Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Κοινή τράπεζα εγκαινίασαν Ιράν και Βενεζουέλα

Άλλο ένα βήμα στην προσέγγιση μεταξύ της Βενεζουέλα και του Ιράν έγινε με τα εγκαίνια κοινής τράπεζας, με την οποία ενισχύονται οι οικονομικοί δεσμοί. «Ο καπιταλισμός πρέπει να τελειώνει» δήλωσε από την Τεχεράνη, όπου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια, ο πρόεδρος Τσάβες, ο οποίος δήλωσε σχετικά με τα αποτελέσματα του G20, ότι «το ΔΝΤ πρέπει να καταργηθεί».

Η τράπεζα Ιράν-Βενεζουέλα, που έχει την έδρα της στην Τεχεράνη, εγκαινιάστηκε από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, και τον Ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. Το αρχικό κεφάλαιό της ανέρχεται στα 200 εκατομμύρια δολάρια και η κάθε χώρα συνεισέφερε τα μισά από τα χρήματα αυτά. Σύμφωνα με την ιρανική τηλεόραση, το κεφάλαιο θα αυξηθεί στα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο Τσάβες, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ιράν από την Τετάρτη, κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τη Βρετανία ότι είναι «οι πιο ένοχες» για τη διεθνή οικονομική κρίση, λόγω του οικονομικού μοντέλου που έχουν επιβάλλει. «Οι αξίες του καπιταλισμού βρίσκονται σε κρίση και ο καπιταλισμός πρέπει να τελειώνει. Πρέπει να ακολουθήσουμε ένα μεταβατικό μονοπάτι προς ένα νέο μοντέλο που αποκαλούμε σοσιαλισμό», δήλωσε κατά την τελετή εγκαινίων της τράπεζας.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλα άσκησε επίσης κριτική στη σύνοδο της G20 που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, υποστηρίζοντας ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (IMF) πρέπει να καταργηθεί.
Ο Αχμαντινετζάντ από την πλευρά του είπε ότι οι σχέσεις του Ιράν με τη Βενεζουέλα θα πρέπει να αποτελέσουν πρότυπο «αδελφικής και εποικοδομητικής σχέσης για τις άλλες χώρες του κόσμου».
Οι δύο χώρες αναμένεται επίσης να υπογράψουν ένα μνημόνιο για την κατασκευή δύο διυλιστηρίων, ένα στο Ιράν και ένα στη Βενεζουέλα. Το Ιράν, η τέταρτη χώρα σε εξαγωγές αργού πετρελαίου παγκοσμίως, δεν διαθέτει αρκετά διυλιστήρια για να παράγει βενζίνη προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς.
αναρτηθηκε απο σιδερη αργυρη δευτερα 6/4/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive