημερινού ανθρώπου.
Η απογύμνωση του από κάθε συναίσθημα για τους γύρω του.
Η έλλειψη χρόνου, η ανασφάλεια των νέων, η καταστροφή της φύσης, η διάλυση της οικογένειας, η πτώση των ηθικών αξιών, η ανεργία, είναι λίγα από τα πολλά κακάσχημα αποτελέσματα της σύγχρονης κοινωνίας που ζει ο σημερινός άνθρωπος.

Η Νέα Τάξη πραγμάτων και οι εκπρόσωποί της ανά τον κόσμο φορούν μάσκες και παίρνουν τίτλους και θέσεις στην ιεραρχίας της πολιτικοοικονομικής ζωής ενός τόπου και κυκλοφορώντας ανάμεσά μας , μας ξεγελούν με ψεύτικα χαμόγελα και υποσχέσεις.
Είναι ανδρείκελα που θέλουν να μας κάνουν αφαίμαξη και να μετατρέψουν κάθε αγαθό και κάθε προσωπική μας στιγμή σε εμπορική συναλλαγή προς αύξηση του προσωπικού τους Τραπεζικού λογαριασμού.

Όμως στον παγκόσμιο χάρτη υπάρχει σαν μια μικρή κουκκίδα ένα ευλογημένο κράτος που ακόμα έχει δυνάμεις και κρατά γερά τις παραδόσεις και τα χρηστά ήθη και έθιμα!!!
Υπάρχει η ΕΛΛΑΔΑ!
Υπάρχουν οι απόγονοι εκείνων που φώτισαν και έστειλαν τον πολιτισμό,τα γράμματα, τις τέχνες, τις επιστήμες σε όλο τον κόσμο!!!

Μια Ελλάδα που κρατά σθεναρά σ΄αυτόν τον έντονο πόλεμο που της γίνεται, μια Ελλάδα που δεν θέλει να θυσιάσει την ιστορία της και τους νέους της σ΄ένα σκοτεινό μέλλον.
Θέλουν δε θέλουν εμείς οι απόγονοι του Αριστοτέλη, του Σωκράτη, του Κολοκοτρώνη δεν έχουμε αλλοιωθεί γιατί μας δένει κάτι πολύ δυνατό.
Η πίστη μας!!!

Αυτές τις μέρες σ΄αυτό το παγκόσμιο μωσαϊκό, σ΄αυτόν τον γιγάντιο Πύργο της Βαβέλ που χτίστηκε από ναρκισσιστές πολύξερους τεχνοκράτες η Εκκλησία της Ελλάδος προετοιμάζεται για την μεγαλύτερη χαρά της Χριστιανοσύνης.
ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ.

Την νίκη του Θεανθρώπου στον θάνατο στέλνοντας σ΄όλη την οικουμένη την δύναμη της αγάπης, την λύτρωση του ανθρώπου από το μίσος, την αγωνία, τους φόβους του.Όλοι ξέρουμε ότι οι άνθρωποι που οδήγησαν τον Ιησού στον μαρτυρικό Σταυρό δεν διέφεραν από τους σημερινούς, Φαρισαίους.
Αυτούς που καθημερινά βγαίνουν στα παράθυρα της τηλεόρασης και κουνώντας τα χέρια και τινάζοντας τους ιμάντες τους προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι οι σωτήρες μας και πρέπει να τους πιστέψουμε και να τους ακολουθήσουμε.

Χριστέ μου πόσες φορές δικάζεσαι και σταυρώνεσαι καθημερινά απ΄όλους μας ;
Αυτό όμως πρέπει κάπου να σταματήσει.
Η υπακοή και η δουλοπρέπεια στην Νέα Τάξη πραγμάτων πρέπει ν΄απαξιωθεί.

Αυτές τις μέρες η καθεμία και ο καθένας από εμάς που κουβαλάει τον δικό του σταυρό μαρτυρίας ν΄ακολουθήσει την συνείδησή του και να γιγαντώσει το ανάστημά του.
Η καθεμία και ο καθένας από εμάς να πνίξει τον Πόντιο Πιλάτο που έχει μέσα του.
Το φετινό Πάσχα να σκύψουμε με αγάπη στον διπλανό μας και να μιλήσουμε για τα δικά του προβλήματα, να μοιραστούμε την λύπη και την χαρά του.
Να κρατήσουμε στην αγκαλιά τα παιδιά μας και τα παιδιά του γείτονα.
Να συμπαρασταθούμε στον άρρωστο και τον πονεμένο.
Να επισκεφθούμε την Εκκλησία και να προσευχηθούμε με ευλάβεια και κατάνυξη και όχι για να κάνουμε δημόσιες σχέσεις.
Να κάνουμε κάτι, οτιδήποτε που θ΄αλαφρώσει την ψυχή μας και θα μας κάνει να ξεχωρίσουμε από το πλήθος και την μάζα.Να πούμε ΟΧΙ στον Γολγοθά του μαρτυρίου που μας οδηγούν έξυπνα.

Άλλωστε αυτόν τον Γολγοθά τον ανέβηκε ο Ιησούς για εμάς και δεν υπάρχει λόγος να τον ξανανεβούμε.
Μέσα από την θυσία, την συγχώρεση, την Σταύρωση και την Ανάσταση ο Κύριός μας, μας έκανε δυνατούς.

Η Θυσία του Θεανθρώπου μας χάρισε την απόλυτη δύναμη!!!Θα την χαρίσουμε σ΄αυτούς που μας θεωρούν μάζα, πλήθος και δεδομένους;
Προσδοκώντας στην ανάσταση όλων των ανθρώπων…
Κ Α Λ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ
ROZA BIDALI
αναρτηθηκε απο σιδερη αργυρη Μ.τεταρτη 15/4/09

1 σχόλιο:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive