Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ Αδωνις Γεωργιάδης για την καταδίκη του Δημάρχου Χειμάρρας από το Αλβανικό κράτος

Την στιγμή που το Ελληνικό Κράτος παρέχει κάθε είδους βοήθεια και διευκολύνσεις στην Αλβανία και στους εξ αυτής μετανάστες, το γειτονικό μας Κράτος δεν χάνει ευκαιρία να συνεχίζει τον διωγμό και την καταπίεση των ομογενών μας ΒορειοΗπειρωτών. Αποκορύφωμα της συνεχιζόμενης θρασύτητας των γειτόνων μας, είναι η καταδίκη του Ελληνα Δημάρχου της Χειμάρρας Βασίλη Μπολάνου σε 6 μήνες κάθειρξη, χρηματικό πρόστιμο 500.000 λεκ και σε άρση του δικαιώματος άσκησης του λειτουργήματος του.
Ο κ. Μπολάνος μηνύθηκε από τον Εισαγγελέα Αυλώνας για ‘κατάχρηση καθήκοντος’, διότι αφαίρεσε οδικές πινακίδες εντός του Ελληνόφωνου δήμου του, που ήταν γραμμένες στα αλβανικά και αγγλικά και τις αντικατέστησε με άλλες γραμμένες και στα Ελληνικά.
Να σημειωθεί ότι η απόφαση είναι παντελώς παράνομη και ανυπόσταση καθώς ο αλβανικός νόμος ορίζει ότι η τοποθέτηση πινακίδων είναι αρμοδιότητα των τοπικών αρχών.Η απόφαση αυτή όπως είναι λογικό προκαλεί τεράστια αναταραχή στην Ελληνική Κοινότητα της Β. Ηπείρου, λίγες μέρες μάλιστα πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στα Τίρανα. Εντύπωση όμως προκαλεί η όψιμη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στο θέμα, με δηλώσεις όπως του κ. Λοβέρδου που δηλώνει ότι αυτά τα γεγονότα αποτελούν αποδείξεις των έντονων δυσχερειών που έχει η Αλβανία να εναρμονιστεί με τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό! Λίγο αργά όμως δεν θυμηθήκατε κύριοι του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, την Αλβανική ‘δυσαρμονία’, που εκφράζεται με διωγμούς εναντίον των Ελλήνων; Που ήταν η αντίδραση σας όταν στις αρχές Ιανουαρίου ήρθε στην Βουλή για κύρωση το Πρωτόκολλο Σύνδεσης της Αλβανίας με την Ε.Ε.; Τότε σύσσωμα και τα δύο αυτά κόμματα εψήφισαν υπέρ, ενώ όλες οι Βορειοηπειρωτικές Οργανώσεις παγκοσμίως ζητούσαν τουλάχιστον 2 μήνες καθυστέρηση στην ψήφιση του, μήπως και συνετιστεί η Αλβανική πλευρά. Μόνο ο ΛΑ.Ο.Σ. τότε έδωσε μάχη για τα δίκαια των Βορειοηπειρωτών αδελφών μας, και ήταν το μόνο κόμμα που κατεψήφισε το Πρωτόκολλο σύνδεσης.
Ο κ. Πάγκαλος εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, έφθασε μάλιστα στο σημείο να ζητήσει από τους Βορειοηπειρώτες να πάνε να βρουν το δίκιο τους στο Αλβανικό Κοινοβούλιο και όχι στο Ελληνικό..!
Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό..
Στις 17 Φεβρουαρίου, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ εψήφισαν από κοινού την Συμφωνία Ενταξης της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ, ενώ την ίδια στιγμή το Αλβανικό Εφετείο καταδίκαζε πέντε Ελληνες ομογενείς σε πέντε χρόνια φυλάκιση, διότι τυλίχτηκαν με την Ελληνική σημαία και έψαλλαν τον Εθνικό μας Υμνο!
Και πάλι φυσικά ο ΛΑ.Ο.Σ. αντέδρασε, αλλά δυστυχώς ήταν το μόνο κόμμα που κατεψήφισε την σύνδεση της Αλβανίας με το ΝΑΤΟ, για αυτούς τους λόγους.Μετά και από τα τελευταία ανήκουστα γεγονότα και τις ποινές που επιβλήθηκαν στον Δήμαρχο της Χειμάρρας, δύο πράγματα είναι επιβεβλημένα:
1) να ματαιωθεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού στα Τίρανα, ως ελάχιστη έκφραση Εθνικής Αξιοπρέπειας και
2) να παύσει επιτέλους το ΠΑΣΟΚ να υποκρίνεται και να χύνει δάκρυα για τους Ελληνες της Βορείου Ηπείρου, διότι ποτέ δεν τους εστήριξε όπως και όταν έπρεπε.
Ο Βουλευτής
Σπυρίδων – Αδωνις Γεωργιάδης
http://www.ellinikiafipnisis.blogspot.com/
αναρτηθηκε απο σιδερη αργυρη κυριακη 26/4/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive