Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Aστέριος Ροντούλης για την ανεργία



Ομιλία στην Ολομέλεια επί της πρότασης

Νόμου του ΚΚΕ

Η καλύτερη προστασία του ανέργου είναι η εύρεση εργασίας, διότι πρέπει να φύγουμε από τη λογική του προστατευτισμού και να περάσουμε στη λογική της τόνωσης της απασχόλησης.

Όμως οι Κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών έκαναν τα εξής λάθη:

Το πρώτο λάθος, ήταν ότι δεν εκσυγχρόνισαν τον τομέα της γεωργίας. Διότι αν είχαμε προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα της χώρας, τότε θα μπορούσε να λειτουργήσει ως απορροφητήρας της ανεργίας για να μη διογκώνεται το φαινόμενο αυτό, λόγω της αστυφιλίας που συνεπάγεται και αυξημένα ποσοστά ανεργίας στη συνέχεια.

Το δεύτερο λάθος, ήταν δεν έδωσαν τη δέουσα βαρύτητα στις νέες τεχνολογίες.
Εμείς που είμαστε ένας έξυπνος λαός, γιατί παραγνωρίσαμε την παράμετρο αυτή που μπορούσε να δώσει νέες θέσεις εργασίας, στηριγμένες πάνω στη γνώση;

Το τρίτο λάθος, ήταν ότι δεν χρησιμοποίησαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, που είναι οι κλιματολογικές συνθήκες, που είναι τα πολιτισμικά, πολιτιστικά αγαθά που έχουμε, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο τουριστικό τομέα.

Το τέταρτο λάθος, ήταν ότι οι Έλληνες, ένας λαός κατ’ εξοχήν συνδεδεμένος με τη θάλασσα, έχει απομακρυνθεί από τη θάλασσα. Το 90%, των πληρωμάτων είναι αλλοδαπής προελεύσεως.

Το πέμπτο λάθος, ήταν η αθρόα εισαγωγή λαθρομεταναστών. Μελέτη έδειξε ότι για κάθε πέντε λαθρομετανάστες, δυο Έλληνες χάνουν τη δουλειά τους όπως επίσης και ότι το 6% του συνολικού μισθού όλων των Ελλήνων χάνεται λόγω της λαθρομετανάστευσης.

Το έκτο λάθος, ήταν το ανεπαρκέστατο εκπαιδευτικό σύστημα που δεν παρέχει κανέναν ουσιαστικό επαγγελματικό προσανατολισμό και καμία αποτελεσματική τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση δημιουργώντας υψηλότατα επίπεδα ανεργίας, όσον αφορά τους πτυχιούχους, άνδρες και γυναίκες, των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας.

Οι προτάσεις του ΛΑ.Ο.Σ.

· Επανασύσταση της ΜΟΜΑ. Αυτό θα έχει ευεργετικές συνέπειες σε ακριτικές περιοχές ή σε νησιά της χώρας, όπου άνθρωποι θα μπορέσουν να βρουν εργασία.

Θεσμοθέτηση του ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος προκειμένου να μπορούν να ζήσουν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως ανάπηροι, μονογονεϊκές

αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη σαββατο 31/1/09

1 σχόλιο:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive