Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

ΟΤΑΝ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ , ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΣΙΩΠΟΥΝ. Κοινώς, να το ΒΟΥΛΩΝΟΥΝ!!

Η Τουρκική βαρβαρότητα στο Κυπριακό και η Ελληνική γραμμή (1974)

ΓΡΑΦΕΙ Ο:"ΙΩΝ ΣΤΕΡΙΩΤΗΣ"


Οι δηλώσεις του Τούρκου ηθοποιού, που ξεσκέπασαν τις τουρκικές βαρβαρότητες του 1974 στην Κύπρο,
εξέπληξαν τους Ευρωπαίους πολίτες και ολόκληρο τον κόσμο αλλά όχι όσους ζήσαμε λεπτό προς λεπτό εκείνες τις στιγμές. Τον Ιούλιο 1974 επιστρατεύτηκα λόγω της ειδικότητος μου σαν Έφεδρος Μάχιμος Αξιωματικός
Πληροφοριών Μάχης και υπηρέτησα στην Αίθουσα Επιχειρήσεων τόσο στο Πεντάγωνο όσο και στο Στρατηγείο Επιχειρήσεων.Λεπτό προς λεπτό λάμβανα, λόγω της θέσεως μου, όλα τα απόρρητα σήματα της τότε ΚΥΠ αλλά και αποκρυπτογραφημένα μηνύματα των Τούρκων. Μου είχε κάνει εντύπωση η θηριωδία και ο ζωώδης τρόπος με τον οποίο αντιμετώπιζαν όχι μόνον τους Ελληνοκυπρίους και Έλληνες αιχμαλώτους αλλά και τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους και τα παιδιά. Οι Κυπριακές και οι Ελληνικές Δυνάμεις είχαν την σαφή εντολή να πιάσουν όσον γίνεται περισσότερους Τούρκους στρατιώτες σαν αιχμαλώτους πολέμου, όχι μόνο σύμφωνα με τις Συνθήκες της Γενεύης αλλά και για καθαρά πρακτικούς λόγους, δηλαδή για την ανταλλαγή αιχμαλώτων μετά το πέρας των εχθροπραξιών. Οι Τούρκοι αντίθετα λες και είχαν εντολή για πλήρη εξόντωση των Ελληνοκυπρίων και οι μέθοδοι ήσαν απλοί. Δολοφονία επί τόπου των πάντων και ταφή σε λάκους. Χωρίς διάκριση. Και από παντού μας ανέφεραν βιασμούς - όχι μονάχα γυναικών, εμπρησμούς, δολοφονίες. Η πολιτική αλλαγή, που γινόταν παράλληλα στην Ελλάδα δεν επέτρεπε τότε να καταγγελθούν με δριμύτητα οι βιαιότητες των Τούρκων σε βάρος των αμάχων, προκειμένου να βρεθούν διπλωματικές λύσεις μέσω ΟΗΕ. Δυστυχώς οι Ελληνικές Δυνάμεις ήσαν τελείως απροετοίμαστες από την Χούντα τόσο στην Κύπρο όσο και στο Αιγαίο, γιατί οι Συνταγματάρχες πίστευαν τυφλά ότι οι "Αμερικανοί φυλάνε τα σύνορα μας" και δεν πρόκειται οι Τούρκοι να κινηθούν. Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι Τούρκοι να κινούνται με άνεση σε ολόκληρο το Αιγαίο, τα ελληνικά υποβρύχια να υποχρεώνονται από τις Αμερικανικές Δυνάμεις να γυρίσουν στην Σαλαμίνα και η Ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού να μην ξέρει που βρίσκονται τα ελληνικά Πολεμικά. Κανένα Επιχειρησιακό σχέδιο δεν υπήρχε και η Κυβέρνηση Καραμανλή πρώτη έδωσε εντολή στις Ένοπλες Δυνάμεις να συντάξουν το Επιχειρησιακό Σχέδιο "Ε" για την προστασία της Ελληνικής Επικράτειας.
'Ιων Στεριώτης
Έφεδρος Αξιωματικός Π.Ν.
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη δευτερα 26/1/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive