Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Ο ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΟΥΣ


Παραμένουν ανοικτά κρίσιμα ζητήματα για τους αγελαδοτρόφους

Στις 25-11-2008 ο κ. Ροντούλης σε ερώτηση προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, έθετε τα εξής τρία καίρια ερωτήματα όσον αφορά την κατοχύρωση των αγελαδοτρόφων στο νέο κώδικα τροφίμων και ποτών.

1. Προτίθεται η Πολιτεία, να επιβάλλει την αναλογία 80-20 στο ποσοστό πρόσμιξης νωπού και συμπυκνωμένου γάλακτος;

2. Αποκλείει η ηγεσία των δύο Υπουργείων την επιμήκυνση του ισχύοντος χρόνου ζωής για το φρέσκο αγελαδινό γάλα;

3. Προτίθεται η Πολιτεία, να στηρίξει τους αγελαδοτρόφους με ένα επιδοτούμενο δάνειο, όπως άλλωστε ισχύει για τις επιχειρήσεις που ανήκουν στο ΤΕΜΠΕ;

Αντί απάντησης το Υπουργείο ανάπτυξης παραπέμπει σε έγγραφο του ΕΦΕΤ που αναφέρει τα εξής:

«Η Υπηρεσία μας έχει ήδη εκφράσει την αντίθεσή της ως προς τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την τροποποίηση της υφιστάμενης εθνικής νομοθεσίας για το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, μεταξύ των όποιων και το γιαούρτι. Επίσης έχει σοβαρότατες επιφυλάξεις ως προς το περιεχόμενο των ρυθμίσεων, τουλάχιστον όσον αφορά στα θέμα που αφορούν στο πεδίο αρμοδιοτήτων του ΕΦΕΤ.

Συνεπώς, μολονότι η θέση του Φορέα όσον αφορά στο πρώτο ερώτημα είναι θετική, θα πρέπει να υπάρξει επαναπροσέγγιση της όλης διαδικασίας. Σε αυτά τα πλαίσια μπορεί να συζητηθεί και το θέμα της ελάχιστης διατηρησιμότητας που αναφέρεται στο δεύτερο ερώτημα».

Σχόλιο Ροντούλη:

Η Ερώτηση απευθυνόταν στο Υπουργείο ανάπτυξης και όχι στον ΕΦΕΤ. Το θεμελιώδες είναι να ξέρουμε την άποψη, όχι του ΕΦΕΤ αλλά του εποπτεύοντος Υπουργείου και της Κυβέρνησης. Ποια είναι επιτέλους η άποψη του Υπουργείου για το ποσοστό πρόσμιξης νωπού και συμπυκνωμένου γάλακτος;

Όσον αφορά το δεύτερο ερώτημα ας τα βρει το Υπουργείο με τον ΕΦΕΤ, που στην απάντησή του θέτει μείζονα ζητήματα τόσο στη διαδικασία όσο και στις προτεινόμενες ρυθμίσεις, και ας τοποθετηθεί ξεκάθαρα η Κυβέρνηση στο θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου ζωής για το φρέσκο αγελαδινό γάλα. Η θέση του ΛΑ.Ο.Σ. είναι πεντακάθαρη. Οποιαδήποτε επιμήκυνση του χρόνου ζωής του γάλακτος θα αποτελέσει την ταφόπλακα της ελληνικής κτηνοτροφίας.

Για το τρίτο ερώτημα η Κυβέρνηση ως συνήθως τηρεί σιγή ιχθύος.

Συμπερασματικά η Κυβέρνηση βάζοντας τον ΕΦΕΤ να απαντήσει στη θέση της προσπαθεί να συσκοτίσει όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τους αγελαδοτρόφους. Όσοι λοιπόν έτειναν ευήκοον ους στα όποια «ανοίγματα» Χατζηγάκη ας κρατήσουν μικρό καλάθι.

αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη παρασκευη 16/1/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive