Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ

Aπο όσα στοιχεία έχω συγκεντρώσει κυρίως απο τον Αργυρόπουλο
(άν θυμάμαι καλά), ειδικό επιστήμονα στον Λεξάριθμο (μπορείτε να τον εντοπίσετε άνετα στο Google), που εργάζεται στην NASA προσφέροντας στους Αμερικανούς τις ικανότητές του ως αριθμομνήμων, γνωρίζω ότι, τα τελευταία χρόνια έχουν φοιτήσει στα ελληνικά Πανεπιστήμια - φιλοσοφικές σχολές τελείως αθόρυβα Αμερικανοί συνεργάτες του γνωστού Μπίλ Γκέητς για να μάθουν όσο καλύτερα μπορούν την αρχαία ελληνική γλώσσα, χωρίς την οποία και χωρίς τα εκατομμύρια μονοσήμαντες ρίζες ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ η δημιουργία ηλεκτρονικής τεχνητης νοημοσύνης.
Οι εξελίξεις στα υπόγεια των ηλεκτρονικών επινοήσεων και κατασκευών υπήρξαν και εξακολουθούν να είναι συνταρακτικές, αλλά σπάνια δημοσιευονται. Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπήρξε και είναι: - πώς η αγγλική γλώσσα θα πάψει να είναι το μοναδικό εργαλείο στα Windows ή σε κάποια νεώτερη έκδοση Βrowser. Πώς είναι δυνατόν να χαθεί άλλη μία αίγλη της Μεγάλης Βρετανίας σε παγκόσμιο επίπεδο; Απο τότε πέρασε αρκετός καιρός. Στο γνωστό CNN μπήκε κάποια εκπομπή, μεσα απο την οποία μπορούσε να μάθει κανείς αρχαία ελληνικά. Ίσως για την ίδια εκπομπή να γίνεται λόγος και πάλι. Οι Αμερικανοί την συνιστούν σαν μελλοντικό εργαλείο της πληροφορικής. Χωρίς ενδοιασμό, αλλά και χωρίς αποκάλυψη της σκοπιμότητος και της αναγκαιότητος. Στο BBC δέν ήταν δυνατόν να μείνουν πίσω. Αλλά φρόντισαν να πασσαλείψουν το θέμα για τους καλόπιστους αδαείς. Να μάθετε, έλεγαν, αρχαία ελληνικά σε κάποια ραδιοτηλεοπτικά μαθήματα, γιατί η αρχαία ελληνική γλώσσα κάνει καλό στο - κρατηθείτε - εμπόριο !!! Πώς να χαρακτηρίσει κανείς έναν λαό που εξακολουθεί να αφαιρεί το προφυλακτικό... πέρδοντας (sic); Γιατί την ίδια συμπεριφορά δέν έδειξε πάρα πολύ πρόσφατα, όπου, για να δικαιολογήσει τα οικονομικά χάλια της Αγγλίας, πρόβαλε σαν επιχείρημα το δικό μας αλογοσκούφειο οικονομικό άγος; Μακάρι η πρόσφατη προσπάθεια του CNN να δικαιώσει έστω και μετά πάροδο δύο αιώνων την για μία ψήφο - όπως δηλοί ο μύθος ή η πραγματικότης - επιλογή και ψήφιση στο Κογκρέσσο της αγγλικής αντί της ελληνικής ως επίσημης αμερικανικής γλώσσας. ΠΕΛΙΑΣ

αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη 31/1/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive