Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

η άρχουσα αναρχία…

Τι είναι πειθαρχία;
ΓΡΑΦΕΙ Ο:"ΠΑΠΑ ΗΛΙΑΣ ΥΦΑΝΤΗΣ"
Είναι μήπως η τυφλή υπακοή στις οποιεσδήποτε αρχές και εξουσίες, ανεξαρτήτως του πώς λειτουργούν και πολιτεύονται;
Η ιστορία του πνεύματος λέει πως, όχι!
Όταν, για παράδειγμα, το εβραϊκό συνέδριο κάλεσε τους μαθητές του Χριστού και τους συνέστησε να μη μιλούν για το Χριστό, ο Πέτρος τους αποκρίθηκε: «Πειθαρχείν δει Θεώ μάλλον ή ανθρώποις».
Που σημαίνει ότι πειθαρχία δεν είναι η υπακοή στα νομικά κατασκευάσματα των ανθρώπων, αλλά α στις ηθικές και πνευματικές αρχές.
Άλλωστε μήπως και η Αντιγόνη στην ομώνυμη τραγωδία του Σοφοκλή δεν αποκρίθηκε στον Κρέοντα με παραπλήσιο τρόπο;
Και μπαίνει το ερώτημα: Όλες οι, λεγόμενες, αρχές και εξουσίες σέβονται τις ηθικές και πνευματικές αρχές;
Ή μήπως, όπως πάμπολλα περιστατικά αποδεικνύουν, κάποιοι απ' αυτούς, όχι μόνο δεν σέβονται, αλλά και συστηματικά ποδοπατούν κάποιες ή και όλες μαζί;
Γεγονός που σημαίνει ότι διαπράττουν βανδαλισμούς σε βάρος των συνειδήσεων και απεργάζονται το πνευματικό και ηθικό χάος!
Και γίνονται, έτσι, οι ηθικοί αυτουργοί των οποιωνδήποτε άλλων βανδαλισμών και χουλιγκανισμών…. Ή μήπως η άβυσσος των κοινωνικών ανισοτήτων δεν είναι έργο της πολλαπλής αδικίας της, λεγόμενης, άρχουσας τάξης σε βάρος του λαού;
Αυτών που κάνουν νόμο του κράτους την αδικία και κηρύσσουν παράνομη τη δικαιοσύνη. Αυτών που αποφασίζουν και διατάσσουν να παίρνουν απ' το δημόσιο κορβανά ηγεμονικές αποδοχές και τερατώδεις αυξήσεις και, όσα κάθε φορά θέλουν, ως καθυστερούμενα.
Την ίδια στιγμή, που για ασήμαντες αφορμές στέλνουν στις φυλακές φτωχούς ανθρώπους!
Ή αρνούνται στους εργαζόμενους, ακόμη και τα ψίχουλα, που πέφτουν απ' το πλουσιοπάροχο τραπέζι τους! Ή μήπως έχουν αρχές αυτοί, που λεηλάτησαν το Χρηματιστήριο και λεηλατούν, εδώ και πενήντα χρόνια, τα ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να φυτοζωούν και να ζουν σε ανασφάλεια, όταν θα μπορούσαν, όπως λέγεται και γράφεται, να παίρνουν διπλάσιες συντάξεις και να έχουν δισεκατομμύρια αποθεματικά;
Ή μήπως έχουν αρχές αυτοί, που εξασφαλίζουν για τους εαυτούς τους και το κομματικό τους συνάφι πολλαπλές θέσεις εργασίας και πολλαπλές αποδοχές, τη στιγμή που ένα μεγάλο μέρος των νέων μαστίζονται από την ανεργία;
Ή μήπως έχουν αρχές αυτοί που με το πρόσχημα της ελεύθερης αγοράς έχουν κάμει καθεστώς την ασυδοσία της καλπάζουσας ακρίβειας και της τραπεζικής τοκογλυφίας σε βάρος του ανήμπορου να αντισταθεί και να επιβιώσει λαού;
Ή μήπως έχουν αρχές αυτοί που στην Εκκλησία του Χριστού, την ιδεώδη δημοκρατία, έχουν επιβάλει το καθεστώς της δεσποτοκρατίας, που είναι χειρότερο ακόμη κι απ' το απαρτχάϊντ της Ν. Αφρικής! Ή οι κάποιοι δισεκατομμυριούχοι δεσποτάδες και μεγαλοτσιφλικάδες μοναχοί…
Αυτή η αναρχικότερη των οποιωνδήποτε-λεγόμενων- αναρχικών άρχουσα αναρχία μήπως δεν είναι, που δολοφονεί τον ελληνικό λαό και πυρπολεί και λεηλατεί, συλλήβδην, την Ελλάδα απ' άκρου εις άκρον;
Και που, σε τελική ανάλυση, θάλπει και εκτρέφει τους οποιουσδήποτε δολοφόνους και εμπρηστές…
Γεγονός που σημαίνει ότι ο αναρχισμός δεν βρίσκεται κάπου στο περιθώριο της κοινωνικής μας ζωής, όπως γενικά πιστεύεται.
Αλλά επωάζεται, εκκολάπτεται και θεριεύει, κυρίως, στο…κεφάλι του ψαριού. Θέλει, συνεπώς, η άρχουσα τάξη- όπως υποκριτικότατα διατείνεται- να μοσχοβολήσει η ουρά του ψαριού;
Ας φροντίσει να βάλει πρώτα σε τάξη τον εαυτό της! Και να βγάλει απ' τα δικά της τα μάτια τα δοκάρια του αναρχισμού…
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη τεταρτη 10/12/08

4 σχόλια:

  1. Σεβασμιε Πατερα,

    Μηπως υπεπεσαν στην αντιληψι σου και τα εξης?

    1.Σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ υπολογίζουν οι έμποροι το κόστος για τις εμπορικές επιχειρήσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, τόσο εξαιτίας των ζημιών που υπέστησαν σε κτιριακές εγκαταστάσεις και εμπόρευμα όσο και λόγω της καθολικής απώλειας τζίρου.

    2.Πάνω από 160 κατεστραμμένα καταστήματα και τράπεζες είχε καταμετρήσει ο Δήμος Αθηναίων μέχρι χθες το μεσημέρι. Η καταγραφή ήταν σε εξέλιξη και ο συνολικός αριθμός των καταστημάτων που καταστράφηκαν αναμένεται να είναι υπερδιπλάσιος. Ταυτόχρονα έχουν καταμετρηθεί (και απομακρύνονται σε συνεργασία του δήμου Αθηναίων με την Τροχαία) περισσότερα από 100 οχήματα. Τα περισσότερα έχουν καταστραφεί πλήρως και θα «αναγνωριστούν» από τον αριθμό πλαισίου. Εκτεταμένες ζημιές έχουν γίνει επίσης σε δεκάδες φανοστάτες, φωτεινούς σηματοδότες, κολόνες ενώ κάηκαν πάνω από 800 κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης και 300 καλαθάκια. Ανυπολόγιστη είναι η ζημιά στο κέντρο της Αθήνας σε σπασμένα πεζοδρόμια, κράσπεδα, στάσεις λεωφορείων, διαφημιστικές πινακίδες και γενικότερα σε ό,τι μπορούσε να σπάσει ή να καεί. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, το τελευταίο τριήμερο στην Αθήνα έγιναν εμπρησμοί σε 38 υποκαταστήματα τραπεζών, 82 καταστήματα και σε τουλάχιστον 62 ακόμα κτίρια. Οι μεγαλύτερες ζημιές εντοπίζονται στις οδούς Ακαδημίας, Σόλωνος, Ναυαρίνου - Σκουφά, Σταδίου, Πανεπιστημίου, Ιπποκράτους, Πειραιώς (από την Ομόνοια μέχρι τη Σοφοκλέους), Πατησίων, Στουρνάρη, Ερμού και δεκάδες ακόμα δρόμους. Σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν στο χριστουγεννιάτικο χωριό της πλατείας Συντάγματος ενώ το χριστουγεννιάτικο δέντρο κάηκε ολοσχερώς.

    Αληθεια.Μηπως οι χριστιανικες συμβουλες που πρεπει σημερα να κυρηττουμε ισως , θα επρεπΕ να ειναι: Φτανει πια η υποκρισια...
    ΙΑΣΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Ιάσωνα

    Σου έχω απαντήσει και σε άλλο μπλογκ.
    Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι δεν μπορείς να καταλάβεις αυτά, που γράφω:
    Ότι, δηλαδή, το αληθινό και βαθύτερο νόημα της αναρχίας είναι η απουσία σεβασμού απέναντι στις πνευματικές και ηθικές αρχές.Η οποία σε μεγάλο βαθμό και ποσοστό χαρακτηρίζει την άρχουσα τάξη.
    Και αποτελεί τη ρίζα και την πηγή και τον ηθικό αυτουργό για τις πάσης φύσεως ταραχές και καταστροφές. Γεγονός, που το φωνάζουν και οι πέτρες.
    Εάν βέβαια υπάρχουν κάποιοι που αφοσίωσή τους στην άρχουσα αναρχία τους κάνει περισσότερο σκληρούς κι από τις πέτρες, γι' αυτό, όπως σου ξανάχω πει, δεν φταίω εγώ.

    παπα-Ηλίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς τον Ιάσονα

    Λεβέντη
    Με τους υπολογισμούς που έκανες ξέχασες πολλά.
    1.Ξέχασες ποιοι είχαν κάνει τον Οίκο του Θεού οίκο εμπορίου και τελικά με την προτροπή τους
    σταύρωσαν τον Χριστό
    2.Ξέχασες σίγουρα όχι λαθεμένα ποιοι στηρίζουν το σύστημα
    του καπιταλισμού-υλισμού.
    3.Ξέχασες ποιοι με κάθε πρόσχημα ανέβαζαν τις τιμές των προϊόντων και έφτασαν στο απροχώρητο.
    4.Ξέχασες ότι ο μέσος και κατώτερος εισοδηματικά Έλληνας-Ελληνίδα το μόνο που είχαν για να ζήσουν «ανθρώπινα» ήταν η «αξία» τους σαν εργαζόμενοι την οποία η κυβέρνηση μηδένισε έμμεσα η άμεσα αναγνωρίζοντας τίτλους σπουδών χωρίς περιεχόμενο και αξία προκειμένου η πρόσβαση στην εργασία με βάση αντικειμενικά κριτήρια να ανατραπεί βάναυσα.
    6.Ξέχασες ότι το Ε.Σ.Υ το ρημάξανε έμποροι και τρωκτικά και τώρα η πρόσβαση του κάθε Έλληνα στις διάφορους τομείς και βαθμίδες υγείας και περίθαλψης είναι τεράστιο πρόβλημα.
    7.Ξέχασες πολλά όπως τις ληστείες που ονόμασαν ‘σκάνδαλα’ Κουμπάροι ,παρατρεχάμενοι, Φιλοξενούμενοι, παράνομες μεζονέτες Υπουργών κλπ Ομόλογα, καρτέλ, Siemens Βατοπέδια και τόσα αλλα που δεν θα έπρεπε να ξεχάσεις.
    8.Τέλος ξέχασες ότι το πρώτο που έκανε η κυβέρνηση αυτή ήταν να μειώσει τους συντελεστές φορολογίας των Εμπόρων Βιομηχάνων κλπ να επιδοτεί με προκλητικό τρόπο Τράπεζες (28 δις).
    Με βάση τα παραπάνω η κάθε Ελληνική οικογένεια μετρά στους κόλπους της
    -Ένα με δύο άνεργους
    -Ένα με δύο ανήμπορους και ασθενείς γέροντες.
    -Ένα τουλάχιστον παιδί που θέλει να σπουδάσει και δεν μπορεί.
    -Ένα τεράστιο πρόβλημα διαβίωσης
    -Ένα τεράστιο πρόβλημα περίθαλψης ασθενών.
    Όλα τα ανωτέρω αποτιμώνται σε χρήμα (γιατί εσείς μόνο αυτό ξέρεται να μετράτε) πάνω από 60 δις €/έτος και με δεδομένο ότι το 80% των εσόδων του κράτους προέρχεται από μισθωτούς και συνταξιούχους ….
    Μη ξανακάνεις τον κόπο να θίξεις τέτοια θέματα χωρίς να σκεφτείς αυτά.

    Βασιλαριάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόνο δυο λέξεις: ΜΠΡΑΒΟ ΒΑΣΙΛΑΡΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive