Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Κάποιοι έπεισαν τον Παπανδρέου ότι... γίναμε όλοι "Αλαβάνοι"... ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ το ΠΑΣΟΚ.

Ο κόσμος θέλει υπεύθυνο κυβερνήτη όχι... "αριστερό ψάλτη..."

Γράφαμε αρκετό καιρό πριν με αφορμή τις εσωκομματικές τότε διεργασίες στο ταλανιζόμενο ΠΑΣΟΚ, ότι το Κίνημα υπό τον Γιώργο Παπανδρέου αναζητούσε... «αριστερή ταυτότητα», ενώ κυνηγούσε συντηρητικούς ψήφους και υπενθυμίζαμε κατ' αντιδιαστολήν, την επιτυχή Στρατηγική Σημίτη ως πρωθυπουργού -μέχρι το 2000 τουλάχιστον- να εμφανίζεται ως υπεύθυνος διαχειριστής με όραμα την ΟΝΕ, να πείθει έτσι την κρίσιμη, πολυπληθή μάζα των λεγόμενων μεσοαστικών - «κεντρώων» στρωμάτων ότι μπορούσε να παίρνει κρίσιμες αποφάσεις και να διαχειρίζεται ορθά την πολιτική συγκυρία...
Σήμερα βεβαίως τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά έχουν ωστόσο έναν κοινό παρονομαστή με τα προειρημένα:
οι πολίτες εξακολουθούν να αναζητούν τον ηγέτη των καθαρών λόγων, των υπεύθυνων αποφάσεων, της σταθερής διαχείρισης σε περίοδο οικονομικής ανασφάλειας και ...μειοψηφικής πεζοδρομιακής εκτροπής.
«Προειδοποιούν» δε τον Καραμανλή ακριβώς διότι δεν ετόλμησε να προασπίσει την κοινωνική γαλήνη τον τελευταίο μήνα και ταυτοχρόνως να υλοποιήσει τα υπεσχημένα, που ασφαλώς συνδέονται με προσδοκίες και κοινωνικά οράματα...
Δυστυχώς για τον ίδιο και το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου δείχνει να αμφιταλαντεύεται μεταξύ της ορθής ερμηνείας των Λαϊκών αιτημάτων για εργασιακή ειρήνη, οικονομική ασφάλεια, κοινωνική γαλήνη - τάξη και της λανθασμένης, σύμφωνα με την οποία στην Ελλάδα γίναμε σε 1 μήνα όλοι... «Αλαβάνοι», μ' ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις δημόσιες τοποθετήσεις του... Συνελόντι ειπείν κάποιοι -μέσα στο ΠΑΣΟΚ ασφαλώς- τον έχουν πείσει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε... «επαναστατική διαδικασία» και τον στρέφουν σε λανθασμένες κατευθύνσεις...
Πρόκειται περί αντίστοιχης της... «Καραμανλικής ψευδαισθήσεως» που δυστυχώς κόστισε στον σημερινό πρωθυπουργό μια άγονη αναζήτηση «ήπιας προσαρμογής» επί 5 χρόνια...
Π.Ν.

3 σχόλια:

  1. Φίλε Γιαννιώτη
    Θα διαφωνήσω για μια ακόμη φορά μαζί σου .
    Πέρασαν 5 χρόνια που τα ιδεολογικά σας ινδάλματα κυβερνούν την Ελλάδα και σεις ακόμα να το πιστέψετε .
    Σου επαναλαμβάνω λοιπόν ότι το Πα.σο.κ. είναι αξιωματική αντιπολίτευση . Το Πα.σ.ο.κ και τον Σεπτέμβρη του 2007 είχε παροιυσιάσει συγκεκριμμένο κυβερνητικό πρόγραμμα και σήμερα σε κάθε αντίρηση πάνω στην κυβερνητική ακυβερνησία παρουσιάζει τις δικές του προτάσεις . Εσύ δεν τις διαβάζεις γιατί αφενός μεν οι δεξιές εφημερίδες παρουσιάζουν μικρά αποσπάσματα , αφετέρου δε τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ βάζουν μόνο τα σημεία των λογων του Γιώργου Παπανδρέου που περιέχουν ''επίθετα'' εναντίον της κυβέρνησης η όταν κάνει κάποιο σαρδάμ .
    Σχετικά με την οικονομική κρίση η προσωπική μου γνώμη είναι ότι δεν υπάρχουν δεξιές η αριστερές λύσεις .
    Λύσεις υπάρχουν και είναι επώδυνες.
    Την Ελλάδα ταλανίζουν πατροπαρόδοτες νοοτροπίες που τις έθρεψαν και οι δύο μεγάλες παρατάξεις .
    Εννοώ πολλούς Δημόσιους οργανισμούς , δημόσιες υπηρεσίες , ακόμα και ολόκληρα υπουργεία που υφίστανται με χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους χωρίς να προσφέρουν ΟΥΔΕΜΙΑ ουσιαστική υπηρεσία στον Έλληνα πολίτη .
    Περιμένουμε από τον Γιώργο Παπανδρέου να τολμήσει ένα κτύπημα κατά της αργομισθίας και κατά των άχρηστων δημόσιων οργανισμών .
    Να μην πληρώνουμε οι σκληρά εργαζόμενοι Έλληνες φορολογούμενοι χιλιάδες αργόμισθους μόνο και μόνο για να συντηρούνται οι λεγόμενες ''πελατιακές σχέσεις '' των πολιτικών.

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. την ελλαδα την ταλανιζη η οικογενειοκρατια.Η πατριδα μας εχει αξειωτατα τεκνα και μεσα και εξω.Εμεις λοιπον φταιμε και να μην παραπονιομαστε μαρικα γερμανια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε "PASOK poisonous"

    Τυχαία είδα το σχόλιό σου, και σου ζητώ συγνώμη που δεν απάντησα αμέσως.
    Τουλάχιστον εσύ με ξέρεις και από άλλους "διαδικτυακούς τόπους" και είμαι βέβαιος πως δεν θα με παρεξηγήσεις γι' αυτό.
    Ξέρεις επίσης πόσες φορές έχω κτυπήσει την κυβερνητική ανυπαρξία και την κάθε μορφής γελοιότητα που εκπέμπουν οι "εκφραστές" της.
    Ξέρεις επίσης ότι διαθέτω μια στοιχειώδη πολτική αντικειμενικότητα - πάντα υποκειμενική - και ότι η συνομιλία μου μαζί σου, αποτελεί ξεχωριστή χαρά για μένα, γιατί αναγνωρίζω ότι έχεις ορθή πολιτική άποψη και κρίση.
    Αν, (προσεχώς), κάνεις οποιδήποτε σχόλιο πάνω στα γραφόμενά μου σε οποιοδήποτε άλλο φιλικό blog, "πήδα τη μάντρα" και στείλτο και στο δικό μου, γιατί είναι λίγο δύσκολο να παρακολουθώ σχόλια που μπαίνουν σε άλλα blogs.

    Φιλικά
    gianniotis.gr
    http://www.gianniotis.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive