Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Η ΓΑΖΑ ΖΕΙ... "ΑΚΟΜΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ! ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ; ΠΟΤΕ;

ΕΔΩ>>Αποκλειστικό φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη ελληνικής αντιπροσωπείας στη Δαμασκό
με θέμα : Ενημέρωση και ανταλλαγή Απόψεων για το Παλαιστινιακό και τη Μέση Ανατολή.
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη παρασκευη 20/3/09

1 σχόλιο:

  1. ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ...

    Το super αεροσκάφος G-V Gulf με τα υψηλής τεχνολογίας όργανα ηλεκτρονικού πολέμου εκτιμάται από ειδικούς ότι χρησιμοποιείται, σε συνδυασμό με δορυφόρους, για τον ακριβή εντοπισμό του σημείου εκτόξευσης πυραύλων και τον υπολογισμό του χρόνου έγκαιρης καταστροφής των συστοιχιών τους με μαχητικά κρούσης Μπαράζ ειδικών αεροπορικών ασκήσεων ανατολικά της Κρήτης και εντός του FΙR Αθηνών πραγματοποιεί αυτό το χρονικό διάστημα το Ισραήλ με τη συμμετοχή υπεραεροσκάφους ηλεκτρονικού πολέμου.

    Ήδη την περασμένη εβδομάδα έγιναν δύο τέτοιες ασκήσεις με διαφορά ημερών, ενώ εκκρεμούν ακόμη για έγκριση αιτήσεις για τουλάχιστον τρεις ίδιου τύπου. Στις ασκήσεις που γίνονται στον διεθνή εναέριο χώρο παίρνουν μέρος μικρός αριθμός μαχητικών κρούσης, ένα ιπτάμενο τάνκερ για ανεφοδιασμό και το νεοαποκτηθέν αεροσκάφος G-V Γκάλφστριμ το οποίο μπορεί, μεταξύ άλλων, να «τυφλώνει» τα πάντα στην ιδιαίτερα μεγάλη ακτίνα δράσης του.

    Πρόβα τζενεράλε


    Για τις ασκήσεις το Τελ Αβίβ έχει εξασφαλίσει την άδεια του υπουργείου Εξωτερικών παρά το ότι άλλη, ευρείας κλίμακας ισραηλινή άσκηση στην Ελλάδα πέρυσι τον Μάιο και τον Ιούνιο είχε χαρακτηριστεί από Αμερικανούς ως πρόβα τζενεράλε βομβαρδισμού επίγειων στόχων στο Ιράν. Τότε η ελληνική κυβέρνηση είχε επιχειρήσει να αποκρούσει τα περί επιθετικού χαρακτήρα της άσκησης και ο εκπρόσωπός της είχε δηλώσει: «Θεωρώ αδιανόητο να έχει συμβεί κάτι τέτοιο». Ωστόσο στον διεθνή Τύπο κυριάρχησε η αντίθετη εκδοχή με λεπτομερείς αναφορές σε σενάριο βομβαρδισμού με συμμετοχή περίπου 100 αεροσκαφών, ελικοπτέρων για διάσωση πιλότων και καταγραφή των ομοιοτήτων κυρίως όσον αφορά την απόσταση.

    Καταστροφή πυραύλων


    Το μοντέλο των τρεχουσών ασκήσεων είναι, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, διαφορετικό: μετέχει μικρός αριθμός μέσων και η διάρκειά τους είναι λίγων ωρών. Έμπειροι αναλυτές δεν αποκλείουν η άσκηση να έχει αντικείμενο την αντιπυραυλική προστασία και την εξάσκηση στον εντοπισμό- μέσω δορυφόρων- και την έγκαιρη καταστροφή των βάσεων εκτόξευσης.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος των ασκήσεων αυτών επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στα μέσα Δεκεμβρίου. Τότε, ύστερα από έγκριση και οδηγίες του υπουργείου Εξωτερικών, είχε γίνει σύσκεψη με συμμετοχή εκπροσώπων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας. Η ΥΠΑ ζήτησε να προσδιοριστεί εγγράφως ο χώρος, η ημέρα και οι ώρες των δραστηριοτήτων προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές αναγγελίες (ΝΟΤΑΜ). Τότε το Ισραήλ δεν επανήλθε στην ΥΠΑ, αλλά, όπως φαίνεται, μετέθεσε για τώρα τον σχεδιασμό, καθώς όπως διαβεβαιώνεται, η διαδικασία που ακολουθείται είναι ίδια. Όπως και στο σχέδιο του Δεκεμβρίου, η περιοχή άσκησης είναι κοντά στα όρια των FΙR Αθηνών, Καΐρου και Λευκωσίας. Η αρχική έγκριση φέρεται ότι είχε δοθεί με την παραδοχή ότι οι ασκήσεις δεν στρέφονται κατά τρίτης χώρας και ότι μέσω των αιτήσεων για έγκριση που υποβάλλονται, κατοχυρώνεται η ελληνική αρμοδιότητα στο FΙR Αθηνών για τέτοιου είδους πτήσεις.

    Έκρυψαν τα περισσότερα


    Το 2007 πάντως οι Ισραηλινοί δεν είχαν τηρήσει τις σχετικές διαδικασίες. Στις 5/2/2007 δεκάδες ισραηλινά μαχητικά είχαν «εισβάλει» σχεδόν μέχρι την Κάρπαθο, με διάταξη που και τότε είχε ερμηνευτεί ως πρόβα επίθεσης κατά του Ιράν. Τότε, μόνο μερικά από τα αεροσκάφη είχαν υποβάλει σχέδιο πτήσης και για τα άλλα ειδοποιούσαν μέσω ασυρμάτου την τελευταία στιγμή.

    ΠΕΛΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive