Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

Εξασθενές χρώμιο σε σχολεία της Ανατολικής Αττικής

Το πολύ σοβαρό θέμα του εξασθενούς χρωμίου το οποίο ανιχνεύτκε σε σχολεία της Αν. Αττικής, έθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ντίνος Βρεττός: Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Κυριακάτικο τύπο, αποτελέσματα έρευνας η οποία διεξήχθη από το ΠΑΚΟΕ , αναφέρουν την ύπαρξη μολυσμένου νερού, από εξασθενές

xχρώμιο, σε σχολεία της Ανατολικής Αττικής.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγματα νερού από 25 σχολεία της Ανατολικής Αττικής, και τα αποτελέσματα έχουν βγει μόνο για τα πέντε πρώτα σχολεία, της Αρτέμιδας.

Σύμφωνα με την έρευνα, εντοπίσθηκαν ποσότητες εξασθενούς χρωμίου Cr (VI) και αυξημένες συγκεντρώσεις υπολειμματικού χλωρίου Cl στα παρακάτω σχολεία:

§ 3ο Δημοτικό (3,56 μg ανά λίτρο νερού)

§ 5ο και 1ο Δημοτικό (2,28 μg/l)

§ 4ο Δημοτικό (3,55 μg/l)

§ Γυμνάσιο Αρτέμιδος (4,27 μg /l)

§ Ενιαίο Λύκειο (6,14 mg/l)

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ορίσει το Cr(VI) ως καρκινογόνο ουσία.

Εάν αληθεύουν τα ευρήματα, το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και εμπεριέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των παιδιών των σχολείων της Ανατολικής Αττικής.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, Αλέξανδρος Δελμούζος, έχει εκδώσει ανακοίνωση με την οποία ζητάει να ληφθούν άμεσα μέτρα από την πολιτεία.

Ερωτάστε κύριοι υπουργοί

1. Προτίθεστε να προβείτε σε ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως υπάρχει μολυσμένο νερό στα σχολεία της Ανατολικής Αττικής;

2. Προτίθεστε να υιοθετήσετε διαδικασία τακτικών ελέγχων στο νερό των σχολείων της Αττικής;

Ο Ερωτών βουλευτής

Ντίνος Βρεττός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive